Minä ja Mr Netscape

Eräänä maanantaina sattui kaverini puhumaan hieman levottomia ja kertomaan olevansa menossa Finlandia-talolle johonkin Netscapen tilaisuuteen ja tietty herätti uteliaisuuteni. Kertoi, että varmaan tapaisi Mr Netscapen eli Herra Andreesenin, joka on luonut Netscapen.

Himo iski. Minunkin piti päästä tuohon tilaisuuteen. Oli melkein pakko nähdä Mr Netscape. Ei muuta kuin puhelimen kampeen käsiksi ja soittamaan toiselle kaverille, joka sai järjestettyä minut vielä tilaisuuteen. Ei muuta kuin odottelemaan aamua. Sovittiin vielä tapaaminen aikaisin aamulla kaverin kulmilla.

Illalla sitten vielä sattui tulemaan telkkarista Verkossa ohjelma, joka oli pakko nähdä. Kaikkihan tuon ohjelman nyt katsovat ja puolen yön jälkeen sitten pehkuihin, eikä unikaan tullut ihan heti, kun mietin seuraavaa päivää. Olin vielä edellisenä iltana valvonut myöhään ja uni olisi tarpeen.

Aamulla kello soi hieman yli 5:den ja oli erittäin vaikea kömpiä pystyyn ja keittää aamukahvit. Onneksi talossa oli kahvia. Nopea lehden luku ja suihkussa käynti ja alkoi olla jo hiukka kiire bussiin, joka matkasi liki kolme varttia keskustan suuntaan. Hyppäsin Hämeentiellä pois ja lähdin kulkemaan kaverini luokse, joka asui pienen kiven heiton päässä.

Oli Jumalattoman kylmä ja asteita liki kymmenen ja kirosin hulluuteni, mutta oli pakko päästä näkemään Mr Netscape. Meikäläinen kun sattuu olemaan niin kylmäverinen, että saatan palella jopa saunassa, niin onneksi kulmilla sattui olemaan kahvila auki, joka mainoksellaan kutsui sisään:
"Tule sisälle kahville palelemasta"

Kuuma kupillinen pikakahvia, joka koostui 3/4 kupillisesta kahvia ja ohjeideni mukaan pienestä osasta kylmää vettä. Menee nopeammin alas. Jossain vaiheessa oli pakko lähteä liikenteeseen ja odottelemaan kaveria.

Kaveri saapui ja tietenkin myöhässä, mutta auton lukot olivat jäätyneet kiinni. Vanhana tupakkamiehenä kaivoin liekinheittimen taskustani ja pakkasessa hytisten yritimme kuumentaa avainta. Hytisin kuin horkkatautinen, kun pääsimme autoon sisälle. Menoksi ja vielä hakemaan toinen kaveri, joka järjesti meidät tilaisuuteen.

Saavuimme hieman myöhässä ja oletimme tilaisuuden jo alkaneen, kuitenkin löysimme joten kuten oikeaan paikkaan ja saimme palkinnoksi kupin kuumaa kahvia ja pientä purtavaa.

Napostelun jälkeen vietimme hetken aikaa odotellen tilaisuuden alkamista ja viimein meidät kutsuttiin kolmanteen kerrokseen, jossa nopeina miehinä valtasimme eturivin paikat.

Tullessa olin jo kironnut, etten sattunut omistamaan minkään valtakunnan kameraa. Olisin voinut puoli salaa ottaa valokuvan Mr Netscapesta. Tilaisuus alkoi ja meille esiteltiin pari myyntimiestä, mutta Mr Netscapesta ei näkynyt jälkeäkään. Lievästi sanoen, petyin. Pieni kipinä sykki rinnassa koko tilaisuuden, mutta kuitenkin hiipuen loppua kohden.

Tilaisuus oli sinänsä mielenkiintoinen ja esille tuli paljon mielenkiintoista asiaa, eikä tilaisuus mennyt ihan hukkaan, vaikka en nähnytkään itseään Mr Netscapea.

Tilaisuuden jälkeen lähdimme vielä liikenteeseen ja saavuimme kaverin liikkeeseen, jossa vietin vieraillen sen päivän. Iltapäivällä aloin hyytyä ja pilkkiä kuin Ylöjärven pilkkimestaruuskisoissa. Harmikseni olin vielä sopinut toisen kaverini kanssa tapaavani hänet myöhemmin illalla liikkeessä. Viimein oli pakko luovuttaa ja soittaa kaverille peruuttaen tapaaminen. Sen jälkeen kyllä menin varsin kiltisti kotiin ja melkein sisään päästyäni kaaduin punkkaan ja samassa kun sain peittoa korvilleni, aloin olla jo unten mailla. Nuorempana en olisi ollut moksiskaan parin päivän valvomisputkesta, mutta ilmeisesti olen tulossa vanhaksi.

Frankin kotisivuille
Frankin horinat

Copyright © Aaro (Frank) Huhtala 1995. Kaikki oikeudet pidätetään.