Black Bum's Rottweilers

Rwn Wendy


 

 

Koti
Ylös
Pois nukkuneet
Pentueet
Tietoa
Pelastuskoira
Kuvat
Linkit

                   

Wendy syksy 2004                              Suomi                Alkuperäinen

 

  

Heinola 24.08.2003; Tuomari:Jari laakso, Suomi

Hyvinkää 04.04.2004; Tuomari: Pirkko Pesonen, Suomi  ( Rottweilereiden erikoisnäyttely )

Rovaniemi 20.06.2004; Tuomari: Göran Bodegård, Ruotsi

 

Wora Vom Schwaiger Wappen   FIN 21307/02  ( ADRK 105453 )

 

Alkup. Rek.tod. ADRK ( Saksa )sivu 1   sivu 2   sivu 3   sivu 4   sivu 5

Äidin jalostustarkastuslomake       Aki Vom Schwaiger Wappen, ADRK 086245

Isän jalostustarkastuslomake         Donner vom Herrengarten, ADRK 098063

Luonnetestin tiedot

( Klikkaamalla koirien nimiä, pääset Sveitsiläisen Kennel Don Juan:n kotisivuille missä tarinaa ko. koirista )

Niin siinä vaan kävi, että olimme isolla joukolla 27.07.2001 klo 17.00 jälkeen Helsinki-Vantaan lentoasemalla Nurmisen terminaalissa odottamassa Lufthansan koneen laskeutumista ja koiran saapumista Suomeen.

Kuljetuslaatikon avauksen jälkeen meni n. 3 minuuttia Wendy:n ihmetellessä missä ollaan, kun vauhtia alkoi olla jo ihan riittämiin. Yhteiselo Kevinin ja Oonan kanssa alkoi hyvin, Wendy sopeutui laumaan heti eikä "isommatkaan" esittäneet eriäviä mielipiteitä pennun tulon johdosta. Mitä nyt pienen pientä mustasukkaisuutta ja todennäköisesti Oonan valeraskaudesta johtuvaa "lievää" murinaa oli havaittavissa.  

01.08.2001 Kävi Wendy eläinlääkärin yleistarkistuksessa, joka tuloksena todettiin kaiken olevan kunnossa.

04.09.2001 saamani tiedon mukaan Wendyn isä, Donner Vom Herrengarten, on voittanut vuoden 2001 Clubsieger-näyttelyn Saksassa. Tieto on mitä parhain, kun asiaa ajattelee Wendyn kannalta. Ko. näyttelyn voitto on kaikista rotikoiden erikoisnäyttelyistä halutuin.

Näyttelyissä on käyty ja näistä onkin jatkossa sivun yläreunassa oma "nappula" jonka takaa tiedot löytyvät.

19.01.2002 alkoi Wendyn "ura" pelastuskoirana, olimme ensimmäisen kerran treenaamassa metsähakua siikajärvellä. Minna Löfmannin neuvosta kokeilimme alkua uudella menetelmällä ja niinpä sieltä metsän siimeksestä sitten löytyi ne muutamat maalimiehetkin. Vaikkakaan niistä maalimiehistä ei ollut niin väliä, pääasia oli makkarat joita ainakin Wendyn mielestä jostain kumman syystä tarjoiltiin keskellä metsää ihmeellisten kuusten alle piiloutuneiden ihmisten toimesta.

09.05.2002

Kevinin ja Oonan ohella myös Wendy on sitten ollut jo puolenkymmentä kertaa metsässä haeskelemassa niitä ihmeellisiä makkaraa mukana kantavia "eksyneitä". Wendyn koulutus aloitettiin hieman eritavalla kuin muiden koiriemme. Emme tallaa aluetta, sijoitamme maalimiehet aina tuulen yläpuolelle ja annamme Wendyn hakea. oppi on mennyt perille erittäin hyvin ja tästä on hyvä jatkaa. Wendyn nenä toimii erinomaisesti ja kunhan kokemusta saadaan lisää, on lupa odottaa suuria.

Ulkomuodollisesti Wendy on kehittynyt hirmuisen hyvin, on hieman korkeampi kuin Oona. Ulkonäkö erittäin hyvä, kesän aikana tulee myös näyttelyt kuvioihin mukaan joten toivottavasti tuomarit ovat samaa mieltä kanssani.

