Ompelimo Galliamon paikat ovat perseestä

Tämä on tarina siitä, kuinka yksi mies yritti mieluummin työllistää yksi ompelija kuin ostaa uudet housut. Olin ostanut eräästä liikkeestä parit mustat farkut ja kuinka ollakaan, kummatkin ajan mittaan meni puhki haaroista. Olen aina ollut sitä mieltä, että mieluummin käytän korjaajaa tai ompelijaa, kuin ostan jatkuvasti uutta ja heitän vanhat pois.

Minulle oli jäänyt kahdet housut, joista toisesta olisi saanut oivalliset housut, kun toisesta olisi leikannut lahkeesta paikat. Niinpä otin housut mukaani ja menin Mechelininkadun ja Museokadun kulmassa olevaan Galliamon ompeluliikkeeseen. Olin käyttänyt liikkeen palveluksia aikaisemmin ja ilmeisesti vanhasta Neuvostoliitosta kotoisin oleva nainen oli tähän asti osannut palvella. Selitin asian, että leikataan toisen housun lahkeista paikat ja paikataan sillä toisen housun haarat. Ilmeisesti bisnekset olivat menneet liian huonosti, kun hän halusi ymmärtää väärin. Hän oli kiertänyt kauppoja läpi ja etsinyt suunnilleen samaa kangasta ja paikannut sillä.

Menin katsomaan ja ero oli liian suuri. Ilmoitin, etten voi hyväksyä ja selitin uudemman kerran, että otetaan toisesta housusta ja näytin vielä lahkeita, että tästä. Ja laitetaan ne tähän toiseen. Tässä vaiheessa naisella oli mennyt jokin ymmärrys väärin.

Menin uudemman kerran katsomaan housuja. Olin varautunut maksamaan toisetkin housut, että saan niistä jonkinlaiset varahousut jonnekin mökille tms. Alkureaktioni oli järkytys. Nainen itse ei ollut paikalla ja toinen nainen esitteli korjatut housut ja vaadin saada nähdä toiset housut, josta paikat oli otettu. Ne paikat oli otettu suoraan perseestä. Eli, Ompelimo Galliamon paikat ovat perseestä.

Frank

Frankin kääntämät vitsit
Tekstivitsit, tekstiviestin pituiset vitsit
Voi vitsit
Palautetta otetaan vastaan
Frankin kotisivu
Kilpailuja
Frankin suosittelijat

Copyright© Aaro (Frank) Huhtala 1997-2003.