Taskulamppuostoksilla

Sattuipa syksyllä 2007, että sain Kauneus-messuille pari lippua ja nehän piti käyttää. Mukaan saatiin kaunis neitokainen, joka oli kiinnostuksesta mukana. Kiersimme ensin ison hallin ja tulimme jo rättiväsyneinä ja hieman kyllästyneinäkin pienen hallin puolelle ihmettelemään. Saavuimme yhden mielenkiintoisen tiskin luokse. Tiskillä oli monia hauskoja vehkeitä, mutta ihmettelimme enemmälti taskulamppuja. Ihan tavallisen näköisiä taskulamppuja. Tiskin toisella puolella rouva selitti:
- Ne on sellaisia lamppuja, että kun niitä ravistaa 30 sekuntia, niin ne palaa 4 päivää.

Nainen selitti tekniikkaa, joka meni minulta ohi korvien, mutta mukana ollut neitokainen oli heti mukana. Oli ensimmäinen kerta, kun tajusin neidin olevan todella kiinnostunut kaikesta erikoisesta ja tunsi heti kyseisen tekniikan, mihin se perustui. Minä otin yhden lampun käteeni ja kääntelin ja vääntelin kädessäni ja tietenkin ravistelin sitä. Lamppu syttyi ja se tuntui erikoiselta.

Rouva kertoi, että kyseiset lamput ovat iskun kestäviä ja niitä voi rauhassa heitellä vaikka lattialle. Hän kehoitti heittämään lattialle, mutta itsepintaisesti kieltäydyin. Annoin lampun rouvalle, joka nappasi sen tiskin toiselle puolelle meidän viereemme ja lamppu lensi kaaressa palaen koko ajan lattialle asti. Samassa, kun lamppu iskeytyi lattiaan, se sammui. Jostain syystä minulla ja neidillä oli hyvin hauskaa. Tietenkin rouva oli hämmästynyt ja sanoi:
- Siinä on täytynyt olla joku valmistusvirhe.

Lamppu siirtyi syrjään tiskin päätyyn ja rouva otti toisen ja ojensi sen meille. Otin lampun ja heitin sen muutaman kerran lattialle, mutta lamppu paloi koko ajan. Olimme osittain vakuuttuneita, mutta jostain syystä emme ostaneet yhden ainuttakaan lamppua.

Huumoripitoista sivuiltani:

Copyright © Aaro (Frank) Huhtala 1996-2007. Kaikki oikeudet pidätetään.