TERVETULOA CATTICARTANON SIVUILLE!
UROKSET
NAARAAT
PENNUT
UUSISSA KODEISSA

CattiCartano Black Diamond "Timba"
BEN n (24), melanistinen täplikäs
s. 24.3.2010

Isä: Pleasantpond American Buddy (BEN n 24)
Emo: CattiCartano Jungle Love (BEN n 24)

CattiCartanoon syntyi 24.3.2010 kauan odottamamme ja erittäin harvinainen täysmusta eli melanistinen pentu. Pentu sai sittemmin nimekseen Black Diamond. Kotoisammin pentua alettiin kutsua nimellä Timba.

Vaikka melanistiset bengalit näyttävät ensi näkemältä yksivärisiltä mustilta, myös näillä bengaleilla on kuvio, aivan kuten mustilla panttereilla luonnossa. Siis musta kuviointi mustalla pohjalla! Kuvion voi erottaa riittävän kirkkaassa valaistuksessa (esim. auringon valossa) kissaa sopivasta kulmasta katsottaessa. Timballa on kuitenkin melanistiseksi bengaliksi aivan poikkeuksellisen voimakas kontrasti pohjavärin ja kuvioinnin välillä, minkä ansiosta kuvioinnin erottaa hyvin selvästi.

Timba on todella lempeäluonteinen, leikkisä ja seurallinen ja viihtyy niin sylissä kuin seurassa muutenkin. Timba on myös erittäin hyvä kaveri jalostusuroksemme Oton kanssa ja pojat asuvatkin yhdessä samoissa tiloissa.

Timba jätettiin CattiCartanoon jalostusurokseksi jatkamaan sukua. Timban ensimmäinen pentue syntyy loppuvuodesta 2011 ja toivomme kovasti, että pentueeseen syntyy isänsä värisiä pieniä mustia panttereita.


© CattiCartano 2006–2011