27.05.2002

Nyt on Wendy sitten vihdoin ja viimein kirjattu kennelliiton rekisteriin numerolla FIN 21307/02. On kylläkin aika kallis toimenpide ( € 58,00 )kahdesta leimasta alkuperäisessä saksalaisessa rekisteriotteessa.

21.07.2002

Wendy on ollut mukana nyt kahdessa junioriluokan näyttelyssä ja menestyksessä ei juuri ole ollut moitteen sijaan. Harjavallassa junioriluokan voitto ja SA, mutta ei kuitenkaan sijoittunut parasnarttu-kehässä. Helsingissä 21.07.2002 taas voitto juniorinartuissa sekä Kunniapalkinto. Helsingin näyttelyssä on huomioitava, että Elina Haapaniemellä oli erittäin tiukka linja, sekä uroksissa että nartuissa parhaat koirat jäivät valitsematta koska kukaan ei saanut SA-tulosta. Samoin tietysti ROP- ja VSP-koira jäivät valitsematta. Eli Wendy oli ainoa koira joka palkittiin muuten kuin pelkällä kilpailuluokan 1-sijoituksella.

Näyttelyn tason nähneenä herää kysymys, onko tasovaihtelut ( arvostelu kriteerit ) todella näin suuria tuomareiden keskuudessa. Missään toiminnassa joissa ääripäät ovat liian kaukana toisistaan ei saada hyvää kokonaistulosta. Tässä olisi SRY:llä miettimistä ! Kuulemieni juttujen perusteella on selvää, että koirien omistajat eivät tuo koiriaan niihin näyttelyihin,  joissa tuomari on maineeltaan ääripään edustaja. Tästä lienee osaltaan tämänkin näyttely hyvänä esimerkkinä; Harjavallassa 2 viikkoa aiemmin 31 rottista ( tuomari Irlannista ), Helsingissä 10 rottista. 

17.11.2002

Wendyn osalta ollaan myös keskitytty treenaamiseen niin raunioilla kuin hakumetsässä. Tulostakin on saatu, toimintavarmuutta, ilmaisua ( haukku ), jne..... Ulkomuodollisesti kehitys on myös mennyt eteenpäin, ns. pentumaisuus häviää ja tilalle tulee liikunnasta ja ruuasta johtuen muutakin kuin pelkkää luuta ja nahkaa. On tosin vielä huomioitava että koska Wendyä ei vielä ole kuvattu ( lonkat ja kyynärnivelet ) ei myöskään liikunta ole aivan sitä mitä pitäisi. Kuvauksiin piti mennä lokakuussa, mutta juoksu sotki suunnitelmia, uusi ajankohta on tammikuussa. 

Näyttelyssä oltiin yhdessä Kevinin kanssa Jyväskylässä 17.11.2002 ja tulos oli erinomainen => nuortenluokassa kaiken kaikkiaan 17 narttua joista Wendy sijoittui viidenneksi. Tästä lisää näyttelyistä kertovassa osuudessa ( nappula ylhäällä ). Jyväskylässä kokeilimme myös uutta tapaa esittää Wendy, koska minä olen aina tähän asti itse esittänyt koiran ja Sari on tarvittaessa avustanut kokeilimme nyt toisinpäin. Eli Sari esitti ja minä avustin. Hieman kun toimintaa hiotaan on tämä ratkaisuna parempi, Wendy on enemmän minun perääni joten seisominen kehässä onnistuu paljon paremmin. 

27.01.2003

Nyt oli sitten aika sinne lonkka- ja kyynärnivel kuvauksiin. Tein pääkaupunkiseudulla otoksen hinnoista eläinlääkäriasemien välillä ja tässä kilpailussa huomioiden vielä oma näkemykseni kuvaajan "ammattitaidosta" pisimmän korren veti Finnin ratsutila ja eläinlääkintä Oy / Kai Skutnabb ( Vihti ). On myönnettävä, että olemme kuvauttaneet melkein kaikki koiramme Kai Skutnabb:lla. ( Huom. hinta sisälsi myös tunnistesirun sekä normaali rokotukset ) 

Paperit on toimitettu Kennelliittoon ja nyt vain odotamme niiden palautumista takaisin. Mitään hirmuista ei kuitenkaan ole odotettavissa, joten asiaan palataan kunhan rekisteriote palautuu takaisin merkinnöin varustettuna.

