Vuokralaisen kanssa kapakassa

Kuten jo tulin kertoneeksi tapauksesta, jossa Kaveri tarvitsi punkan paikkaa, niin sattuipa eräs hyvin hauska tapahtuma. Oli nimittäin niin, että kun kaverin tyttöystävä Seija sattui olemaan hyvännäköinen ja ilmeisen innokas käymään ravintolassa, tuli tietysti jossain vaiheessa into lähteä kapakkaan ja samalla lähteä katsomaan uutta rakasta, joka toimi eräässä ravintolassa portsarina. Olin tullut illalla kotiin ja syönyt hyvät Seijan laittamat ruoat ja istuimme olohuoneessa katsomassa televisiota ja juttelemassa, kun yhdessä vaiheessa Seija ehdotti, että hänen tekisi mieli lähteä johonkin kapakkaan ja lupasi tarjota limsat, jos lähden kuskiksi. Unohdin kysyä bensarahoista. ;-)

Lähdimme liikenteeseen ja eksyimme ensin ravintolaan, jossa Santeri oli portsarina ja nuori pari jäi juttelemaan keskenään. Itse vääntäydyin salin puolelle katselemaan muiden hauskanpitoa. Siihen aikaan en vielä osannut ryypätä kuin viskiä ja sitäkin hienostellen muutaman lasillisen jossain Hesperian yökerhossa tumma puku yllä ja olinhan vasta polttanut moralistin sanakirjan. Neiti saapuikin piakkoin ja tarjosi lupaamansa limsan ja otti itse jotain juotavaa. Piakkoin meno alkoi käydä Seijan mielestä liian tylsäksi ja kohta piti lähteä toiseen ravintolaan. Ehdotus kävi, että menisimme erääseen toiseen ravintolaan. Perillä portsari toivotti meidät tervetulleiksi ja rotsit narikkaan ja salin puolelle.

Jos en ole muistanut kertoa, niin Seija oli kyllä harvinaisen hyvännäköinen pakkaus ja joka ainoa vapaa (ja ehkä eivapaakin) kuolasi Seijan perään. Istahdimme sitten erään korkean pöydän ääreen ja kiipesin jakkaralle selkä ikkunaan päin ja naama suoraan käytävään ja ovelle päin. Seija istui lähes vastapäätä siten, että ravintolapöytään kyllä jäi meidän väliin sopiva vapaa tila. Istuimme ja välillä juttelimme keskenämme sen, mitä meteliltä pystyimme. Jossain vaiheessa joku kundi oli bongannut Seijan ja koska meikäläisen ruhon elopaino liikkui siihen aikaan jossain 100 kilon paikkeilla, ei kaveri arvannut meikäläisestä olevan mitään sen kummempaa vaaraa, vaikka "vaaran" voi ymmärtää monella tavalla. ;-)

Kaveri tunki meidän väliin selkä minuun päin ja jäi juttelemaan Seijan kanssa mielessän ilmiselvä ajatus pokata nainen. Minun mielestäni ei ollut mitenkään ihmeellistä, että ravintolassa jutellaan toisten ihmisten kanssa, mutta kaverin käytös hieman ihmetytti. Kun kaveri oli onnistunut juttelemaan Seijan kanssa tovin ja huomannut, etten ollut tajunnut lähteä pöydästä mihinkään, kääntyi kaveri hieman ja kysyi: "Anteeksi, en kai minä keskeyttänyt Teillä mitään?"

Kun kaverin naama oli jo minuun päin, niin meikäläinen pääsi lohkaisemaan, "Ei tässä mitään sen kummempaa, toi nainen vain asuu meillä".

Tässä vaiheessa kaverin naamataulu muuttui kovasti ja se sai hyvin venyvän käsitteen. Onneksi siivooja ei tullut lakaisemaan roskia lattialta suoraan kaverin suuhun, joka taisi venähtää lattiatasolle.

En viitsinyt selitellä asiaa yhtään sen kummemmin, mutta kaveri pyyteli anteeksi ja poistui hyvin äkkiä takavasemmalle. Tässä vaiheessa jo Seijaakin rupesi huvittamaan, mutta enhän minä ollut valehdellut yhtään. Kyseinen nainen kun sattui asumaan meillä. Tosin en olisi viitsinyt varoittaa kaveria, että kyseisen Leidin poikaystävä sattui harrastamaan bodaamista ja muistutti enemmän maantien varoituskolmiota, kuin tavallista miestä.

Sen jälkeen on tästä tapauksesta ollut hauskaa useammankin kerran. Varsinkin silloin, kun olen päässyt kertomaan siitä jollekulle.

Huumoripitoista sivuiltani:

Copyright © Aaro (Frank) Huhtala 1996-2007. Kaikki oikeudet pidätetään.