Ilmaista mainosta

Internet on viimeisen vuoden aikana kasvanut voimakkaasti ja yksi sen mukana kasvaneista on Netscape selausohjelma. Netscape on kasvanut arvoonsa arvaamattomaan.

Netscape on kehittänyt hienon selausohjelman, jolle ei ole vertoja. Sen erilaisista ominaisuuksista on tullut jo eräänlainen "de facto" ja tämän on epäsuorasti myöntänyt Microsoftikin.

Ensin Netscape oli ilmainen ohjelma, mutta nyt siitä pitää maksaakin, mikä on ymmärrettävää. Kuitenkin Netscapella ei ole markkinointikuluja juuri ollenkaan. Hyvin pian kaikki Internetiin liittyvät tulevat tietämään, mikä on Netscape selausohjelma.

Lähestulkoon kaikki yritysten ja yksityisten kotisivuja rakentavat henkilöt ovat tehneet sivujaan useimmiten juuri Netscapen ominaisuuksien mukaan. Usein jätetään muut varjoon vaikka poikkeuksiakin löytyy.

Usein mainoksia Internetissä kavahdetaan ja melkein syljetään päälle. Kuitenkin mielenkiintoisinta on, että useimmat kotisivujen tekijät markkinoivat Netscapea täysin ilmaiseksi.

Kotisivuilla ilmoitetaan lähes poikkeuksetta:

"Nämä sivut näkyvät parhaiten Netscape 2.0 laajennuksilla. Voit hakea sen täältä.

Kotisivuille laitetaan Netscapen painike ja siihen osoite, josta Netscapen saa noutaa. Tuskin edes Netscapen ihmiset ovat uskaltaneet edes haaveillakaan tällaisesta ilmaisesta mainoksesta. Suorastaan nerokasta.

Kuitenkaan itse linkkaaja ei hyödy latin latia. Ainoa hyöty on, että jos vierailija sattuisi hakemaan Netscapen uusimman version, niin yritys voi vain toivoa, että vierailija asennuksen jälkeen muistaisi tulla takaisin. Kuinka moni muistaa? En minä ainakaan.

Näin nerokkaasti hoidettua markkinointia, ei voi kuin ihailla.

Frankin kotisivuille
Frankin horinat

Copyright © Aaro (Frank) Huhtala 1995. Kaikki oikeudet pidätetään.