Black Bum's Rottweilers

G-pentue 2008


 

 

Koti
Ylös
Koirat kotona
Pois nukkuneet
Tietoa
Pelastuskoira
Kuvat
Linkit

Vanhempien tiedot

Emä Black Bum's Favorite

FIN10898/04

Lonkat = B, Etupää = 0/0, Silmät puhtaat, 
Isä Wolf Vom Kressbach

FIN10738/05 RZ109989

Lonkat = A, etupää = 0/0, silmät puhtaat,

 

horizontal rule

G-pentue: Syntynyt 16.02.2008

Tytöt 3 kpl:

Rwn      
Rwn      
Rwn      

Pojat 6 kpl:

Rwu      
Rwu      
Rwu      
Rwu      
Rwu      
Rwu      
 

Ja tässä koko historia:

Black Bum's Favorite "Rita"

Syntynyt    24.11.2003

Isä:        Amboss Vom Brombachsee         FIN15133/00, RZ102248

Emä:     Wora Vom Schwaiger Wappen    FIN21307/02, RZ105453

Ultrattu n. 5 viikolla => sikiöitä löytyi n. 7 kpl

Wolf Vom Kressbach "Tane"

Syntynyt    24.07.2004

Isä:       Akino Von Der Lauterbrucke        RZ097842

              DT. VDH-CH  HD-frei  ED +  SchH/VPG III AD BH IPO III Gek.b-Eza 

Emä:    Nina Vom Kressbach                    RZ105630

              BJS´02 HD-frei  ED +/- SchH/VPG I BH 

HUOM: Koska molemmat koirat ovat omiamme, koirien tarkempi historia löytyy sivulta "koirat kotona" 

Tavoitteet:

Perusteet:

Olemme viimeiset 7 -8 vuotta keskittyneet kouluttamaan koiriamme pääsääntöisesti pelastuspuolen tehtäviin. Tässä pisimmälle on ehtinyt vanhin narttumme Wendy, joka on sijoitettuna rauniokoirana Kirkkonummelle sekä toimii Länsi-Uudenmaan pelastuskoirayhdistyksen hälytysryhmän kautta eksyneiden etsintätehtävissä. Koska Wendy täyttää tulevan toukokuun lopussa 7 vuotta, olemme reilun puolenvuoden aikana miettineet Wendylle seuraajaa jonka koulutuksen voisimme aloittaa jo nyt. Koska emme löytäneet mielestä pentuetta, ajatukset kääntyivät omien koirien puoleen, jospa teettäisimme pentueen itse. Mitä enemmän asiaa pohdimme, sitä paremmalta se alkoi tuntumaan ja kun hieman aikaa kului vaihtoehtoja ei enää ollut. Kaikki se mitä pennuilta odotamme, saamme omilta koiriltamme, vanhaa viisautta hieman mukaillen; ruoho ei ole aidan takana vihreämpää.      

Koiriemme vahvuudet:

Ritan koulutettavuus, periksiantamattomuus ja ennenkaikkea luonne ovat asioita joita arvostamme. Wendyyn nähden hieman suurempi terävyys ei ole huono asia. Rita on kooltaan keskiarvoa suurempi, kun Tane on kooltaan aika lähellä urosten keskitasoa. Tanen aktiivisuus että innokkuus uusien asioiden oppimiseen sekä vielä käyttämään oppimaansa, luovat pohjaa tuleville pennuille. Lastemme kautta sukumme on tähän mennessä kasvanut jo 8 lastenlapsella ( nyt 1 - 6 v ). Koiramme, varsinkin Taneli on lievästikin sanoen "rakastunut" lapsiin. Suurin haaste tuntuu olevan liiallinen hellyys. Jos koirista voidaan yleensäkin sanoa että ne ovat ihmisystävällisiä, niin omat koiramme ovat juuri tätä. Kuitenkin on muistettava myös kolikon kääntöpuoli, asumme hieman syrjässä maaseudulla joten koiristamme löytyy myös tarvittaessa rodun alkuperäisen tarkoituksen mukaista toimintaa => vahti ja suojelu.         

Pentueelle asetetut odotukset:

- Tavoitteena terveitä keskikokoisia koiria, joilla hyvä koulutettavuus ja innokas asenne uusien asioiden oppimiseen / ylläpitoon. Molemmille sukupuolille riittävän voimakas sukupuolileima, esim. uroksille erityisesti voimakas pää ja kokonaismassa, nartuille riittävä feminiinisyys.

