Kuinka Aprillipila kostettiin

En ole mikään aprillipilojen ystävä ja jos joudun sellaisen kohteeksi, niin kostan sen hyvin katkerasti tavalla tai toisella. Kuitenkin toimin eräässä vaiheessa atk-kouluttajana ja työtoverini Hessu oli huumoria ymmärtävä mies. Oli torstai ja viikon viimeinen koulutuspäivä ja aprillipäivä, kun Hessu kertoi tekevänsä lievän aprillipilan kurssilaisille, joita opetimme juuri sillä viikolla. Apukouluttajana saavuin luokkaan hieman ennen muita ja odottelimme kurssilaisten kanssa Hessun saapumista. Hessu otti perusvirallisen ilmeen kasvoilleen ja totesi:

"Valitettavasti me ollaan sen verran myöhässä aikataulusta, että kun meidän piti lopettaa klo 12.15, niin me joudutaan vetämään kurssi loppuun ihan koko päivän klo 16.00 asti ja tarvittaessa pitempäänkin. Tässä vaiheessa luokassa alkoi lievä jupina ja kohta oli syntymässä kapina, kun Hessu veti kunnon "keep smilingin" naamalleen ja totesi: "Aprillia".

Vaikka Hessu olikin sanonut asiasta minulle jo etukäteen, katsoin tulleeni aprillatuksi, enkä yleensä tykkää sellaisesta ollenkaan. Asia piti kostaa, tosin tällä kertaa se kostettiin vain lievällä muodolla. Koko aamupäivän ajan mietin kuumeisesti, että miten saisimme Hessun lankaan ja kostettua kyseisen aprillauksen. Tiesin Hessusta sen verran, että hän oli todella kova tupakkamies ja että hänellä oli tapana esittää jokaisen kurssinsa (niin powerpoint, Excel, kuin Wordikin) lopuksi eräs tekemänsä Powerpoint-esitys, johon hän oli jostain löytänyt sirkustirehtöörin. Kun kurssi olisi päätöksessään, hän esittäisi tuon kyseisen esityksen siten, että aivan viimeisenä tulisi taputuksia. Hessulla oli tapana todeta aivan viimeiseksi, "Kun kerta aploodeja ei muuten tunnu tulevan, pitää ne itse järjestää" ja tässä vaiheessa hän klikkasi aina taputukset kajarista päälle.

Päivä läheni loppuaan ja Hessu ryhtyi esittelemään Powerpointesitystään ja tällä kertaa tapahtui pieni poikkeus. Yleensä olin aina hiljaa, mutta tällä kertaa nousin seisomaan ja totesin kuuluvasti, "Haluan kiittää myös omasta puolestani". Tässä vaiheessa luokka ryhtyi taputtamaan ja Hessu oli aivan äimän käkenä. Hänen koko yllätyksensä oli pilalla. Samassa hän arvasi, että kuka oli ollut syypäänä asiaan.

Miten esitys "pilattiin":

Viimein olin keksinyt, kuinka aprillipila kostettaisiin. Tiesin Hessun kovaksi tupakkimieheksi, joka ei kahta kertaa kysele, kun joku ehdottaa tupakkitaukoa. Niinpä kun hän jossain vaiheessa aamupäivän aikana laittoi oppilaita harjoittelemaan jotain, oli erittäin sopiva aika pienelle tauolle. Tiesin, että Hessu ei pitäisi kovin montaa taukoa ennen kuin hän lopettaisi siltä päivältä. Kun sopiva hetki tuli, sanoin Hessule, "Eikö nyt olisi sopiva hetki tupakkitauolle?"

Hessulla tuntui heti tupakit taskussa ja kurkussa oli nikotiininkaipuu ja hän myönsi, että "Joo, sopii se".

Samantien hän ilmoitti, että ne, jotka olivat tehneet harjoituksen, voivat lähteä vaikka tupakkitauolle. Tämän sanottuaan, Hessu oli ensimmäisenä ovella menossa tupakalle. Tässä vaiheessa minulla oli sopiva tilaisuus opastaa oppilaita ja kertoa Hessun tavasta esittää tuo Powerpointesitys. Samalla ehdotin, että kun Hessu pitäisi tuon esityksensä, niin minä antaisin merkin, josta oppilaat tietäisi aloittaa taputuksen ja tuo merkki olisi "Haluan kiittää myös omasta puolestani".

Huumoripitoista sivuiltani:

Copyright © Aaro (Frank) Huhtala 1996-2007. Kaikki oikeudet pidätetään.