Israelin lapset?

Juutalaisessa koulussa uusi opettaja Goldblatt lopetteli päivän oppituntia. Oli normaali kysymysjakson aika.

"Herra Goldblatt," mainitsi pikku Joe, "on yksi asia jota en ymmärrä."

"Mikä se on Joe?" kysyi Goldblatt.

"Tuota, Raamatun mukaan Israelin lapset ylittivät Punaisen meren, eikö niin?"

"Oikein."

"Ja Israelin lapset päihittivät Filistealaiset, eikö niin?"

"Taas oikein."

"Ja Israelin lapset taistelivat egyptiläisiä vastaan ja Israelin lapset taistelivat Roomalaisia vastaan ja Israelin lapset olivat aina tekemässä jotain tärkeätä, eikö niin?"

"Aivan niin," myönsi Goldblatt. "Joten mikä on kysymyksesi?"

"Se mitä haluan tietää, on," kysyi Joe. "että mitä aikuiset tekivät?"


Seisomaan!

Pastori oli yhä kiusaantuneempi seurakuntaan kuuluvasta miehestä, joka nukkui joka viikko palveluksen aikana. Hän yritti kaikkensa mitä mieleen juolahti, mutta mies jatkoi nukahtelujaan.

Eräänä päivänä hän sai ajatuksen. Kun Sunnuntai saapui, hän saarnasi taivaasta ja helvetistä. Kun hän huomasi miehen nukahtavan, hän sanoi hiljaa seurakunnalleen, "Teidän täytyy valita: Kaikki te, jotka haluavat mennä taivaaseen, nousevat hiljaa seisomaan." Johon loput seurakunnasta, (miinus herra nukkuja) nousi seisomaan.
"Hienoa," sanoi pastori, "te voitte istuutua." He istuutuivat. Sitten hän jatkoi, "Kaikki, jotka haluavat mennä helvettiin, *NOUSEVAT YLÖS*!!!", johon nukkuja heräsi ja nousi välittömästi seisomaan.

Mies katsoi seurakuntalaisia, jotka katsoivat häntä, joka kääntyi pastoriin päin ja sanoi, "Tuota pastori, en tiedä, että mistä me äänestimme, mutta näyttää siltä, että me olimme ainoat sen asian puolesta."


Perinne

Sotilas näki Vietnamissa paikallisen miehen tulevan tietä pitkin mukanaan vaimo, joka tuli perässä mukanaan polkupyörä, joka oli lastattu kaikilla heidän maallisella omaisuudellaan. Sotilas kysyi mieheltä, että miksi hän ei kantanut muuta kuin savuketta ja hänen vaimonsa piti työntää polkupyörää yksin. Mies vastasi, "PERINNE".

Kaksi viikkoa myöhemmin hän näki saman paikallisen miehen samalla tiellä, mutta tällä kertaa nainen kulki edellä ja mies työnsi lastattua polkupyörää. Sotilas kysyi, että mitä tapahtui PERINTEELLE ja mies sanoi: "MAAMIINAT".


Syömistä

Pikku Susan oli äidin apulainen. Hän auttoi kattamaan pöytää, kun vierasta odotettiin päivälliselle. Kaikki oli sillä hetkellä pöydässä, vieras tuli sisään ja kaikki stuivat alas. Silloin äiti huomasi, jonkin puuttuvan. "Susan," hän sanoi, "Sinä et laittanut veistä ja haarukkaa Herra Larsonin paikalle."

"Minä ajattelin, ettei hän tarvitse niitä," selitti Susan. "Isi sanoi, että hän syö aina kuin hevonen."


Vanhat ihmiset

Vanhat ihmiset ovat tulevaisuudessa arvokkaita
Hopeaa hiuksissaan,
Kultaa hampaissaan,
Kiviä munuaisissa,
Lyijyä jaloissa ja
Kaasua vatsassaan.


Väsyttävää

Tohelo oli ollut golfkurssilla yli kolme tuntia. Hän silmäili nuorta mailapoikaa ja sanoi, "Sinun täytyy olla väsynyt kannettuasi mailojani niin kauan."

"Ei oikeastaan." nuorukainen vastasi. "Enemmän olen väsynyt kaikesta laskemisesta."


Säädytön soittaja

"Hei Rakkaani," huokaisi rivo puhelinsoittaja. "Jos arvaat, mitä minulla on kädessäni, minä annan sinulle vähäsen toimintaa."
"Kuulehan kultaseni," venytti hieno nainen, "Jos sinä pystyt pitelemään sitä yhdellä kädellä, niin minä en ole kiinnostunut."


Liian paljon tätä

Kolme miestä otti yhden taksin Floridassa, yksi valkoinen Miamilainen, yksi venäläinen ja yksi kuubalainen. Venäläinen otti esille pullon oikeaa venäläistä vodkaa, maistoi yhden siivun ja heitti pullon ulos ikkunasta.

Silloin valkoinen Miamilainen ja kuubalainen menettivät malttinsa ja kysyi, miksi hän oli tehnyt niin. Venäläinen vastasi, että heillä on heidän maassaan tätä aivan liikaa. Hetken päästä kuubalainen veti esille valtavan aidon kuubalaisen sikaarin, otti kaksi nopeaa henkäystä ja heitti sikaarin ulos ikkunasta.

Nyt valkoinen Miamilainen ja venäläinen olivat hieman hämmentyneitä ja kysyi, miksi hän oli tehnyt niin. Kuubalainen vastasi, että heidän maassaan heillä on tätä aivan liikaa.

Hieman myöhemmin valkoinen Miamilainen potkaisi oven auki ja heitti kuubalaisen ulos autosta selittäen, että heidän maassaan on näitä aivan liikaa.


Kova juttu

Isoisä ja pojanpoika olivat takapihalla kaivamassa matoja mennäkseen kalastamaan, viimein pojanpoika näki madon pysyttelevän puolivälissä reikää. Pojanpoika tarttui lujasti matoon ja veti loput ulos. Isoisä sanoi, "Lyön dollarin vetoa, ettet pysty saamaan matoa takaisin reikään."

Pojanpoika mietti suunnilleen minuutin sitten kääntyi ja meni taloon. Pian hän tuli takaisin mukanaan hiuslakkapurkki, peittäen madon perusteellisesti hiuslakalla tehden siitä kuin kovan laudan, sitten varovasti työnsi madon takaisin reikään. Isoisä kohautti olkapäitään ja ojensi pojalle dollarin setelin.

Seuraavana aamuna pojanpoika istui etukuistilla kun isoisä tuli ulos talosta ja ojensi toisen dollarin setelin ja sanoi, "Tässä on sinun dollarisi, poika."

Pojanpoika sanoi, "Mutta isoisä, sinä annoit jo minulle dollarin vedosta."

Isoisä sanoi, "Tiedän, tämä on sinun isoäidiltäsi."

(Kyllä elämä on kovaa, mutta ilman kovaa ei olisi elämää.)

Tuntematon lausujaFrankin kääntämät vitsit
Haluatko tietää, koska tulee uudet vitsit?
Tekstivitsit, tekstiviestin pituiset vitsit Voi vitsit
Palautetta otetaan vastaan
Frankin kotisivu
Kilpailuja
Frankin suosittelijat

Copyright© Aaro (Frank) Huhtala 1997-1999.