Markku Kotirannan kotisivu


Tämä on minun henkilökohtainen sivustoni. Täällä on minua itseäni koskevia tietoja ja lisäksi linkkejä muille sivustoilleni, joilla käsittelen harrastuksiini liittyviä asioita.

Minua on vaivannut noin kahdenkymmenenviiden vuoden ajan syndrooma, josta käytetään nimitystä monikemikaaliherkkyys. Se on nykyään melko hyvin hallinnassa. Siitä toisestakin minua koskettaneesta terveysongelmastani kerron lisää seuraavilla sivuilla:

Ykkösharrastukseni on ollut "elämänpuun" salaisuuden selvittäminen. Sen voi arvioida alkaneeksi henkisestä heräämiskokemuksestani 1976, jolloin koin saaneeni erityisen lahjan ymmärtää syvällisesti asioita. Ensimmäinen askel tällä tiellä oli tutustuminen Jeesuksen opetuksiin, johon minut innosti Terho Pursiaisen kirja 'Uusin testamentti'. Varsinaiseksi koulukseni henkisyyden alueella löysin 1990-luvun puolessa välissä lahtelaisen Hannu Huovilaisen pitämän Verso-nimisen BBS-purkin, jossa keskusteluaiheet ulottuivat kristinuskosta new ageen ja aina satanismiin asti. Se päättyi, kun sain työpaikan, koska aikaa ei terveysongelmani takia enää riittänyt siihen. Ensimmäisen mielikuvan "elämänpuusta" sain tsakroihin liittyvistä ideoista, jotka myyttientutkija John Campbellin kirja sai minut oivaltamaan. Seuraavaksi yritin sovittaa kuvioon seitsemää kuolemansyntiä. Parhaaksi lähteeksi osoittautui kuitenkin anglosaksinen riimuruno, jonka löysin lähdettyäni tutkimaan, mihin perustuivat Hárgodhi Agnarssonin käsitykset islantilaisesta sielusta, jotka muistuttivat hyvin paljon silloista käsitystäni "elämänpuusta". Yritin katsoa myös kiinalaista ennustusmenetelmää ja viisausoppia yijingiä (i-ching), mutta kieli- ja kulttuurimuuri oli ylittämätön. Kun lähteet loppuivat, ryhdyin katsomaan, mitä kieli voisi paljastaa asiasta, sillä siihenhän on varastoitunut koko ihmiskunnan tietoisuus. Sieltä olenkin löytänyt teoriani "elämänpuun" rakenteesta. Nyt olen kahden vaiheilla lähteäkö testaamaan teoriaani riimurunon vai yijingin avulla, josta nyt on jo saatavilla runsaasti kiinan- ja englanninkielistä aineistoa. Riimuruno on epämääräinen ja suppea, mutten vielä tiedä liittyykö yijing "elämänpuuhun". Sen kuitenkin sanotaan sisältävän kaiken maan ja taivaan väliltä.

Kielen tutkiminen poiki uuden harrastuksen, keinotekoisen kielen suunnittelun. Siitä kerron toisella sivustollani, jota kirjoitan vain englanniksi.

Opiskeluaikana lähti käyntiin toinenkin kehitys. Sain saman talven aikana viisi poskiontelontulehdusta, jotka kaikki huuhdeltiin painamalla neula nenän ruston läpi. Kun kuudes oli tulossa ajattelin, ettei elämä voi jatkua tällaisena. Päätin kokeilla voisiko kehoon todella vaikuttaa ajatuksen ja tahdon kautta, niinkuin joku oli kertonut. Yritin muistella, miten koulun voimistelutunnilla oli harjoiteltu rentoutusta ja kahden tunnin jälkeen sainkin kehoni tuntumaan kauttaaltaan lyijynraskaalta. Sitten tunnustelin mielessäni nenän seutua ja sain idean yrittää rentouttaa sitä vieläkin enemmän. Se johti rutinan tunteeseen nenässä ja limaa alkoi valua kurkkuun. Sittemmin kokeilin samankaltaisia konsteja muihinkin vaivoihin, mistä opin hallitsemaan kipuja ja nopeuttamaan toipumista pikkuvammoista. Pääsen nyt riittävään paikalliseen rentoutumistilaan muutamassa sekunnissa ja erilaisia käsittelytapoja on noin kymmenen.

Henkisyyden tutkiminen on johtanut myös "henkimaailman" asioiden äärelle. Maasäteilyä pidetään yleisesti uskomusasiana, mutta minulle sen olemassaolo tuli konkreettiseksi vuonna 2008. Sain omakohtaisen vahvan kokemuksen pahasta paikasta istuttuani siinä kymmenisen minuuttia. Mitään sen enempää asiasta tietämättä ryhdyin kotona tutkimaan huonettani heilurin avulla ja löysin Hartmann-linjat. Kaiveltuani kirjojani, huomasin maininnan toisestakin linjastosta, jonka löysin 45 asteen kulmasta edelliseen nähden. Internetistä löytyi sen nimeksi Curry-linjat. Huoneeni näyttäisi olevan täynnä jotain kiemurtelevia linjoja ja lisäksi Curry-linjat risteävät sen keskellä nurkasta nurkkaan. Yritin löytää hyvää nukkumispaikkaa, mutta kun en aluksi ollut vielä löytänyt kaikkia linjoja, tuli nukuttua muunmuassa paikassa, jossa jalkoihin tuli yöllä pahat suonenvedot.

Maallisista asioista minua kiinnostaa eniten raha, jonka olemusta olen miettinyt lähinnä paikallisrahan näkökulmasta. Rahoituskriisi laittoi vauhtia näihin ajatuksiin ja sainkin kehitellyksi idean kaksoisrahajärjestelmästä, joka ratkaisisi monia rahaan liittyviä tämän hetken ongelmia.

Ammatiltani olen lähinnä ohjelmistosuunnittelija, jonka voi arvata sivuston moni-ikkunaversiosta. Kehitin sen vuosien mittaan helpottamaan tutkimusteni muistiinpanojen hallintaa. Laitoin saataville myös pari selainsovellustani.

Edellinen esittelyni löytyy arkistosta.

Haluan jakaa kokemuksiani ja tietojani, joten ota yhteyttä, jos kiinnostaa.

etunimi.sukunimi@dlc.fi