Piilotettua viestintää

Nyt kun juttu on vanhentunut pakinamielessä, voin paljastaa sinulle jekkuni, jonka tein Sinulle pakinassani Sananvapauden puolesta, jos et sattunut huomaamaan jekkuani. Voit tämän pakinan jälkeen mennä takaisin ja lukea pakinani Sananvapauden puolesta.

Viestejä on aika kiva ja oikeastaan aika helppoa piilotella kaiken kansan näkyvistä. Myöskin joskus saattaa tulla siihen tarvetta, mutta kovin turvallisia keinoja nämä eivät ole. Nimittäin Lynxiä käyttävät henkilöt saattavat ajautua hyvinkin helposti sellaiseen paikkaan, jotka heille ei ole tarkoitettu, mutta jotain hidastetta siihenkin on olemassa.

Joskus aikoinaan minulla oli eräillä sivuilla linkkejä, joista pääsi katsomaan aikuisten poikien sivuja, joille pääsi ihan kuka tahansa katselemaan. Enpähän paljoa estellyt. Mutta kun eräs ystäväni on todella innostunut erilaisiin salalokeroihin ym. niin, jotenkin se into on tarttunut minuunkin varsinkin webbipuolella.

Varsinaiset linkit on mahdollista piilottaa vaikka värien avulla. Myöskään virheilmoitukset eivät ole huonoja piilotuspaikkoja. Kukapa osaisi epäillä virheilmoitusta, joka on arkipäivää Internetissä. Kun näitä linkkejä piilotetaan vaikka yrityksen taloudelliseen katsaukseen edelliseltä vuodelta, voi puolisalainen linkki olla aika turvassa.

Yksi keino myöskin on tehdä linkistä virheellinen, jolloin asian tietävä henkilö joutuu tekemään hieman työtä selvittääkseen "oikean oven". Ainoa hankaluus on eräät hakukoneet ja niiden löytämät sivut, joille joku saattaa eksyä vahingossa, mutta tuokin voitaisiin välttää robotin estolla.

Vaikka niistä salakäytävistä ei välttämättä ole hirveästi hyötyä, on niitä kuitenkin tosi kiva ideoida ja tehdä.

Ai niin se Sananvapauden puolesta pakina. Helppoa kuin mikä. Ota vain Netscapestasi toiminto "View, Document Source" tai paina CTRL-nappi alas ja samalla A-kirjainta.

Lisäys 22.07.2002
Suhtautukaa kirjoitukseen ymmärtämyksellä. Se on kirjoitettu joskus 95-96.

2 Lisäys 22.07.2002
Viime viikonloppuna Hesari kirjoitteli ohjelmasta nimeltään Camera/Shy ja kyseinen ohjelma on kehitetty Kiinan hallituksen sensuuria vastaan ja sillä voi peittää vaikkapa kaikki jäljet, missä on tullut liikuttua, eikä pomo saa mitään selville.

Frankin kotisivuille
Frankin horinat

Copyright © Aaro (Frank) Huhtala 1995. Kaikki oikeudet pidätetään.