Linkin voimaa

Netissä kaikki toimii linkkauksella. Yksi linkkaa toisen sivulle, joka linkkaa kolmannen sivulle ja niin edelleen. Äkkiseltään ajatellen voisi luulla, että yksi pieni linkki ei ole niin hirveen voimakas, mutta annas kun kerron Sinulle jotain mielenkiintoista. Keväällä 2006 on sivuillani käynyt n. 3.000 ihmistä päivässä ja minä luulin sen olevan paljon. Tuli sitten eräs päivä, jolloin näin merkkejä, että jotain oli tapahtunut. Vasta seuraavana päivänä näin laskurin tiedoista todellisen tilanteen. Kun normaalisti sivuillani oli käynyt se 3.000 ihmistä, niin nyt oli yhtenä päivänä 6.700 ihmistä ja viisarit värisi monta päivää. Tutkin viittaajia ja huomasin, että harvinaisen moni oli tullut MBnetin saitilta ja sitähän piti tutkia hieman enemmän. Huomasin, että kyseisellä saitilla oli "Päivän linkki"-osio. Mietiskelin pariin otteeseen ja tulkitsin, että syyn täytyi johtua siitä. Parin päivän päästä lähetin toimitukseen kiitosmeilin ja kerroin linkkauksen voimasta.

Jossain vaiheessa viime vuoden kesällä minuun otti yhteyttä Ravintola Sipoon kellarin webmasteri ja kertoi, kuinka eräässä paikassa olisi kilpailu, jossa piti äänestää parasta sen paikkakunnan parasta weppisivua. No, koiruus mielessä ja eikun linkkaamaan. Samalla linkattiin itse Ravintola Sipoon kellarin saitille. Myöhemmin kuulin, että kukaan ei ollut kertonut, että paljonko tuohon kyseiseen kotisivukilpailuun oli tullut vastauksia, mutta Sipoon kellarin sivuille oli elokuun aikana tullut 1.000 ihmistä.

Parisen vuotta sitten minuun otti yhteyttä eräs huoltoasemayrittäjä ja pian huomasimme, että meillä oli jotain yhteistä ja äkkiäkös sitä linkki laitettiin sivuilleni. Myöhemmin soittelin tuolle yrittäjälle ja juteltiin niitä näitä ja sivuttiin myös hänen sivuillaan olevia työpaikkailmoituksia. Suremalla surren totesimme, että hän sai päivittäin 20-25 meiliä ja kaikki halusi hänelle töihin. Olimme pakotettuja ottamaan tuon linkin pois, sillä hän oli jo tekemässä valintoja, eikä kannattanut tuottaa ylimääräistä vaivaa ihmisille.

Jokunen vuosi sitten eräs mainostoimisto oli laittanut sivuilleen ilmoituksen, että he kaipaavat työntekijää. Meni jokunen päivä, niin sain meilin, jossa kyseisen mainostoimiston johtaja *vaati*, että minun piti ottaa sivuiltani linkki pois. Olin ihmeissäni. No, juuri silloin minulla oli muutakin tekemistä, niin meni muutama päivä ja samainen johtaja oli vieläkin pillastuneempi ja todellakin vaati linkkiä pois. No, en ehtinyt vieläkään ja jossain vaiheessa menin sitten kurkistamaan kyseistä linkkiä. Sielläpä luki suunnilleen pilkalliseen sävyyn, kuinka minulla oli kiire ja linkki oli sivuillani melkeinpä törkeästi. En voinut muuta kuin hämmästellä, sillä tosiaankin kyseessä oli mainostoimisto, jonka luulisi haluavan sivuilleen kävijöitä. Itse olisin hyvin onnellinen, mikäli sivuilleni linkkaisi joku Soneran kaltainen suurlinkkaaja tai sivuni mainitsisi julkisesti joku Bill Gatesin tapainen henkilö ja kehuisi. Mutta, jotkut vain ei halua linkkausta.

Tänä keväänä törmäsin tuon Ravintola Sipoon kellarin webmasteriin yhdessä tilanteessa ja hän tiesi piankin kertoa meidän yhteyksistämme ja kyllä hän on vieläkin iloinen tuosta linkkauksesta. Ravintolan omistaja taas ei juurikaan taida ymmärtää asiaa.

Netissä oli menossa yksi kappale kilpailu Kisatusmaximus. Siinä pitää saada mahdollisimman moni linkkaamaan sivuilleen ja näköjään tuo Domnik voitti. No, ensi kerralla voitan minä, sillä minulla on pieni salainen ase. Tänä vuonna vain en ehtinyt kilpailuun mukaan, mutta ensi kerralla on voitto minun. ;-)

Frankin kotisivuille
Frankin horinat

Copyright © Aaro (Frank) Huhtala 1995-1997. Kaikki oikeudet pidätetään.