Tunnettuja ”älykkään suunnittelun jumalatodistuksen” kannattajia ja vastustajia

 

Maailman tällä hetkellä tunnetuin ”älykkään suunnittelun” jumalatodistuksen kannattaja on eläkkeellä oleva brittifilosofi Anthony Flew (http://people.uncw.edu/stanleym/bewitch/flew.html). Hän on humanisti ja huonosti perehtynyt luonnontieteisiin. Hän on entinen ateisti.

 

Tunnetuin ”älykkään suunnittelun” jumalatodistuksen vastustaja lienee eläkkeellä oleva Havaijin yliopiston tähtitieteen ja teoreettisen fysiikan professori Victor Strenger (http://www.colorado.edu/philosophy/vstenger/). Myös brittieläintieteilijä Richard Dawkins (http://users.ox.ac.uk/~dawkins/) on kirjallaan ”Sokea kelloseppä” tehnyt selväksi tämän jumalatodistuksen virheellisyyden.

 

Tunnetuin suomalainen ”älykkään suunnittelun” jumalatodistuksen kannattaja on opetushallituksen elämänkatsomustiedon ylitarkastaja, valt. kand. Pekka Elo (pekka.elo@oph.fi). Tukijoukkoineen (mm. opettaja Eino Huotari (eino.huotari@kolumbus.fi) Karkkilasta) Pekka Elo on pystynyt estämään ateistien ihmisoikeuksien toteutumisen sekä elämänkatsomustiedon edeltäjässä uskontojen historiassa ja siveysopissa että varsinaisessa elämänkatsomustiedossa. Pekka Elo on humanisti ja huonosti perehtynyt luonnontieteisiin.

 

Tunnetuin suomalainen ”älykkään suunnittelun” jumalatodistuksen vastustaja on kosmologian professori Kari Enqvist (http://www.physics.helsinki.fi/~enqvist/). Hän on monissa suomenkielisissä kirjoissaan tehnyt selväksi, että ”älykkään suunnittelun” jumalatodistus on virheellinen.