Tietokonejuttuja

Olen jäsenenä minua viisaampien kerhossa, eli FUUG ry:ssä eli Suomen Unix-Käyttäjien yhdistyksessä. Sain aikaisemmin vinkkiä, että yhdistys tekee perinteisen risteilyn ja sinnehän piti tietenkin ilmoittautua. Viimein päivä koitti ja astuimme Tallinkin uljaan alukseen, joka vei meidät kauas etelään n. 80 kilometrin päähän Tallinnaan.

Ensimmäinen ilta oli varsin mukava. Pitkästä aikaa näki tuttuja ja jos joukosta vielä löytyi joku, jonka kanssa ei ollut vielä sinut, niin sekin järjestyi harvinaisen nopeasti. Ensimmäisenä iltana valtasin yhden kaverin kanssa sopivan pöydän ja oletimme toisenkin pöydän riittävän hätätilassa hilpeälle porukallemme. Väkeä saapui pöytään ja istuimme iltaa ja kukin kävi Pubin tiskiltä noutamassa vauhtikyytiä ja silläkös sitä alkuilta hyvin pärjättiin. Nälkä kurni itse kullakin mahassa ja odottelimme illallista, jonka rakastettava yhdistyksemme oli luvannut tarjota. Taas valtasimme muutaman pöydän ja tankkasimme itsemme sekä kiinteällä, että nestemäisellä ravinteella, kukin oman mieltymyksensä mukaan. Keskustelua riitti vielä kummasti, eikä siitä meinannut tulla loppua ollenkaan. Kummasti ne keskustelunaiheet liittyvät tietokoneisiin, eikä oikein muita aiheita osattu ottaa esillekään. Itse kuuntelin viisaiden juttuja hyvinkin sujuvasti. Tosin ymmärrys oli ilmeisesti jäänyt jossain määrin maihin.

Illan mittaan siirryimme taas Pubin puolelle ja siellä valtasimme taas parit pöydät ja juttu luisti luistamisaineen liukastamana. Itsellä rupesi jossain vaiheessa uni käymään käpälään ja siirryin kilttinä poikana uniosastolle. Tosin minun oli vielä pakko avata kaikenvaralta mukanani olevaa PHP-kirjaa, ennenkuin suostuin luovuttamaan ohjat nukkumatille.

Seuraavana aamuna heittäydyin aamiaiselle ja yritin epätoivoisesti pitää yhtä pöytää varattuna, vaikka eläkeläiset olivat valtaamassa tilaa. Viimein tulikin joitain tuttuja ja itsekin siirryin jo välillä muille asioille ja viimein keskityimme itse seminaariaiheisiin. Yhtenä mielenkiintoisuutena oli CSC:n Arto Teräksen luento Gridistä ja toinen mielenkiintoinen oli Timo Savolan kertomus Nokia 770:sta, joka oli varsin vänkä peli. Pitihän sitä kokeilla, kun kerta se pistettiin kiertämään. Kummasti tuli selän taakse porukkaa ihmettelemään, kun pääsin leikkimään vehkeellä. Siinä sitten katseltiin Ice Age 2:sta ja tutustuttiin Mahjong-peliin. (Meikäläisen lemppariin). Valitettavasti/onneksi lasit olivat jääneet jonnekin ja jouduin kuolaavien katseiden saattelemana viimein luovuttamaan laitetta seuraavalle. Miksikään bussilukemislaitteeksi siitä ei ole. Siihen tarvitaan suuremman kaliiberin laite.

Kun seminaari päättyi, oli aika heittää hieman vapaalle ja siirryimme taas Pubin puolelle. Tässä vaiheessa porukka olikin jo entistäkin hilpeempää. Linnoittauduimme parin pikku pöydän ympärille siten, että minua vastapäätä ja oikealla puolellani istui muut nörtit ja vasemmalle puolelleni yhteen pöytään istui yksi vanhempi pariskunta, joka ei kuulunut seurueeseemme. Jostain syystä varsinkin rouvaa tuntui kiinnostavan ex-puheenjohtajamme JAU:n selvitys jostain asiasta. Pariskunta höristeli korviaan ja kesti muutaman minuutin, kunnes rouva totesi sitten varsin asiantuntevasti:

- Ne puhuu jotain tietokonejuttuja

Jostain syystä meikäläisellä oli pokassa pitelemistä, mutta onnistuin kuitenkin tehtävässä. Meni semmoinen 10-15 minuuttia, kun pariskunta keksi lähteä muualle ihmettelemään. Siinä vaiheessa minun oli pakko kertoa porukalle äskeisestä kommentista ja kun olin sen kertonut, niin meitin nörtit räjähti nauramaan. Taas oli muutaman nörtin päivä pelastettu. Varsinkin äskettäin akottunut JAU tuntui olevan hyvinkin huvittunut kommentista. Loppumatka sujuikin sitten normaalisti asiasta ja sen vierestä höpisten, kunnes päätimme hajaantua ja lähteä maihin. Hajaannus sujuikin varsin tehokkaasti, enkä nähnyt enää muuta porukkaa laivasta poistuttaessa. Olipahan kuitenkin ollut taas mukava matka, jolla näki tuttuja, tutustui uusiin ihmisiin ja pääsi hieman rentoutumaan. Varsinkin pääsi puhumaan niitä "Tietokonejuttuja" muiden nörttien kanssa.

Frankin kotisivuille
Frankin horinat

Copyright © Aaro (Frank) Huhtala 1995-1997. Kaikki oikeudet pidätetään.