Treenirintamalla on mennyt hyvin, olemme nyt talvella kokeilleet hieman enemmän ns. rakennusetsintää kerran viikossa. Tämä on helpompaa pakkasten vuoksi niin ohjaajalle kuin maalimiehillekin kun saa toimia sisätiloissa.

Kevättä silmällä pitäen on aikaa varattu entistä enemmän pelastuskoiratoimintaan; Erilaiset luennot kuin koiran sairaudenhoito, hieronta, jne... vie aina muutaman arki-illan, Hälytysryhmänjohtaja-kurssi vei koko viikonlopun. Tulossa  on maaliskuun lopussa viikonlopun yli kestävä etsintä-kurssi Lempäälässä sekä heti toukokuun alussa samoin viikonlopun kestävä etsintä-leiri. Tähän vielä treenit 1-2 kertaa viikossa sekä muu toiminta, niin ei vapaa-aikaa tarvitse kovin pitkään laskea.

20.04.2003

Koittaa jälleen kesä ja niinpä myös rauniotreenit alkavat tulevalla viikolla. Wendy on sitten tässä jo alkuvuonna kuvattu lonkkien ja kyynärnivelten osalta ja tulokset olivat tyydyttävät. Etupää oli puhdas 0/0, mutta lonkat tulivat takaisin arvosanalla C. Syy tulokseen on; sääriluun pää ei ole ihan täysin pyöreä, lonkkamaljan reunat ovat hivenen matalat sekä avoimet reunoista. Mikään ko. syistä ei kuitenkaan vaikuta koiran toimitaan eikä tule vaikeuttamaan koiran elämää jatkossa eli pelastuskoiratoiminta kaikissa sen muodoissa voi jatkua täysillä. 

   

Nyt pääsiäisen aikaan kun lumi on lähtenyt, opetin Wendyn vetämään kärryjä. Kevinin kuoleman jälkeen ei meillä ole ollut yhtään koiraa kärryjen vetoa varten. Wendyn opettamien oli helppoa, 5 minuuttia harjoiteltiin takapihalla, sen jälkeen kaikki onnistui kuin vanhalta tekijältä. Olemme nyt eilen ja tänään tehneet n. 1 tunnin hitaat kävelylenkit kärryjen kanssa ja Wendy tuntuu nauttivan tehtävästä. Kunhan vielä muutama viikko harjoitellaan, saa 2-vuotias pojan poikamme Tony uuden "kulkuneuvon" käyttönsä.

Myös "näyttelykausi" on alkamassa, Wendy on ilmoitettu 17.05 Harjavaltaan ja 24.05 Helsinkiin Apus Show-tapahtumaan. Tarkoituksena olisi hankkia vielä tämän kesän aikana myös näyttelyistä riittävä kokemus.

Wendy sai myös kutsun saapua "koekoiraksi" SRY:n järjestämään tuomarikollegioon 07.05.2003. Tuomarikollegio on rotuyhdistyksen järjestämä ulkomuototuomareiden testaustilaisuus, jossa jokainen joutuu tekemään arvostelun koekoirista. Näiden arvostelujen perusteella päätetään yhdistyksen toimesta rodun arvosteluoikeuksista. Wendyn mukana meiltä paikalle menee Black ´Bum's Dahlia, Black Bum's Doris sekä Fold Face's Qings Prince.  

17.05.2003

Tänään aloitimme näyttelykauden eli vuoden ensimmäinen näyttely Harjavallassa. Muuten menestys oli hyvä, paitsi ilman osalta. Koko päivän satoi vettä ja se kuuluisa Harjavallan aurinko ei uskaltanut näyttäytyä.

Wendy oli ilmoitettu nuortenluokkaan vaikka se nykyisten sääntöjen mukaan olisi ollut mahdollista laittaa myös avoimeen.  Laatuarvostelussa "vaaleanpunainen" eli erinomainen, kilpailuluokassa 4. sija oli hyvä ensimmäisen näyttelyn tulokseksi.

