Black Bum's Rottweilers

Rwu Erkki


 

 

Koti
Ylös
Koirat kotona
Pentueet
Tietoa
Pelastuskoira
Kuvat
Linkit

 

                   

Rwu Fold face's Eddy   SF30400/91

Tuntee paremmin nimen Eetu tai vieläkin paremmin Erkki. Hoitanut erityisen kunnialla "haaremin" vahtityöt sekä "lasten" kaitsemisen pentueiden aikana vaikka isäksi ei ole koskaan haluista huolimatta päässytkään

Ikää tulee Erkillekin lisää vuosittain ja niinpä 11.07.1999 tuli kahdeksas ( 8 ) vuosi täyteen. Synttärit maistuivat hyvin maksalaatikon ja kahdeksan nakkikynttilän seurassa. Ja arvaa oliko parasta, että muut vain saivat katsoa vierestä.

Mummon ( Anun ) poismenon myötä perheen "vanhimmaisena" muuttunut erittäin paljon,  erittäin hellyyden kipeä mitä ei ennen ilmennyt. Pitää järjestystä yllä laumassa ja yrittää näyttää Kevinille "ison pojan" mallia. 

Niin se vaan koitti Erkillekin viimein vanhuuden lepoon meno. Tammikuussa 2001 Olimme Erkin, Kevinin ja Oonan kanssa Skepparsissa vaunuilemassa. Lunta oli runsaasti metsässä, valokuvia otettiin edestä ja takaa => ennen kaikkea hauskaa oli jokaisella koiria myöten. 

Viikonlopun jälkeen huomasin maanantai iltana, että Erkki ontui hieman toista takatassua. Muistaen viikonlopun "temmellykset" oletin ontumisen johtuvan meren rannan kallioiden liukkaudesta. Viikko meni ja kuitenkaan Erkin tassun kunto ei parantunut, näytti siltä että kipu olisi suurempi josta johtuen Kevinkin sai osansa. Erkin maatessa lattialla, Kevin astui vahingossa Erkin tassun päälle, jolloin Erkki suuttui " silmittömästi" ja antoi Kevinille oikein "isän" kädestä. Tätä ei ollut tapahtunut koskaan aiemmin, joten tämäkin huomioiden päätin viedä koiran eläinlääkäriin heti seuraava päivänä. 

Maija Räihä Espoon Eläinsairaalasta tutki koiran ja kertoi heti arvionsa; todennäköinen luusyöpä joka pitää varmistaa röntgenissä. Aikaa emme kuitenkaan saaneet enää samalle viikolle, joten odotimme viikonlopun yli ja menimme uudelleen maanantaina. Erkki nukutettiin ja nostettiin röntgen pöydälle, kuvat otettiin ja tutkittiin. Tilanne oli juuri kuten Maija Räihä oli sanonut => Erkin vasemman takajalan reisiluusta oli enää ohut kuori jäljellä. Jan Räihän kertoessa taudista ja sen ennustuksista ( ei voida parantaa ), päätimme 05.02.2001 Erkin nukuttamisesta lopulliseen uneen saman tien "herättämättä" Erkkiä enään rauhoituksesta. Janin arvio sääriluusta oli masentava, taudin vaihe huomioiden sääriluu olisi todennäköisesti viikon kuluessa hävinnyt olemattomiin Erkin nostaessa tassua puuta vasten painon jäädessä "väärälle" tassulle. Samoin vaikka rotikan kivunsietokyky on erittäin hyvä, tauti on myös erittäin tuskallinen. Vastuumme Erkin hyvinvoinnista takasi, vaikkakin "kivuliaan" päätöksen, Erkin saattamisesta hautaan. Erkki edusti meille sitä viimeistä "vanhan" sukupolven koiraa.

Erityiskiitokset Erkin hoidosta ansaitsevat:

                Espoon Eläinsairaala, Maija ja Jan Räihä

 

                

 

Koti ] Ylös ] Erkki sukupuu ]

Copyright © 2001 Black Bum's Rottweilers
Muutettu: 03. lokakuuta 2004