Ortodoksipappi aiheutti Suomessa naisen kuoleman ja peri hänen omaisuutensa

 

Tämä tapahtui Suomessa. Suomessa on pieni ortodoksinen kirkko (noin 56 000 jäsentä).

 

Ortodoksikirkolla on paljon valtaa Venäjällä. Vladimir Putin tukee ortodoksista kirkkoa, ja Venäjän valtio rahoittaa kirkkojen rakentamista. Venäjän köyhät näkevät nälkää, mutta Putinin hallitus rakentaa uusia kirkkoja.

 

Ortodoksikirkko on hyvin fundamentalistinen ja se on Bysantin perillinen. Ortodoksikirkon suorittamat vääräoppisten massamurhat olivat eräs pääsyy islamin nousuun. Ortodoksikirkko edustaa kristinuskon alkuperäistä muotoa, koska sen perustaja, Rooman keisari Konstantinus, oli kristinuskon todellinen perustaja.

 

Suomessa eräs nainen kuului ortodoksiseen kirkkoon. Hänellä oli rintasyöpä. Sairaus havaittiin alkuvaiheessa, ja se olisi ollut mahdollista parantaa. Ortodoksipappi sanoi naiselle, että naisen pitää pelkästään rukoilla. Hän rukoili ja kieltäytyi hoidosta. Hän kuoli.

 

Nainen testamenttasi omaisuutensa ortodoksiselle papille. Pappi hyötyi taloudellisesti naisen kuolemasta ja kärsimyksistä.

 

Ortodoksikirkossa esiintyy kovaa ihmisten painostusta. Monia ortodoksikirkon jäseniä on joutunut painostuksen takia mielisairaaloihin. Venäjän ortodoksinen kirkko laajentaa toimintaansa Suomessa (Suomessa on runsaasti venäläisiä maahanmuuttajia).

 

Tämä kaikki on Suomessa laillista, ja voimme vain kuvitella, kuinka paljon vastaavia tapauksia on Venäjällä. Voit sanoa, että vastaavaa tapahtuu kaikkialla maailmassa. Me ateistit kysymme: onko sellainen oikein, ja miksi sallimme sen.

 

Joseph Edamaruku Intiasta ennusti Venäjän tulevaisuuden jo yli 25 vuotta sitten. Hän sanoi, että ortodoksikirkko palaa kaikkine hirveyksineen. Me yritimme tehdä jotain. Minä, Amerikan Ateistien johtajat ja Lavanam istuimme saman pöydän ääressä Neuvostoliiton ateistijohtajien kanssa. Niin sanotut Neuvostoliiton ateistijohtajat eivät halunneet edistää ateismia Venäjällä tai muualla maailmassa.

 

Suomessa kommunistipuolueen seuraaja on Vasemmistoliitto. vasemmistoliiton puheenjohtaja Suvi-Anne Siimes kuuluu ortodoksiseen kirkkoon. Hän vastusti ateistien ihmisoikeuksia ollessaan Suomen valtioneuvoston jäsen.

 

Suomenkielinen teksti: Erkki Hartikainen

Englanninkielinen käännös: Erkki Hartikainen