Black Bum's Rottweilers

Lastenvetoja


 

 

Koti
Ylös
Koirat kotona
Pois nukkuneet
Pentueet
Tietoa
Pelastuskoira
Linkit

 

Yksi hyvä tapa hankkia liikuntaa sekä itselle että koiralle on opettaa koira vetämään niin kärryä kuin pulkkaa. Samassa yhteydessä kanssakäyminen muiden ihmisten kanssa lisää positiivista ajattelua niin rottweileria kuin yleensä koiria kohtaan. Liikumme paljon kärryjen kanssa sekä kesällä että talvellakin ja aina olemme huomanneet muissa kanssa liikkujissa pelkästään iloisia ilmeitä ja positiivista sananvaihtoa.

Jos olet kiinnostunut kokeilemaan miten oma koirasi suhtautuu vetämiseen, ota yhteys paikkakunnallasi toimiviin koirakerhoihin tai rotuyhdistykseen saadaksesi lisätietoja harjoittelumahdollisuuksista.

On kuitenkin aina syytä huomioida muutama perusasia kun kyydissä on lapsia:

- Koiran täytyy olla riittävän varma vetäjä => ei reagoi ulkopuolisiin häiriötekijöihin, kuten esim. toisiin koiriin, "yliystävällisiin" ihmisiin, ajoneuvoihin, muuhun meteliin,  jne.... !!

- Totuta koirasi kärryn / pulkan vetämiseen ennen kyytiläisen ottamista. Harjoittelun aikana painoa saa mukavasti esim. kivistä, betonin palasista, kauppakasseista, jne... !!

- Huomioi aina koirasi fyysinen kunto, älä kuormita koiraa liikaa. Joskus voi käydä niin että "paluumatkan" vedätkin sinä eikä koira !!

- Tee mieluimmin kohtuullisella kuormalla pidempi matka kuin isolla kuormalla lyhyt matka. !!

- Jos kyydität lapsia julkisilla paikoilla, käytä aina VAIN kiinteitä aisoja, ei siis naruviritelmiä tai muita vastaavia. Tällä suojaat niin koiran kuin kyyditettävän terveyden; aisat varmistavat että alamäessä vedettävä laite ei tule koiran päälle toisaalta kärry tai pulkka ei pääse liukumaan sivusuunnassa liian paljoa !! 

- Kun lapsi on kyydissä, varmista aina että lapsi istuu tukevasti eikä pääse tippumaan kesken kaiken ( HUOM! erityisesti ajoratojen ja vastaavien ylitykset ) !!

- Totuta myös vedettävä lapsi kyydissä olemiseen, aina se ei ole niin yksikertaista !!

 

Mm. olimme sunnuntaina 29.11.2002 Helsingissä harjoittelemassa liikkumista väkijoukossa kärryjen kanssa eli kävelimme jouluostoksilla olevien ihmisten keskuudessa  Mannerheimintiellä ja Espalla. Ja hauskaa oli niin meillä kuin muillakin.

Olen kerännyt tähän muutamia esimerkki kuvia  lapsenlapsemme Tonin "kyydityksistä" ja kuten kuvista voi päätellä mukavaa on. Tosin Toni ( 1,5 vuotta ) nukahtaa yleensä alle 2 minuutin kunhan liikkeelle päästään.  Tässäkin kuvasarjassa ensimmäisen ja viimeisen kuvan välillä on kulunut n. 1,5 tuntia aikaa.

KEVIN TYÖSSÄ:

             

             

          

     

 

ERKKI VETÄÄ:

        

 

WENDY ALOITTELEE "URAA":

        

Kuvia tulee lisää kunhan ehditään saamaan sähköiseen muotoon 

 

Koti ] Ylös ]

Copyright © 2001 Black Bum's Rottweilers
Muutettu: 27. huhtikuuta 2003