22.05.2003

Tänään oli Wendyn ensimmäinen testitilaisuus raunioradalla eli pelastuskoiran raunioiden soveltuvuustestin suoritus. Testi koostuu hallittavuudesta ( tottis ), ketteryydestä ( telineet ja putki ) sekä tietysti maalimiehen hausta raunioista.

Wendy läpäisi kokeen ja niinpä seuraava etappi onkin sitten syksyn raunioperuskoe. Vaikka lopputulos oli hyväksytty, hiomista vielä on, ennen kaikkea tottispuolella..

  

19.07.2003

Wendyn näyttelyura jatkui, toukokuun lopussa kun olimme APUS SHOW:ssa Helsingissä sekä tänään Forssassa. Tulokset ovat olleet hyviä, Wendyn siirryttyä avoimeen luokaan, on jokaisesta näyttelystä tullut sijoitus; sekä Helsingissä että Forssassa ERI3 eli laatuarvosana erittäin hyvä ja sijoitus luokassa kolmanneksi. Sijoituksia täytyy pitää hyvinä koska arvosteluryhmä on "suurin", koirat iältään 2 - 8 vuotta. Kunhan saamme kesän kuumuuden jälkeen treeneihin vielä lisää vauhtia, eiköhän se lopullinen näyttelytuloskin sieltä vielä tule. Lisätietoja "näyttelyt" osiossa.

Seuraavat näyttelyt on jo hoidettu eli 26.07.2003 Super Summit Show Vantaalla sekä elokuun lopulla vuorossa on Heinola.  

28.07.2003

Nyt onkin sitten viimeinen este astutuksen edestä poistunut, Koska sopiva uros on löytynyt ja tänään Jussilan toimesta silmät todettu terveiksi, Nyt täytyy sitten jäädä odottamaan sitä Juoksun alkua.

     

24.08.2003

Wendyn "näyttelyura" sai hienon silauksen kun Heinolasta saatiin vihdoin se odotettu ensimmäinen sertti. Nyt Wendy voi jäädä rauhassa näyttelyjen puolesta "äitiyslomalle", odottamaan sitä juoksun alkamista sekä mahdollisia pentuja. Seuraavat näyttelyt kun on suunniteltu vasta ensi kesäksi. Toinen tavoite on Pelastuskoiraliiton raunioperuskokeen suoritus vielä ennen juoksua. Tämä olisi tarkoitus suorittaa syyskuun loppupuolella.

   

25.09.2003

Nyt on sitten Wendy astutettu. Koska halusimme olla varmoja astutuksen onnistumisesta, kävimme vierailulla ensin liian aikaisin. Vihdoin torstaina 25.09 oli aika Amin mielestä oikea ja niinpä itse tapahtuma oli nopeasti valmis. Astutuksesta ja uroksesta lisää tietoja PENTUEET-sivulla

Harmittavin asia on rauniokokeen peruuntuminen. Wendyllä olisi ollut 26.09.2003 raunioperuskokeen suoritus jonka  perusteella mm. verovapaus olisi ollut mahdollinen. Nyt treenaamiseen tulee pakostakin puolen vuoden tauko ( huomioiden talvi ). Ensi vuodelle tavoitteet sen kun kovenevat: keväällä uusi yritys raunioperuskokeesta, syksyllä maastohaun päivä ja yö-osiot jos vain intoa ja omaa taitoa riittää.

06.03.2004

Paljon on edellisestä päivityksestä ehtinyt tapahtua; Wendyn pennut syntyivät ja löysivät uudet kotinsa lukuun ottamatta yhtä narttupentua. Black Bum's Favorite "Rita" jäi kotiin Wendyn seuraksi kasvamaan mahdolliseksi pelastuskoiraksi. Hulinaa ja vilinää on riittänyt niin pentujen aikana kuin myös Ritan kanssa temmellettäessä.

Pentujen luovutuksien jälkeen aloitimme uudelleen maastotreenit ( haku ) ja niinpä tavoitteena on edelleen raunioperuskokeen suoritus heti keväällä sekä maastoperuskokeen yö- ja päiväosuuden läpäisy syksyllä.

