Black Bum's Rottweilers

Rwu Wolf


 

 

Koti
Ylös
Pois nukkuneet
Pentueet
Tietoa
Pelastuskoira
Kuvat
Linkit

           

Taneli kesä 2006                                     sukutaulu / pedigree     kuvat/ pictures

 

  

 

Wolf Vom Kressbach   FIN 10738/05  ( Rz109989 )

Alkup. Rek.tod. ADRK ( Saksa ):  sivu 1   sivu 2   sivu 3   sivu 4   sivu 5

Taustatietoja Tanelista saa Kressbach-kennelin kotisivuilta:

http://www.kressbach-rottweiler.de/

Sekä vielä erikseen isästä 

Akino Von der Lauterbrucke ( Kennel Don Juan sivusto, Sveitsi)

Olemme jo tovin hakeneet urosta tammikuussa 2003 menehtyneet Kevinin seuraajaksi. Mielessä kävi jopa toisen rodun valinta niin pitkällä että tilasimme uuden pennun, "kaikeksi onneksi" syntyneessä pentueessa ei ollut sitä oikean väristä yksilöä ja pentu jäi tällöin hankkimatta. Talvella/keväällä 2004 uroksen haku tuli esille Kai Merimaan ( Finnweilers kennel ) kanssa ja tämän keskustelun seurauksena keskiviikkoiltana 22.09.2004 Lufthansan rahtikoneen mukana tuli Saksasta, läheltä Stuttgartia, hieman yli 8 viikon ikäinen rottweilerpoika.

Uros on yhteisomistuksessa meidän ja Kai Merimaan kanssa siten, että koira asustaa ja elää osana perhettämme yhdessä Wendyn ja Ritan kanssa. 

Wendyn ja Ritan tutustuminen uuteen tulokkaaseen sujui erinomaisesti; Ritasta tuli välittömästi "keinoemo" ja leikkikumppani. Wendy tutki pennun ja näytti päättävän että "pentu saa jäädä taloon, mutta en aio olla missään tekemisissä sen kanssa". Ja kävi samalla lirauttamassa mielenosoituksellisesti sänkyymme, jota ei ole koskaan aiemmin tapahtunut. Pentu on luonteeltaan erittäin utelias, vilkas ja omapäinen. Ero Suomalaisen ja eurooppalaisen kasvatusmallien välillä näkyy pennussa. Suomessa pennut elävät syntymästään asti hyvin usein perheiden normaali elämään liittyvien asioiden keskuudessa, tutustuen samalla niin pölynimuriin kuin muihinkin elämisen ääniin ja asioihin. Kun koira kasvaa suojatussa/erillisessä tilassa, normaali elämään liittyvät kokemukset puuttuvat ja nämä tulee hankkia vasta kun pentu on saanut oman kodin. 

Pennulle on jo nyt asetettu tavoitteita niin koulutuksellisesti kuin muutenkin. Tulemme kouluttamaan pennulle ensimmäiseksi jäljen, tämän jälkeen katsotaan mihin muuhun aika/tarmo/ominaisuudet riittävät. Näyttelyt ovat osana elämää, kuten muidenkin koiriemme kanssa.

Varsinainen kutsumanimi pojalta vielä puuttuu, on "makusteltu" mm. nimiä "wolf", "wuffe", "amadeus", jne. mutta se oikea odottaa vielä tulemistaan

02.10.2004

Nimi asia on nyt ratkennut => Kutsumanimeksi tuli ihan kotimaisittain "Taneli", josta saa helposti lyhennyksen "tane" jos vain haluaa. Ensimmäinen makkararuutukin tuli tehtyä ja ainakin tämän perusteella jäljen opettaminen ei lienee aivan mahdoton tehtävä. 

01.01.2005

Taneli on kasvanut ja on jo lähes Wendyn korkuinen ( no ainakin melkein ). Makkararuutuja on harjoiteltu joten nenäkin alkaa pysyä kohtuullisen hyvin maassa, jopa niin hyvin että kaikki vähänkin syötäväksi kelpaava menee saman tien kurkusta alas. Isoin ongelma sattui reilu kuukausi sitten, Tanelilla oli vatsa sekaisin muutaman päivän ja ruokahalukin alkoi hiipua. Juuri kun oltiin tilaamassa aikaa lääkärille,  oksensi Taneli kävyn. Käpy oli todennäköisesti jäänyt vatsaan ja tukkinut suolistoa siten että ruuansulatuksen kanssa tuli ongelmia. Vaiva loppui tähän ja koira voi erittäin hyvin.

Iän karttuessa alkaa tytöt jo hieman murahdella, Taneli kun on koko ajan kiinni jomman kumman kaulanahassa. Onneksi kuitenkin Ritan ja Tanelin ikäero on reilusti alle vuoden, tällöin löytyy yhteisiä leikkejä ja "harrastuksia". Wendy saa olla enemmänkin rauhassa.

 Joulu tuli ja meni, pakettikin oli Tanelin nimellä joten "kiltisti" oltiin ainakin ensimmäiseen jouluun asti oltu. Uuden vuoden paukut eivät vaikuttaneet mitenkään vaikka kokoillan kaikui kova paukuttelu. Onkohan se kuulo jäänyt vielä kasvattajalle ?

