Kuka linkkaa sivuilleni?

Tähän kysymykseen olen törmännyt viime aikoina tehdessäni kilpailu-sivua, johon olen kerännyt lähinnä Suomesta löytyviä kilpailuja, joissa on jotain palkintona ja johon voi osallistua Internetin kautta.

Kun ryhdyin pitämään kilpailu-sivuani, laitoin mukaan eräänlaisen juorukellon, jolla saan selville että milloin sivulla on käyty. Tämä juorukello on ollut minulle tärkeä asia. Näen nopeasti, että miltä koneelta sivuillani on käyty. On ollut hyvin yllättäviäkin tahoja. Tärkeimpänä näen, että mitkä sivut muita kiinnostaa. Sivuni tekivät erääseen kaveriin niin suuren vaikutuksen, että hän lopetti oman kilpailusivunsa tekemisen ja nyt hän ilmoittelee minulle uusista kilpailuista, joita en ole ehtinyt huomata.

Windows-messujen aikoihin tulin liittäneeksi sivuilleni myöskin laskurin, joka onkin kilissyt aika mukavasti. Jopa niin mukavasti, että olen tullut uteliaaksi niistä paikoista, jotka sivuilleni linkkaavat. Varsinkin, kun en ole päässyt kovin moneen paikkaan kilpailusivustani kertomaan. Olen jopa harkinnut kiitoskirjeen lähettämistä linkkaajille. No, nythän linkkaajat voivat vaatia hyvityksenä palvelua.

Tosin tiesin, että eräässä laitoksessa oli eräs henkilö laittanut sivuni hakupalvelujen kohdalle Bookmarksiin ja kun laitos uudisti järjestelmiään ja laittoi selainohjelmansa verkkoon, niin kotisivuni linkki eksyi muiden joukossa satoihin koneisiin.

Viimein päätin selvittää asiaa ja kuin taivaanlahjana eräs henkilö oli kirjoittanut kirjeessään etsineensä omille sivuilleen linkkaajia hakurobottien avulla ja siksi kirjoittanut minulle.

Tuotahan piti kokeilla. Ei kun Lycosin kimppuun ja kokeilemaan, että josko haulla: http://www.dlc.fi/~frank/ löytyisi jotain. Löytyi niin paljon muutakin, että päätin unohtaa Lycosin.

Kokeilin AltaVistaa ja annoin hauksi kyseisen osoitteen ja nyt rupesi löytymään. Haku kertoi oikeastaan myös omat osoitteeni, mutta joukossa oli juuri niitä, mitä hain. Valitettavasti en löytänyt kovin montaa. Tämäkin kyllä auttoi.

Klikkaamalla tuloksia, huomasin sivujeni olevan jopa jonkun henkilön kohdalla 30 parhaan sivun joukossa. Tämä tieto yllätti minut täysin. Joku oli nähnyt vaivaa katsella sivujani ja asettaa ne jonkinlaiseen arvoon. Hetken olin tosi ylpeä ja meinasin revetä liitoksistani, mutta onneksi tulin järkiini ja nöyrryin. Nyt vain yritän tavoilleni uskollisena miellyttää ihmisiä ja tehdä sellaisia sivuja, joista muut pitävät. Itse en katso olevani tärkeä. Siksi minusta kertova sivukin on "piilotettu".

Varmaankaan en koskaan tavoita kaikkia niitä, jotka sivuihini jotenkin linkkaavat tai ovat olleet kertomassa sivuistani toisille henkilöille. Siksi pyydänkin saada julkisesti kiittää kaikkia sivuillani käyneitä ja varsinkin niitä, jotka ovat linkanneet milloin millekin sivulleni.

Olen saanut oppia, että mitkä asiat ihmisiä kiinnostaa eniten ja toivon osaavani hyödyntää sitä. Toivon myöskin voivani vastaisuudessa vaikuttaa enemmän laatuun, kuin määrään jota valitettavasti sivuillani esiintyy, mutta siitä on pitkä matka todellisiin linkkikammioihin, joita suomessakin esiintyy.

Lisäys 22.07.2002
Suhtautukaa kirjoitukseen ymmärtämyksellä. Se on kirjoitettu joskus 95-96.

Frankin kotisivuille
Frankin horinat

Copyright © Aaro (Frank) Huhtala 1995. Kaikki oikeudet pidätetään.