Wendyn toimintaan on tullut edelleen uusia ulottuvuuksia; Helsingin Stockmannilla Wendy oli kahteen otteeseen "esillä" Suomen pelastuskoiraliiton ständillä. Voitte vain arvata miten Wendy rakastaa olla huomion keskipisteenä ja ennen kaikkea saadessaan "miljoona" rapsutusta ihmisiltä. Uutena "aluevaltauksena" on ns. ystäväkoiratoiminta, jonka perusteella vierailemme mm. vanhainkodeissa. Aloitimme yhdessä Espoolaisten pelastuskoirien kanssa kokeilun jossa tavoitteena on tuoda vaihtelua ja virkistystä vanhuksille. Ensimmäinen kerta oli Espoon Aurora-kodissa, jossa mukana kaiken kaikkiaan 3 koiraa. Wendy oli vierailulla osastolla 4 ja niistä lukemattomista "haleista" sekä positiivisista palautteista johtuen tulemme jatkamaan vierailuja säännöllisin välein. 

On erittäin kiitollista työskennellä Wendyn kaltaisen koiran kanssa, joka niin korvien välistä kuin myös toiminnallisesti on PARASTA A-ryhmää. Wendy kyky sopeutua tilanteeseen kuin tilanteeseen on ilmiömäinen, oli sitten kyseessä raunio- tai maastoetsintä, vierailut eri yrityksissä / tapahtumissa tai nyt aloitettu ystäväkoiratoiminta. Onpahan myös "varmistettu" se rodulle kuuluva  suojelu-/ vartiointi aktiviteettikin olemassaolo, kyllä se sieltä tulee tarvittaessa esille ja vieläpä tilanteesta riippuen "riittävän" voimakkaana.

Seuraava näyttelykin on varmistettu eli olemme mukana rotikoiden erikoisnäyttelyssä Hyvinkäällä 04.04.2004. Saammepa sitten nähdä miten "näyttelyuran" jatkaminen sujuu. 

04.04.2004

Niinpä se näyttelykausikin näin Wendyn äitiysloman jälkeen käynnistyi ja vieläpä siten että kauden tavoitteet tulivat kerralla "hanskattua". Osallistuvia koiria on kaiken kaikkiaan  211, näistä narttuja n. puolet eli 117 kappaletta. Suurimpana ryhmänä tavanomaiseen tapaan  oli avoimenluokan nartut, näitä oli 44 kpl Wendy mukaan lukien.

Wendyn sijoittuminen luokassaan kolmanneksi oli jo saavutuksena erinomainen ja kun tämän vielä kruunasi sertti, ei päivältä voinut enempää vaatia. Kaikki n. 10 tunnin näyttelymatkan  "rasitukset" tulivat monin verroin kuitatuksi.

Varsinainen arvostelu löytyy Näyttelyt-osiosta

30.06.2004

Wendyn osalta vuosi on jatkunut erittäin suotuisissa merkeissä, kaikki sertit on nyt saatu, se kolmas eli viimeinen tuli 20.06.2004 Ruotsalaiselta tuomarilta Rovaniemen KV-näyttelystä 20.06.2004. Treenaaminen ei kun kiihtyy, uutena toiminta mukaan on tullut Espoon palveluskoiraklubi ja siellä ennen kaikkea PAHAremmi. Tavoitteena on saada avoimenluokan tulos hausta ja sen myötä saada Wendystä muotovalio. Espoon pelastuskoirien raunio- ja hakutreenit kuuluvat myös joka viikkoiseen ohjelmaan. Rauniokokeeseen on ilmoittauduttu ja sen vuoro on elokuun lopussa.  Ja jotta vapaa-ajan ongelmia ei vaan tulisi, täytyy tottelevaisuuttakin vielä hioa jotta BH-koe saataisiin vielä syksyllä läpi.

