APUA! Nainen ratissa, eiku Netissä

Nainen auton ratissa on yleinen kauhistus ja asiasta on tehty mojovia vitsejäkin, mutta nainen Netissä on asia erikseen.

Olen jo jonkin aikaa mietiskellyt naisten asemaa Netissä ja kaikkea sitä, mistä naiset olisivat kiinnostuneita. Kunnianarvoisa Hesari julkaisi kirjoituksen, joka pisti miettimään asiaa uudelleen.

Olen epätoivoisesti yrittänyt luoda omia kotisivujani. Miehekkäästi minun on tunnustettava ajatelleeni kotisivujani liikaa miehiseltä kannalta. Olen ajatellut vain sitä mikä saattaisi kiinnostaa miehiä.

Syynä tähän on ollut se tosiasia, että todella olen mies, enkä ole keksinyt tarpeeksi sellaisia WWW-sivuja, jotka kiinnostaisivat naisia. Onhan sivuillani jossain kätköissä sekalaisia osassa Kauniiden ja Rohkeiden linkki, mutta luulenpa ettei se riitä.

Mutta mitä minä sitten oikein laittaisin sivuilleni sellaista, joka kiinnostaisi Naisia? Kirjoittaisinko romanttisia tarinoita vai etsisinkö linkkejä pitsin nypläyksestä ja virkkaamisesta vai mitä tekisin?

Todennäköisesti en, sillä kyseinen ajatelma saattaisi ampua yli liikaakin. Harvemmin mies pystyy kuvittelemaan niitä asioita, joista nainen todella on kiinnostunut.

Miksi minä sitten olisin kiinnostunut siitä, että mistä naiset ovat kiinnostuneita? On hienoa olla mies ja ajatella kuin mies, nainen kuuluu hellan taakse ja lasta hoitamaan, on yleinen ajatelma. Enkä voi kieltää, etteikö tuo ajatus nouse päällimmäiseksi, kun iso joukko naisia ryhtyy peräämään oikeuksiaan. Kuitenkin salaa muiden selän takana mietin naisten oikeuksia kertomatta niistä muille.

Kunnianarvoisassa Hesarissa julkaistiin Taloustutkimuksen tekemän tutkimus. Sen mukaan vuonna 1995 naisia oli netissä peräti 16,6 %. Ennustan tuon prosenttiluvun vielä kasvavan. Varmasti Netissä on sellaisia asioita, jotka kiinnostavat naisiakin. Me miehet emme vain tiedä niitä.

Mikäli tuo luku suhteutettaisiin arvioituun 300.000 käyttäjään Suomessa, nousisi luku liki 50.000 käyttäjään. Tuollainen määrä edustaa todella suurta joukkoa naisia, joilla on myös rahaa ja valtaa. Kuka Webbimasteri uskaltaa olla ottamatta huomioon tuollaista määrää käyttäjiä? Kenellä on varaa siihen? Onko yrityksillä varaa siihen? Kuka uskaltaa sanoa EI joka kuudennelle markalle? Jopa useimmissa Nettikilpailuissa on miehisiä palkintoja.

Pakinassani Näkövammaiset ja Internet sivuutin jo niitä "pieniä" ryhmiä, joita ei välttämättä oteta tarpeeksi huomioon.

Itse tunnen useita naisia, jotka hyvin usein käyvät selaamassa miesten tekemiä www-sivuja. Kuitenkaan minulla ei ole ollut mahdollisuutta kysellä heidän mieltymyksiään Netissä. Sen verran kuitenkin tiedän, että useat heistä joutuvat selaamaan www-sivuja ammattiensa puolesta. Varmasti hekin haluavat "Naisellisia" sivuja.

Kuitenkaan naiset eivät voi saada aikaan muutosta, elleivät he itse sitä vaadi. Naisten ei kylläkään kannata ensimmäiseksi juosta keittiöön hakemaan kaulinta ja peräämään oikeuksiaan. Heidän kannattaa käyttää sitä kuuluisaa naisten suostuttelutaitoa saadakseen miesten päät kääntymään. Sanotaanhan, että mies on perheen pää, mutta nainen sen pään kääntää.

Itse aion olla eturivissä puolustamassa naisten oikeuksia. Pyydän ihastuttavilta naisilta apua luodakseni naisten omia sivuja. Poikkeuksellisesti laitan pakinani pohjalle linkin palautelomakkeeseen, jota käyttämällä naiset voivat kertoa heitä eniten miellyttävistä asioista.

Itse olen sanonut jo pitkään:

"Viisautta on ajatella asioita toisen näkökulmasta".

Pitäisiköhän tuohon vielä lisätä lause:

"Siten voisit jopa oppia ymmärtämään naisia."

Palautetta otetaan vastaan

Lisäys 22.07.2002
Suhtautukaa kirjoitukseen ymmärtämyksellä. Se on kirjoitettu joskus 95-96.

Frankin kotisivuille
Frankin horinat

Copyright © Aaro (Frank) Huhtala 1995. Kaikki oikeudet pidätetään.