Black Bum's Rottweilers

Rwn Nina


 

 

Koti
Ylös
Koirat kotona
Pentueet
Tietoa
Pelastuskoira
Kuvat
Linkit

 

                 

Rwn Black Bum's Angelica   SF 21815/94

Totteli yleensä Nina-nimestä huolimatta kutsua "Nörtti". Tiukka tyttö jonka kanssa on useammin kuin kerran "väännettiin" kättä kaapin paikasta. Jälkeläisiä kahteen otteeseen -97 ( Black Bum's C-pentue ) ja -98 ( Black Bum's E-pentue ). Näyttelyissä parempaa keskitasoa, jälkikasvu saavuttanut erittäin hyvän menestyksen. Erityisen ansiokkaasti mukana mm. SRY:n Uudenmaan alaosaston järjestämissä lastenvetotapahtumissa sekä oman kotipaikan lasten keskuudessa lasten kyyditsijänä.

Kesälomaa 1999 suunniteltiin pitkää, olihan edellisen kesän loma jäänyt väliin työpaikkavaihdon sekä Ninan ( E-pentue ) vauvojen myötä. Keväällä aloitettiin myös seuraavan pentueen suunnittelu, Ninalle tuleva pentue olisi viimeinen ja erittäin hyvin ansaittu vanhuudenpäivien vietto alkaisi. Tulevien pentujen isäksi valittiin amerikkalainen uros, joka oli Suomessa "pakastetussa" muodossa. Luvat pentujen teettämiseen niin Suomen rottweileryhdistykseltä, kuin Acosta's kennelistä ( edustaja )  saatiin ja kaikki oli hienosti valmiina. Juoksun piti alkaa heinäkuun lopussa.

Kesäloman vietto aloitettiin mökillä ( Ii:n kunta, Oulusta 40 kilometriä pohjoiseen ). Nina oli tapansa mukaan täysillä mukana sekä leikeissä että muissa tapahtumissa, "veti" kärryillä ruokakassit kaupasta mökille sekä teki rottweileria tunnetuksi muutenkin kuin "tappaja"-koirana.   Ja se odotettu juoksukin alkoi hieman etuajassa, lähes yhtäaikaa loman kanssa. Odotukset olivat korkealla, Ninan "kaverit", äiti Anu, "isäpuoli" Erkki  ja "pikkupoika" Kevin nauttivat yhdessä Ninan kanssa vapaudesta, uimisesta ja kaikista niistä asioista mitä maaseudulla kaupunkiin verrattuna voi kokea tai tehdä ( "puutyöt" metsässä, kasvimaalla pehmeän mullan kaivaminen, naapurin kissojen pelottelu, illalla grillimakkarat yhdessä isännän kanssa, jne. )

MUTTA, tulevaisuus oli vain hieman synkempi kuin osasimme odottaa. Kesäloman alusta n. viikon kuluttua eräänä aamuna Nina ei enään pystynytkään kyykistymään tarpeilleen ulvahtamatta, sama toistui aina maahan mennessä ja maasta noustessa. Useamman eläinlääkärillä käyntikerran jälkeen selkärangassa todettiin muutoksia L1-L2 ja L5-L6 väleissä ( välilevyjen pullistumat ) ja niihin liittyviä neurologisia oireita. Muutokset olivat jossain vaiheessa aiheutuneet sellaisen tapaturman seurauksena, jota ei oltu huomattu tai johon ei kiinnitetty riittävästi huomiota. Ninaa hoidettiin erittäin vahvoilla särkylääkkeillä ja vian löytämisen jälkeen kortisonilla ja antibiootilla ( mahdolliset tulehdukset / juoksu ), mutta n. 5 päivän kuluttua kortisoni-lääkityksen aloittamisesta ( kun lääkitystä piti alkaa vähentämään ) tilanne oli kaikesta huolimatta pahentunut niin paljon että Nina ei halunnut nousta edes maasta ylös ilman pakottamista. Lääkitystäkään muuttamalla ei lopputulos ennusteiden mukaan ollut hyvä.    

Edessä oli se mitä pelättiin, vaihtoehtoina oli enään selkärangan leikkaaminen siihen liittyvine ongelmineen tai se lopullinen päätös. 20.06.1999 tulimme mökiltä takaisin kotiin ( n. 700 km ) ja keskustelimme tapauksesta useampaan otteeseen eläinlääkäreiden kanssa mutta koska Ninan kivut olivat lääkkeistä huolimatta pahentuneet eikä selkärangan leikkauksella voitu taata terveitä eikä ennen kaikkea kivuttomia eläkepäiviä Ninalle ( pentujen teettämisestä oli luovuttu heti sairauden ilmennyttyä ), päätös Ninan kärsimysten lopettamisesta ja päästämisestä kivuista vapaaksi oli tehtävä. Niinpä sitten sunnuntain ja maanantain välisenä yönä menimme pieneläinklinikan-päivystykseen, jossa Nina nukkui 5 vuoden ja 3 kuukauden ikäisenä rauhallisesti pois sylissäni 21.06.1999 klo 00.35.

Erityiskiitokset Ninan hoidosta ansaitsevat:

                Eläinlääkäriasema Akuutti ( Oulu ), Kaisa Wickström

                Espoon Eläinsairaala, Maija Räihä   

                sekä Helsingin yliopiston, yliopistollinen eläinsairaala, Elina Pietilä

                   

 

 

Koti ] Ylös ] Nina sukupuu ]

Copyright © 2001 Black Bum's Rottweilers
Muutettu: 26. syyskuuta 2004