01.01.2005

Viime kirjoitus kerran jälkeen on Wendyn kanssa treenattu ja taas kerran treenattu. Liityimme lisäksi kesäkuussa uuteen pelastuskoirayhdistykseen eli Länsi-Uudenmaan pelastuskoirayhdistys ry:hyn. Olemme käyttäneet kaiken kaikkiaan 4 - 5 iltaa/päivää viikossa erilaisiin harjoituksiin, koskien maastolajeja, raunioita, tottista ja esine-etsintää. Nyt voi vain todetta että "harjoittelu tekee mestarin" => Wendy on oppinut hirmuisesti ja ennen kaikkea itse olen joutunut tosissaan miettimään miten selvitä ilman että koira "palaa puhki". Wendy on koulutuksellisesti erittäin hyvällä tolalla ja niinpä tavoitteet onkin kevättä silmällä pitäen asetettu erittäin korkeiksi. En epäile yhtään emmekö suoriutuisi niistä kunnialla.  

Takapakkiakin kuitenkin on tullut ja niinpä rauniokokeen osalta emme saaneet hyväksyttyä suoritusta syksyllä, alkava juoksu sotki suunnitelmamme aika totaalisesti, samasta syystä BH-koe ja luonnetesti sittemmin siirrettiin kevääksi.

Talvikausi alkoi LUP:n maastotreeneillä koostuen erittäin vaihtelevista kohteista; lentoasema, Helsingin pelastuslaitoksen paloharjoittelutalo ( nyt purettu ), rakennusetsintää mitä erilaisimmissa kohteissa ja tietysti maastot välillä Espoo - Inkoo.

EPK:N treeneissä pk-haun osaaminen on edennyt hyvin ja tavoitteena onkin ensimmäinen kilpailu vielä ennen ensi kesää. 

Wendyn juoksu ajoittui tänä syksynä ajallisesti hyvin, valeraskaus on nyt joulun aikaan todellinen "riesa" maitoa kun tippuu solkenaan. Onneksi joulu on harjoittelun kannalta hieman helpompaa, joten turhaa stressiä voi ei tarvitse ottaa tämän asian tiimoilta. 

22.05.2005

Paljon on aikaa viime päivityksestä kulunut, mutta tässä lyhyesti kevään tapahtumat:

- Tammi- ja helmikuu meni treenatessa, jotenkin välillä tuntui että mitään muuta ei olekaan kuin työ ja koirat. Onneksi kuitenkin helmikuun lopussa ja maaliskuun puolessa välissä tähän maailmaan saapuneet kaksi uuta lasten lastamme panivat ajattelemaan myös tulevaisuutta muutenkin kuin pelkästään koirien kannalta.

- Inkoossa käytiin vanhainkodissa tapaamassa vanhuksia ja hauskaa oli niin Wendyllä kuin myös vanhuksilla.  

- Wendy osallistui maaliskuun lopussa pelastuskoirien maastoperuskokeen yö-osuuteen Turussa. Tulos oli hyvä, n. 3 hehtaarin alueella olleet kolme piilotettua maalihenkilöä löytyi n. 15 minuutissa kun aikaa olisi ollut käytettävissä  30 minuuttia. HYVä.

- Niin Wendyn kuin myös muiden koiriemme treenaaminen ja liikunta on jäänyt keväällä hieman vähäiseksi johtuen meidän kaksijalkaiset ongelmista; onnistuin murtamaan itseltäni kolme kylkiluuta tuossa maalis- / huhtikuun vaihteessa sekä Sarilla ilmennyt selkäkipu piti huolen ettei kukaan koiristä päässyt lenkkeilemään riittävästi. Liikunnan puute niin treeneissä kuin muutenkin, näkyy ulospäin "löysyytenä". Onneksi kesä on tulossa ja kesämökki Ikaalisissa odottaa innokkaita koiria, on tilaa ja mahdollisuuksia "kitkeä" kaikki ylimääräiset löysät pois niin 4- kuin 2- jalkaisilta.  

- Muut kokeet joita oli varattu keväälle on jouduttu peruuttamaan, seuraava on kuitenkin jo toukokuun lopussa, tällöin pitäisi suorittaa rauniokoe.

- Wendy on ollut myös aktiivisesti mukana eri tapahtumissa viemässä iloa ja kertomassa "vapaehtoisesta pelastuspalvelusta" eri tilaisuuksissa.

