Black Bum's Rottweilers

Sairaskertomus


 

 

Koti
Ylös
Koirat kotona
Pois nukkuneet
Pentueet
Tietoa
Pelastuskoira
Kuvat
Linkit

 

Kevin sairaskertomus 07.01.2003

Kirjoitettu Espoon eläinsairaalan potilaskertomuksen perusteella:

Klo 11.00

Aamulla + päivällä koira ollut täysin normaalin oloinen.

Klo 15.30

Koira oksentanut harmaata. Ei norm. oloinen.  Ulkoilu.

Klo 16.30

Ulkoillut, kaksi norm. ulostetta, ei löysää. Vartin lenkin jälkeen uikuttaa, takapää heittää. 

Klo 16.45  

Oksentanut matkalla eläinlääkäriin. Oksennuksessa limaa ja kuivamuonaa, ei mitään silmämääräisesti ylimääräistä vierasta. Käveli vastaanotolle ok, mutta pitemmän kävelyn jälkeen takapää heittelehtii.

Perheen kaksi muuta koiraa OK. Ruokahalua olisi. Veden juonnista ei tietoa.

Limakalvot voimakkaan punaiset. KTA norm. hitaampi ? Vaikea tulkita… Ausk. Lyöntirytmi nopea mutta muuten OK. Hiukka vaikea ausk, kun murisee välillä.

Liikkuessa takapää ataktinen. T. 37,9 ( om.mittasi ). Limakalvot tummahkon punaiset. Imusolmukkeet OK. Asentotunto takajaloissa OK

Ei arista rintarangasta kaud. Etuabd. tiivis. Ei selvää aristusta, mutta epänormaalin tiivis ja om. mukaan norm. pinkeämpi. Ausk. takykardia, rytmi tasainen, sfr n. 120/min. Verinäytteissä leukosyytit 9,7 ja hkr 49% eli normaalit.

Rva soitti, että perheen toinenkin koira oksentaa. Nämä voineet syödä jotain löytämäänsä.

NaCl iv. Pvn. RTG: hieman kaasua abd. Alaetukolmannes suttuinen. Keuhkokuva normaali. Uä: perna vaikuttaa norm., ei vuotoja, mutta etuabd. uä-tutkimus aiheuttaa voimakkaan kipureaktion => D 1,0 ml iv.

thx- rtg- ei muutoksia. Sai yhteensä 2 pussia NaCl iv. Mikä akuutin abd. taustalla? Akuutti Haimatulehdus ? Susp. pankreatitis. Temgesic 1,5 ml iv. Ja Litalgin 1,0 ml.

Klo 21.00

Menee yöksi kotiin ja tulee aamulla sisälle. Laitetaan tippaan ja aamu ell. tutkii. Saa tippaa ja tarvittaessa kipulääke / verinäytteet tilanteen mukaan. Jos ongelma pahenee kotona yön aikana, menee YES päiv.

Klo 21.10

Kotiin lähtiessä alkoi herätessä kipuilla + opsitotonus. Intubointi, hengitys haukkovaa, Limakalvot OK, pulssi OK, abd OK. Thx- rtg uudestaan: OK. Sai happea, Solu-cortef 250mg iv. Spontaani hengitys loppui. Sfr ja pulssi + limakalvot edelleen OK.

Klo 21.42

Spontaani hengitys ei palaa, pupillit laajat ja fiksoituneet => Eutanasia !!

Klo 22.30

Om. vie nyt illalla YES ja menee huomenna EELA:aan obduktioon

 

 

Koti ] Ylös ]

Copyright © 2001 Black Bum's Rottweilers
Muutettu: 30. tammikuuta 2003