Kirkollinen toimitus

Juopunut mies hoiperteli Katoliseen kirkkoon ja istahti rippituoliin sanomatta sanaakaan. Hämmentynyt pappi yskähti kiinnittääkseen hänen huomiota, mutta vieläkään mies ei sanonut mitään. Sitten pappi koputti seinään kolme kertaa viimeisenä yrityksenään saada mies puhumaan.

Viimein juopunut vastasi: "Ei tarvitse koputella kaveri, täälläkään ei ole paperia."


Kapteenin salaisuus

Olipa kerran suosittu merikapteeni. Tämä kapteeni oli hyvin menestyvä kaikessa mitä hän teki; vuosia hän opasti kauppa-aluksia kaikkialla maailmassa. Koskaan ei myrsyisät meret tai rosvot saaneet otetta hänestä. Hänen miehistönsä ja tutut kapteenit ihailivat häntä. Kuitenkin oli yksi erikoinen asia tässä kapteenissa. Joka aamu hän teki oudon rituaalin. Hän lukitsi itsensä kapteenin hyttiin ja avasi pienen kassakaapin. Kaapissa oli kuori ja kuoressa pala paperia sisällä. Hän tuijotti paperia minuutin, sitten hän lukitsi sen takaisin. Jälkeenpäin hän meni suorittamaan päivän toimia.

Vuodet kuluivat ja hänen miehistönsä kävi uteliaaksi. Oliko se aarrekartta? Oliko se kirje kauan sitten kadonneelta rakkaudelta? Kaikki pohtivat kummallisen kuoren sisältöä. Eräänä päivänä kapteeni kuoli merellä. Laskettuaan kapteenin ruumis lepoon, ensimmäinen perämies päästi loput mieshistöstä kapteenin hyttiin. He avasivat kassakaapin, ottivat kirjekuoren, avasivat sen, ja...

Ensimmäinen perämies kääntyi kalpeana ja näytti paperia toisille. Paperilla oli neljä sanaa, kaksi kahdella rivillä.

''Paapuuri vasemmalla, tyyrpuuri oikealla''


Kauneus ei ole katsojan silmissä

Pian viimeisen lapsemme lähdettyä korkeakouluun, mieheni lepäsi vieressäni sohvalla pitäen päätään sylissäni. Minä siirsin varovasti hänen silmälasejaan. "Tiedätkö kultaseni," sanoi makeasti, "Ilman silmälasejasi näytät samalta komealta nuorelta mieheltä, jonka kanssa menin naimisiin."

"Kultaseni," hän vastasi virnuillen, "Ilman silmälasejani sinäkin näytät vielä kauniilta!"


Uran valinta

Sunnuntaiaamuna kirkon jälkeen nuori poika äkkiä huomautti äidilleen, "Äiti, minä olen päättänyt, että minusta tulee ministeri, kun minä tulen isoksi.

"Se sopii meille ihan hyvin," äiti sanoi, "Mutta mikä sai sinut päättämään, että sinusta tulee ministeri?"

"No," poika vastasi, "minun täytyy joka tapauksessa mennä Sunnuntaisin kirkkoon ja ajattelin, että olisi paljon hauskempaa seistä ja huutaa, kuin istua ja kuunnella."

(Protestanttisten kirkkojen papeista käytetään yleensä nimitystä minister. "All American, Ilkka Rekiaro, WSOY")


Toiveita

Eräänä päivänä mies hieroi lamppua. Henki pomppasi ulos lampusta ja sanoi, "Saat kolme toivomusta. Minä suostun mihin ikinä haluatkin, mutta muista, että jokainen poliitikko maailmassa saa kaksi kertaa niin paljon kuin sinä toivot, joten ole varovainen mitä toivot.

Mies sanoi, "Se on helppoa! Haluan miljoona markkaa."

Iso pinkka käteistä ilmaantui hänen eteensä. "Nyt jokaisella poliitikolla on kaksi miljoonaa."

Mies sanoi, "Ei se mitään! Olen onnellinen niin kauan, kuin minulla on minun miljoonani. Nyt haluan Mercedeksen."

Punainen Mercedes ilmaantui hänen eteensä ja henki sanoi, "Nyt jokaisella poliitikolla on kaksi tällaista."

Mies oli onnellisempi kuin koskaan. Hän ajatteli viimeistä toivomustaan ja sanoi, "Tiedätkö, olen aina halunnut lahjoittaa munuaisen..."


Voi sitä onnea

Miehellä oli kuusi lasta ja hän oli hyvin ylpeä suorituksestaan. Hän oli niin ylpeä itsestään, että hän alkoi kutsua vaimoaan "Kuuden lapsen äidiksi" hänen vastaväitteistään huolimatta.

Eräänä iltana he osallistuivat juhliin. Kun mies päätti, että oli aika mennä kotiin ja halusi tietää, että oliko hänen vaimonsa valmis lähtemään, hän huusi täyttä kurkkua, "Pitäisikö meidän mennä kotiin, kuuden lapsen äiti?"

Hänen vaimonsa oli ärsyyntynyt miehensä harkintakyvyn puutteesta, viimein hän huusi takaisin: "Koska tahansa olet valmis, Neljän lapsen isä!"


Erityinen päivä

Eräänä aamuna aamiaisen aikaan vaimo sanoi miehelleen, "Lyön vetoa, ettet tiedä mikä päivä tänään on."
"Tottakai minä tiedän," hän vastasi närkästyneenä, mennen ulos ovesta ja suuntana toimistonsa. Kello 10 aamulla ovikello soi ja kun nainen avasi oven, hänen käteensä ojennettiin laatikko sisältäen tusinan pitkävartista punaista ruusua. Kello 1 iltapäivällä saapui folioon kääritty kilon painoinen laatikko hänen lempisuklaataan. Myöhemmin boutique luovutti suunnittelijan tekemän iltapuvun. Nainen ei voinut odottaa miehensä saapumista kotiin.

"Ensin kukkia, sitten suklaata ja sitten iltapuku!" hän huudahti. "Minulla ei ole ollut ihanampaa Kynttilänpäivää koko elämäni aikana!"

(Groundhog Day = Kynttilänpäivä + Metsämurmeli, "Englanti-Suomi SuurSanakirja, Hurme, Pesonen, Syväoja, WSOY")

(Groundhog Day = helmikuun toinen päivä, jolloin ratkeaa kevään jatkuminen; jos metsämurmeli (groundhog) maakolosta noustessaan näkee varjonsa, talvi jatkuu vielä kuusi viikkoa; jos se ei näe varjoaan, kevät tulee aikaisin. Myös samanniminen elokuva, jonka pääosissa olivat Bill Murray ja Andie MacDowell. "All American, Ilkka Rekiaro, WSOY")Frankin kääntämät vitsit
Haluatko tietää, koska tulee uudet vitsit?
Tekstivitsit, tekstiviestin pituiset vitsit
Voi vitsit
Palautetta otetaan vastaan
Frankin kotisivu
Kilpailuja
Frankin suosittelijat

Copyright© Aaro (Frank) Huhtala 1997-1999.