- 22.05.2005 sai Wendy sen viimeisenkin ruusukkeen jota ei vielä seinällä ollutkaan eli Cacib-ruusuke sieltä puuttui. Nyt se sitten Haminan KV-näyttelystä tuli. On todettava, että vaikka olemme koirinemme jo aiemminkin näyttelyissä kiertäneet, Wendyn veroista koiraa ei meillä ole koskaan ollut eikä todennäköisesti koskaan enää tulekaan. Wendyn luonne yhdistettynä ulkonäköön on kokonaisuus jota ei voi ylittää. Vrt. sosiaaliset taidot; vanhustenkotivierailut, esiintymiset, Stockmannin tapahtumissa mukana olo, jne....

27.05.2005

Tänään oli sitten sen syksyisen raunio-peruskokeen uusinta, siis sen jossa yksi maalihenkilö jäi löytymättä ja koe läpäisemättä. Ilma oli hyvä, vaikkakin tuuli oli kova ja puuskittainen. Espoon raunioradan "talot" kun teettävät toisinaan kovalla tuulella hieman enemmän töitä hajujen siirtyessä vauhdikkaasti tuulen mukana kauemmaksi.

Koe jakautuu kolmeen osaan: tottelevaisuus, telineet ( ketteryys ) ja varsinainen raunioetsintä. Kaikki osiot menivät kuten pitikin ja mikäpä muu silloin voi olla lopputuloksena kuin läpäisy. Läpipääsyn myötä koira tullaan sijoittamaan Espoon väestösuojeluorganisaatioon ja samalla saadaan ainoa todellinen hyöty , verovapaus vuodeksi eteenpäin. Ainoa hyöty siis niissä tapauksissa ettei koiralle opetettua toimintaa tarvitse todellisuudessa käyttää.

04.07.2005

Kesälomasta on sitten jo osa vietetty, on levätty ja tehty kaikkea muuta kuin varsinaista työtä. Wendyn osalta "töitäkin" tuli hieman tehtyä, alku kesästä varasin paikan Wendylle useampaan maastoperuskokeen päiväosioon, paikat kun tuntuivat olevan "kiven alla". Hyvä onni ei meitä kuitenkaan unohtanut ja niinpä kun Tampereelta vapautui paikka heinäkuun alussa olevaan kokeeseen, menimme totta kai mukaan. Ilma oli hyvä ( varjossa 24 astetta ) tuuli kohtuullinen ( ei tuullut yhtään ), joten eipä muuta kuin metsään. Hiki tuli jo pelkästä ajatuksesta. Kokeessa tulee n. 3 hehtaarin alueelta etsiä ja ilmaista kolme sinne piilotettua maalihenkilöä. henkilöt voivat olla esim. pressun alla piilossa tai vaikkapa jossain hieman korkeammalla makaamassa. Aikaa tehtävän suorittamiseen on 20 minuuttia. Wendyllä aikaa oli kulunut 14 minuuttia kun viimeinen henkilö oli jo ilmaistu ja poistuimme metsästä.

Kokeissa arvostellaan itse suorituksen lisäksi seuraavat asiat:

- Ohjaajan tekemä etsintäsuunnitelma, ohjaajan toiminta, koiran ohjattavuus alueella, maalihenkilöiden ilmaisu, mahdolliset virheilmaisut

- Tämän perusteella koirakko sitten hyväksytään tai hylätään. Hyväksytyissä tapauksissa koirakko saa vielä erikseen yleisarvosanan; erinomainen, hyvä tai tyydyttävä, meillä se oli "Hyvä"   

Olemmekin nyt siten harvinaisessa tilanteessa: Vuoden 2005 osalle tehdyt tavoitteet pelastuskoiratoiminnan osalta on nyt sitten kaikki saavutettu, niin raunioilla kuin myös metsässä. Tästä on hyvä jatkaa kun tietää että ainakaan koirasta tulevaisuus ei tule jäämään kiinni.

 15.09.2005

Tästä päivästä lukien aloitamme yhteisen päiväkirjan pitämisen. Tähän päiväkirjaan kirjataan kaikki koirien kanssa tehdyt asiat, niin ilot kuin surut ilman erottelua koirittain. Tästä pääset uuteen päiväkirjaan

 

horizontal rule

 

Koti ] Ylös ] Wendy sukupuu ] Wendy kuvat ] wendy nayttely ] Wendy luonnetesti ]

Copyright © 2001 Black Bum's Rottweilers
Muutettu:
13.08.2006