- Luonteen puolesta vahvoja, itsevarmoja ja ennen kaikkea ystävällisiä yksilöitä, joiden turvin niin kotielämä kuin myös ulkoilutukset sujuvat ilman ärinöitä ja murinoita vastaantulevien koirien kanssa.

- Koska jätämme pentueesta kotiimme nartun koulutettavaksi pelastuskoiraksi, olemme asettaneet koulutettavuuden ja koiran ns. käyttöominaisuudet arvoasteikon yläpäähän. Ulkonäkö ei kuitenkaan jää viimeiseksi asteikolla, pennuilta odotetaan myös erinomaista rodullista ulkonäköä. 

Luovutusikäisiä pennut tulevat olemaan huhtikuun alkupuoliskolla

 

17.02.2008

Nyt on sitten Ritan odotus päättynyt, lauantaina 16.02.2008 hieman ennen klo 06:00 syntyi ensimmäinen pentu; tyttö. Kun ensimmäinen tyttö saatii "ulos", oli jo seuraavan jalat näkyvissä.  Kun kello lähestyi puoltapäivää, sai viimeinen jälkeläinen poistumisluvan ja putkahti maailmaan. Pentujen kokonaismäärä oli 11, kuitenkin eloon jäi yhdeksän. Nämä kaksi kuollutta syntyivät "jalat edellä", pussi oli rikkoutunut ja todennäköisesti olivat saaneet nestettä keuhkoihin. Hengittämään näistä ei kumpikaan alkanut yrityksistä huolimatta.

Pentue kokonaisuutena näyttää mukavalta, painojen osalta tasainen ainoastaan viimeinen tyttö oli hieman muita kevyempi syntymäpainon osalta.

Varauslista oli aika pitkä ja niinpä lauantaina aikana soitimme läpi kaikki meiltä pentuja halunneet. Valitettavasti jokaiselle ei kuitenkaan "riiviötä" ainakaan tällä kertaan riittänyt. Tulemme tapaamaan kaikki pentuja halunneet seuraavien kahden viikon aikana, tällöin varmistuu uudet kodit uusille tulokkaille.

Alla muutamia kuvia uusita tulokkaista ja "äidistä" ( klikkaa kuvaa niin saat sen suurempana )

Vastasyntyneet:

         

            

26.02.2008

Pennut ovat kasvaneet ja niinpä viikonloppuna tuli lähes jokaisen ensimmäinen tavoite täyteen eli syntymäpainon kaksinkertaistaminen. Ritan maito on riittänyt nälän "tyydyttämiseen", lisämaitoa ei ole annettu kuin kahtena ensimmäisenä päivänä. Ritakin tulee jo aina välillä piois laatikosta nukkumaan laatikon ulkopuolelle. Seitsemällä pennulla olleet takakannukset poistettiin eläinlääkärin toimesta toisena päivän syntymän jälkeen, niin navat kuin kannusten poistotkaan eivät ole aiheuttaneet ongelmia.

n. Viikon ikäisenä

       

       

           

16.03.2008

Aika on vierähtänyt kuin siivillä , joten nyt on aika vihdoinkin kertoa kuulumiset pentulaatikosta.Pennut ovat nyt 4 viikon ikäsiä, silmät auenneet, liikkuvat jo aika varmasti, hampaat puhjenneet, jne......

Kuitenkin hieman surullistakin asiaa tähän aikaan on mahtunut, pentuja on yksi vähemmän kuin i viikko sitten. Pienin tyttö joka saatiin elämään tekohengityksen avulla ei kaikesta huolimatta selvinnyt reilua kahta viikkoa pidemmälle vaan jouduttiin "lähettämään" koirien taivaaseen. Eläinlääkärin arvion mukaan syntymän hetkellä liian pitkään ilman happea ollut aika aiheutti jonkilaisen hermovaurion joka ei ollut parannettavissa. 

Muuten pennut ovat kasvaneet ja siirtymässä kovaa vauhtia kiiteälle ruualle. Alla kuvia kuluneesta ajasta

       

       

       

 

HUOM. nettikamera ei toistaiseksi ole toiminnassa. Kuvan laatu oli huono, joten kamera poistettiin käytöstä. Odotamme uuden kameran saapumista, katsotaan ehtiikö ennen pentujen luovutusaikaa.

 

 

* * * * * * * *

 

 

Koti ] Ylös ] pentulaatikko ]

Copyright © 2001 Black Bum's Rottweilers
Muutettu:
16.03.2008