Asiakkaan miellyttäminen

94 olin opiskelemassa Hyvinkää-Riihimäen aikuiskoulutuskeskuksen Turvallisuus-instituutissa ja aiheena oli turvallisuusala. Eräänä päivänä päivänä meitä opettamaan saapui varsin ylimielisen oloinen kaveri. Hänen tehtävänään oli kertoa asiakaspalvelusta. Kouluttaja tuntui jonkin verran tietävän asioista, mutta kaikkia ärsytti suunnattomasti hänen yksikantainen lausuntonsa, jonka mukaan palvelijan tarvitsee miellyttää vain sitä, joka maksaa laskun, ei sitä, joka tulee perässä.

Otetaan esimerkki: Jos mamma menee pikku Fifin kanssa komean eläinlääkärin luokse, joka pyrkii miellyttämään vain koiran omistajaa, eikä koiraa, niin arvatkaa, kumpi käy kiinni eläinlääkärin ranteeseen, jos ei miellytä oikein?

Palataan takaisin tapaukseen. Luokassa kävi kohu ja me ihmettelimme suureen ääneen, että hänenkö ei tarvitse miellyttää meitä ollenkaan, vaan ainoastaan Turvallisuus-instituutti-nimistä laitosta?

"Näin on".

Jostain syystä olimme aivan toista mieltä ja päätimme tarkastella asiaa myöskin laitoksen johdon kanssa. Tunnin jälkeen menin suoraan monikymmenvuotisen ystäväni Heino Wahlstenin luokse, joka hoiteli johtajaopettajan tehtäviä. Kerroin hänelle kouluttajan näkemyksen asiasta ja kerroin kuinka olimme asiasta eri mieltä. Heino oli hyvin hämmästynyt asiasta. Jostain syystä kyseinen kouluttaja ei enää koskaan kouluttanut meitä, eikä häntä näkynyt enää koko laitoksessa.

Olikohan hän miellyttänyt tarpeksi kyseistä laitosta? ;-)

Huumoripitoista sivuiltani:

Copyright © Aaro (Frank) Huhtala 1996-2007. Kaikki oikeudet pidätetään.