Black Bum's Rottweilers

Rwn Rita


 

 

Koti
Ylös
Pois nukkuneet
Pentueet
Tietoa
Pelastuskoira
Kuvat
Linkit

 

     

Rita 10kk

 

  

 

Black Bum's Favorite   FIN10895/04  

"Rita"

17.01.2004 Tästä se sitten lähtee, eli Wendyn pennuista Rita jäi kotiin "mamman" seuraksi. Ritasta tulee vaimoni koira eli kunhan talvi muuttuu kevääksi  harjoittelu pelastuskoiraksi alkaa. 

06.03.2004

Nyt on sitten Ritakin ollut mukana maastotreeneissä, tosin vain syömässä namipaloja. Näin se suunniteltu pelastuskoiran taival alkaa.

Ensimmäiset rokotukset on saatu ja samalla laitettu mikrosiru niskaan. Eli jos joskus törmäätte rottweiler narttuun jonka sirusta löytyy numerot 985120019168863, olkaa ystävällisiä ja palauttakaa koira kotiimme.

Rita kasvaa ja on kehittynyt hyvin ikäisekseen. Erityisen ylpeä olen tässä vaiheessa siltä osin jalostustyöstä joka koskee pentujen korvien väliä. Rita oli mukana 27.02.2004 yhdessä Wendyn kanssa Helsingin Stockmannilla Suomen pelastuskoiraliiton ständillä rapsuteltavana koirana. Ottaen huomioon että Rita ei ollut silloin kuin reilu 3 kk vanha, koko lähes 4 tuntia kestänyt tapahtuma sujui erityisen hyvin. Ensimmäiset 1 - 1,5 tuntia lähes koko ihmispaljous keskittyi  Ritan hyväilyyn ja rapsutteluun. On erityisesti huomioitava ryhmä Saksalaisia vieraita jotka olivat "myyty" heti kun havaitsivat koiramme. Kun sitten väsymys yllätti, Rita kävi nukkumaan keskelle käytävää. Ihmisten kulkeminen ohitse tai jopa toisinaan yli ei nukkumista häirinnyt, n. tunnin "nokosten" jälkeen entinen meno jatkui täydellä teholla.

On mielenkiintoista jälleen kerran ollut seurata miten vanhempi koira, tässä tapauksessa pennun emo, ja pentu ovat yhdessä touhunneet ja leikkineet. Tuntuu joskus siltä että Wendystä itsestään on tullut jälleen pentu ja talossa olevan yhden sijasta kaksi pentua. Wendy sallii Ritalle kaikki mahdolliset asiat; jopa Ritan tullessa Wendyn ruokakupille ollessaan syömässä aiheuttaa sen että Wendy väistyy ja antaa Ritan syödä oman ruokansa. No, kokemuksesta on hyötyä ja niinpä tiedän varmasti että kun Rita tuosta kasvaa niin myös Wendyn suhtautuminen muuttuu enemmän oikeaan suuntaan ja asiat palautuvat oikeille urilleen.

25.05.2004

Ritan näyttelyura alkoi Kangasalan näyttelystä 20.05.2004, jossa mukana pienten pentujen luokassa. Eikä tulosta voi moittia kuten näyttelyt sivulla on kerrottu. VSP-sijoitus oli mainio ja tästähän on hyvä ponnistaa eteenpäin Seuraava näyttely on heinäkuun alkupuolella Karjaalla, sitten jo "isompien pentujen" luokassa.  

01.01.2005

Ritakin täytti jo kuukausi sitten yhden vuoden ja todettava on että kaunis / hyvä tyttö Ritasta on kehittynyt. Rita on osallistunut aktiivisesti niin rauniotyöskentelyn opettelemiseen kuin myös  haun että tottiksen treenaamiseen. On kuitenkin huomioitava, että Rita on vielä nuori ja nyt pahimoilleen "uhmaiässä", joten töitäkin joutuu todella tekemään.

Tanelin tulo perheenjäseneksi on ollut Ritalle se suurin "hauskuus", koska ikäero ei ole kuin 8kk on "ajatusmaailma" samanlainen niin leikkien kuin myös treenaamisen osalta.  

Rita on kasvanut jo 1-2 senttiä äitiään korkeammaksi, joten kokonsa puolesta sijoittuu luokkaan keskikokoa hieman suurempi.    

 20.03.2005

Rita kävi lonkkakuvissa jo viikko sitten ja taas kerran tuli todettua että liian aikaisin sinne ei kannata mennä. Skuttnabin arvio lonkkien osalta oli joko B tai C riippuen arvioijan mielipiteestä. Syy tulokseen on löysyys eli kuvaus väärään aikaan ( juoksu tulossa ja itse kuvaus liian aikaisin, kehitys kesken ). Uusinta kuvaus tullaan tekemään n. vuoden kuluttua, jos kyse on löysyydestä pitäisi sen näkyä tuloksessa. 

 22.05.2005

Lonkkakuvaus tulokset tulivat aikanaan takaisin ja tulos oli parempi kuin odotimme eli etupää 0/0 ja lonkat B. Eipä tuosta voi muuta sanoa kuin että HYVÄ. Lahdessa oleva Ritan veli on myös käynyt kuvauksissa ja tulos oli täsmälleen sama kuin Ritalla.

Niin Ritan kuin myös muiden koiriemme treenaaminen ja liikunta on jäänyt keväällä hieman vähäiseksi johtuen meidän kaksijalkaiset ongelmista; onnistuin murtamaan itseltäni kolme kylkiluuta tuossa maalis- / huhtikuun vaihteessa sekä Sarilla ilmennyt selkäkipu piti huolen ettei kukaan koiristä päässyt lenkkeilemään riittävästi. Liikunnan puute niin treeneissä kuin muutenkin, näkyy ulospäin "löysyytenä". Onneksi kesä on tulossa ja kesämökki Ikaalisissa odottaa innokkaita koiria, on tilaa ja mahdollisuuksia "kitkeä" kaikki ylimääräiset löysät pois niin 4- kuin 2- jalkaisilta.  

Treenaaminen on aloitettu kuitenkin uudelleen, joten tuloksiakin pitäisi vielä tänä vuonna syntyä 

  15.09.2005

Tästä päivästä lukien aloitamme yhteisen päiväkirjan pitämisen. Tähän päiväkirjaan kirjataan kaikki koirien kanssa tehdyt asiat, niin ilot kuin surut ilman erottelua koirittain. Tästä pääset uuteen päiväkirjaan

 

 

 

 

 

 

 

Koti ] Ylös ] Rita kuvat ] Rita nayttely ] Rita sukutaulu ]

Copyright © 2001 Black Bum's Rottweilers
Muutettu:
13.08.2006