Kun Marita Jurvaa haettiin linnasta

Lähempiin tuttaviini kuului aikoinaan Heino ja Marita Jurva. Koska Marita Jurva oli autettu kansanedustajaksi eduskuntaan, pääsin minä sitten kuljettelemaan häntä omalla autollani mm. Linnan juhliin. Eräällä kerralla olin vienyt pariskunnan Linnaan Mariankadun puolelle ja lähdin itse omille teilleni. Koska kännyköitä ei tuohon aikaan ollut, niin piti sitten sopia tietty järjestelmä, jolla pääsin heitä hakemaan pois ja kuljettamaan taas jatkoille. Joka kerta oli eri paikka ja usein ne määräytyi sen mukaan, miten Marita oli kuullut jostain, missä lehdet sattuisivat olemaan paikalla ja sinnehän piti sitten mennä näyttäytymään.

Olimme sopineet, että kun TV-lamput sammuvat joskus klo 21 aikoihin, niin olen Mariankadulla kyttäämässä, että josko Heino saisi jotenkin signaalia meikäläiseen päin, että nyt voisi tulla oven eteen. Koska siihen aikaan olin varsinainen hienostelija, piti marakatilla olla päällään tumma puku ja rusetti. Auto nyt sattui olemaan tumman harmaa (joka luonnossa näytti ruskealta) ja tietenkin juuri pesty. Sain auton parkkiin Mariankadulle tarkoitusta varten järjestettyyn vinoparkkiin kauppaneuvosten ja muiden isojen herrojen autojen viereen ja menin muina miehinä kuuntelemaan muiden autonkuljettajien höpinöitä. Siinä sitä paleltiin hetki ja seisoskeltiin odottelemassa. Muut kuskit varmaan hieman ihmetteli uutta naamaa. Yht äkkiä kuului naiskonstaapelin vieno ääni, joka huusi "Marita Jurvan auto". Sitä volyymitasoa olisi hieman saanut korottaa.

Arvasin, että mainostoimisto Heino Jurva oli ollut taas asialla ja hihkaisin: "TÄÄLLÄ". Samantien hihkaisin muille kuskeille moikat ja heidän ilmeensä oli kyllä näkemisen arvoisia, mutta en jäänyt pahemmin ihmettelemään, vaan vääntäydyin autooni ja ajon Linnan oven eteen Mariankadun puolelle. Samassa herrasväki Jurva jo saapuikin. Tällä kertaa prikulleen ajoissa.

Se, minne mentiin jatkoille, olikin sitten jo toinen juttu.

Ai, miten juttu jatkuu?

No, Heino oli joskus aikoinaan ollut poliisissa ja tietenkin tunsi ison kasan mm. poliiseja. Mariankadun ulko-oven luona oli kuulemma ollut joku tuttu radiopuhelimen kanssa ja Heino oli arvannut, että sillä kutsutaan autoja Mariankadulta. Heinopa oli tietenkin tutulle poliisille maininnut, "Marita Jurvan auto". Koska hän tiesi minun tietävän hänet oikeaksi mainostoimistoksi, niin kertomalla Marita Jurvan nimen hän saisi sekä auton, että mainosta vaimolleen.

Huumoripitoista sivuiltani:

Copyright © Aaro (Frank) Huhtala 1996-2007. Kaikki oikeudet pidätetään.