Alkuperäinen rekisteritodistus on toimitettu kennelliittoon rekisteröintiä varten, pitäisi tulla takaisin pikapuoliin. Taneli on sirutettu ja rokotettu, joten ensimmäinen näyttelykin on jo tiedossa. Tammikuussa Lahden pentunäyttelyssä on sitten se ensimmäinen julkinen esiintyminen, saas nähdä miten käy.  

21.1.2005

Nyt on sitten Tanelikin rekisteröity kennelliitossa, vaikkakin itse operaatio kesti lähes kaksi kuukautta. Rekisteriotetta selaillessa löysin myös jo marraskuussa tehdyn sirutuksen merkinnän eli numerolla 985120022098925 on Taneli rekisteröity myös sirulla.

Ensi sunnuntaina ( 23.01.2005 ) olisi sitten Tanelin ensimmäinen näyttely koitos, pennut 5 - 7 kk ja paikkakuntana Lahti. Pentuja mukana kahdeksan, Taneli + Finweilers:n yhden pentueen 5 koiraa. Muita mukana 2 kpl.

Taneli on kehittynyt hyvin, nyt 6 kk:n iässä säkä on noin 60 cm, paino suurin piirtein 30 kg tietämissä. Ruokaa annetaan vielä kolme kertaa päivässä, ainoastaan liottaminen on jätetty pois hampaiden vaihduttua.

31.1.2005

Nyt on sitten Tanelinkin osalta aloitettu "missikisat" vai pitäisikö sanoa "misterkisat". Lahdessa Eurospar:n parkkihallissa oli kuhina, kun yli 700 pentua oli mukana näyttelyssä. Tavoitteet Tanelin osalta eivät niinkään olleet itse kehässä vaan enemmänkin kehän ulkopuolella. 

Parkkihalli, 700 koiraa ihmiset, meteli, kaikuminen, jne... oli se haastavin osuus. Taneli ei ole aiemmin ollut vastaavassa tilanteessa ja tämä oli hyvä paikka testata koiraa ja katsoa miten se suhtautuu ympäristöön. Taneli ei välittänyt ympäristöstä, oli kuitenkin kiinnostunut mutta mitään negatiivista ei tullut esille. Tämä varmistaa pohjaa myös Tanelin mahdolliselle pelastuskoirauralle, ainakaan näiltä osin hermorakenne ei ole kovin "pielessä" toivotusta.

Itse näyttelyssä pienten urosten luokassa sijoitus oli 2 KP:n kera. Voittaja oli ehdottomasti huomattavan "valmiimpi" ulkonäöllisesti ja niin ollen myös näyttävämpi. Itse annan mieluummin koiralle aikaa kehittyä, kiire ei aina ole hyvästä. Koska Taneli on koulutuksen osalta elänyt hieman "pellossa", tullaan kevään aikana kiinnittämään muun koulutuksen ohella myös näyttelyssä olemiseen, joten eiköhän seuraavissa mittelöissä nähdä uljas yksilö. 

22.05.2005

Taneli on kasvanut kuten kuuluukin, on kokoa ja näköä ja pojan vinkeitä. Tyttöjen juoksut eivät jättäneet korvien väliin mitään erikoista, ainoastaan lauman yhteenkuuluvuus ja Tanelin "haaremin" vartiointi on hieman "ylikorostunut". Vieraat koirat ja varsinkin vieraat pojat ovat Tanelin mielestä uhka laumalle ja "haaremille".

Tanelin ensimmäinen näyttely junioriluokassa on käyty ja olosuhteisiin nähden hyvin. Koska kokoa on kohtuullisesti, mutta liikunta ei ole vastannut tarpeita, on löysyyttä vähän joka puolella. Onneksi kuitenkin intoa ja menohaluja on, joten eiköhän se siellä Ikaalisten korvessa vähene.

Tanelin jälkikoulutus EPK:n yhdessä jälkiryhmässä alkoi, tulevaisuus jälkikoirana ei ainakaan vielä tässä vaiheessa ole mahdoton ajatus. 

Kuten jo aiemmin viittasin, on niin Tanelin kuin myös muiden koiriemme treenaaminen ja liikunta on jäänyt keväällä hieman vähäiseksi johtuen meidän kaksijalkaiset ongelmista; onnistuin murtamaan itseltäni kolme kylkiluuta tuossa maalis- / huhtikuun vaihteessa sekä Sarilla ilmennyt selkäkipu piti huolen ettei kukaan koiristä päässyt lenkkeilemään riittävästi. Liikunnan puute niin treeneissä kuin muutenkin, näkyy ulospäin "löysyytenä". 

 15.09.2005

Tästä päivästä lukien aloitamme yhteisen päiväkirjan pitämisen. Tähän päiväkirjaan kirjataan kaikki koirien kanssa tehdyt asiat, niin ilot kuin surut ilman erottelua koirittain. Tästä pääset uuteen päiväkirjaan

horizontal rule

 

Koti ] Ylös ] rwu wolf nayttelyt ] rwu wolf kuvat ] rwu wolf sukupuu ]

Copyright © 2001 Black Bum's Rottweilers
Muutettu:
13.08.2006