Black Bum's Rottweilers

Pelastuskoiraleiri 2002


 

 

Koti
Ylös
Koirat kotona
Pois nukkuneet
Pentueet
Tietoa
Kuvat
Linkit

 

09. - 11.08.2002 Järjesti Espoon Seudunpelastusalan Yhdistyksen koiraosasto yhdessä Suomen Pelastuskoiraliiton kanssa perinteeksi muodostuneen pelastuskoiraleirin Lammilla Pöystilän lomakodin ympäristössä.

Puitteet leirille olivat erittäin hyvät; majoitus ruokailuineen oli vertaansa vailla samoin maastot harjoitusten läpiviemiseksi. Kun ilmakin vielä suosi oli perusasiat niin hyvin kuin mahdollista. Tosin ilmasta on mainittava se 29 asteen helle ilman tuulenvirettäkään jossa metsässä oli kuljettava.

Leirille osallistui aktiivisia harrastajia Espoosta, Lahdesta, Tampereelta, Hämeenlinnasta, Raahesta ja Turusta kaiken kaikkiaan 31 henkilöä koirineen. Koska osallistuja määrä oli näinkin suuri, jaettiin koirat ohjaajineen useampaan ryhmään. Itse vaimoni ja koiriemme kanssa pääsimme Tamperelaisen Jaana Haarnin opastettavaksi.

Ryhmäämme kuului:

Hannele + Joli (spn ), Tuija + Eetu ( Novaskotian noutaja ), Veli-Matti ja Minni ( monirot. ) sekä tietenkin Sari + Oona ( Rwn ) ja Matti + Wendy ja Kevin ( Rwn ja Rwu ). Tokihan kouluttajallamme oli mukana myös kaksi koiraa, mutta en valitettavasti muista nimiä enkä edes rotua.  

Leiri alkoi majoittumisella perjantaina 09.08.2002 iltapäivästä. Varsinainen ohjelma alkoi vasta kello 20.00 ensiapukoulutuksella, tai niin ainakin piti olla. Ohjelmaan oli tehty muutaman organisoijan toimesta yllätysharjoitus, jossa yksi henkilö "eksyi" metsään. Tavoitteena oli katsoa miten joukko selviytyy etsinnän järjestämisestä "tosi tilanteessa". Täytyy näin jälkikäteen todeta, että mitähän Suomalainen teatteri onkaan menettänyt pelastuskoiraharrastukselle, niin todenmukainen tilanne illalla oli.  Pääasia kuitenkin oli että "kadonnut" löytyi ja varsinainen illanvietto pääsi alkamaan takkatulen ääressä.

Lauantaina alkoi sitten tosi toimet, ryhmille sovittiin kaksi harjoitusjaksoa; aamupäivä ja iltapäivä. 

Omassa ryhmässämme keskityttiin aamupäivän osalta ns. reaktioharjoitusten tekemiseen sekä iltapäivällä jäljen nostamiseen.

Iltaohjelmana oli vielä erikseen suunnistusharjoitus.

Sunnuntain osalta mukana oli vain yksi harjoitusjakso jossa pyrittiin noudattamaan tosi etsinnän toimintamalleja eli maalimiehet menivät piiloon etukäteen, etsintäryhmänä oli koira + ohjaaja sekä suunnistaja. Jaana määritteli alueen johon maalimiehet piiloutuivat ja kaikki muu jäikin sitten etsintäryhmän oman toiminnan varaan. Tosin onneksi kokemattomuudesta tulleen virheet Jaana korjasi oikeaksi ja opasti tehtävän suorittamisessa tarpeen mukaan.

Leirin oli todella onnistunut, varsinkin kouluttajilta saamamme oppi oli jotain mihin esim itse en koskaan aiemmin ollut törmännyt. En voi kuin kiittää Jaana Haarnia erittäin pätevästä ohjauksesta, mielenmaltista ja silmien avaamisesta myös uusille asioille.

Samoin erittäin iso kiitos kaikille niille tutuille ja tuntemattomille jotka aktiivisella panoksellaan takasivat erittäin onnistuneen viikonlopun

Oheisena kuvasatoa leiriltä:

- Majoittuminen 

          

- Ensiapua ja tupakkaa

     

- Ryhmä "Haarni" ja sen kouluttaja   

        

- Rwn Oona treenaa

                     

- Muitakin koiria

         

- Alueella, tehtävänanto

        

- Maalimiehiä

      

- Iltaelämääkin oli

    

- Puheenjohtaja sekä dalmis"vauva"

        

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koti ] Ylös ]

Copyright © 2001 Black Bum's Rottweilers
Muutettu: 05. tammikuuta 2003