IMURI ON ABIN ÄMYRI

IMURIA EN UNOHDA KOSKAAN

"TODEN TOTTA ELÄMYS", KERTOO HALTIOITUNUT LUKIJA

SANOKAA VAIN REILUSTI IMURI

IMURI HYYDYTTÄÄ KYYNELEET JA KUIVAA HYMYN

IMURILLA ON VUODEN TAKUU

IMURI JOKAISEN KOULULUKEMISTOON

8:nnella luokalla julkaisimme lehden nimeltä IMURI

Nimi oli kuvaava: Sillä piti imeä liiat rahat alempiluokkalaisten taskuista penkkareidemme rahoittamiseen.

Ja jotta lehden ostaminen olisi "lapsukaisia" kiinnostanut, siinä piti tietysti olla jotain "raflaavaa"

Olen säilyttänyt oman kappaleeni tätä hengentuotta, ja kopioinut siitä oheen, mitä meistä matikkaluokkalaisista siinä väitettiin.
(selittäisiköhän tämä sen ironian, millä toisiamme piikittelimme, ja itsestämme kestimme...)


Matemaatikot 64

Jouni Anttila (Johny)
Don Juan, joka radastaa Rastin baarityttöjä, hajahtava fantasia, Ritvan lempilapsi, Rexin surunlapsi, I derivaatta, lauselmoi Mursulle, tanssii jazz-balettia, pokerijengin jäsen, pilaa Penan ruokahalun, viskaali, kelloseppä, nauhattomat ilmastoidut kengät isoisältä peritty salkku, napiton takki, ei esittelyä kaipaa.
Marjut Haantila (Manu)
Tuntien äänitorni, luokkamme kulttuuripersoonallisuus, tyttö-kynttilä, tunnelmaeläin, ailahtelevaa, rakastaa pitkiä, rautaisia teräsmiehiä, pesee hampaansa sähköllä, paha tapa: hävit- tää aina kenkänsä. (xy)
(nykyisin Marjut Eerikäinen, kertoi Leena Katajapuro)
Pekka Hyttinen.
Luokan paras selittäjä... sitten pää- semmme porstuaan, Harrastaa kaikkial1a avaruusgeometriaa, pimu keskiarvojen mukaan, Sisko kirjeenvaihdossa Rexin kanssa, kerää yöperhosia, viikonloppuisin käy voittamassa, koulun paras suihkuttelija,. vaatteet painavat 3 kg.
Leena Katajapuro.
Selittää, selittää... aina vaan selittää, matikan 1 ois, hyvä, ei osaa pyöräillä, "aina valmis", sytyttää vaikka koulunkin 2:lla tulitikulla, varokaa: ampuu. (xy) (nykyisin tavoitettavissa TKK:n kirjastosta, kts. Leenan kuvaus nykyisestä työstään, ja on siellä kuvakin)
Anja Kemppainen.
Polin ja koulun kalustoa, kude-mimmi, ompelee ja virkkaa, sykkyrää ja mykkyrää, pojat Anjan heikkous, Anja poikien, komeat silmäripset, Knut Posse ja Viipurin pamaus, osaa soittaa muutakin kuin suutaan (x)
(nykyisin Junnila, kertoi Leena Katajapuro)
Jorma Kukkola (Eddie)
Suomen keisi, kävi kerran konsertissa ja osti takin, käväisi Taben juhlissa, Tammisalon Volvo-talli, kuuluu pokerijengiin, mutta heltta, kantaa ..linnunpesää päässään, on rilli, STYYLAA, ON USKOLLINEN.
Pentti Laine. ( Pena)
Pokerijengin puheenjohtaja, spjuvern i ögat (on yhtä kuin monokkeli silmässä) oppinut lukemaan, kärsii huonosta seurasta, Pena Mursun heikkous poliitikko, pelaa erämaa-shakkia fyssantunnilla iki-kytevä huumori, lauluyhtyeen "geenittömät" kapellimestari.
Marja Lehtonen. (Mapsu)
Namutäti, yxi lasten paras tavara, osaa tehdä pullataikinan ilman reseptiä, osaa saksaa, oi miksi Marja kulta lähdit sinne Saksanmaalle seikkailemaan, vaarallinen silmäniskijä (y)
(nykyisin logonomi, kertoi Vuokko (Leppänen) Piltz)
Kirsi-Marja Liesimaa
Valokuvausmestari, kaunosielu, tuntee uutta aaltoa, keep smiling, mursun sihteeri, osaa kutoa sukkiin vahvat kantapäät, tuntee Saarikosken, Hospitz, tuntee taiteita, suuri humanisti ja ihmisystävä, ulkoiluttaa koiraa, leiriromantiikkaa myös kotimaan ulkopuolella (x,y)
Antti Mattila (Nakki, Mattis)
sönkkö, lyö hanskat pöytään ja kirjat laukkuun, kova poika nauramaan, säestää tyttöjen jumppatuntia toisella SILMÄLLÄÄN, miten on Mattilan yksityiselämän laita! ??? urheilee, Tanin karitsa, osaa letkajenkkaa, nakkioppilas, Aliankokeet repeävät helposti tyhjännauraja.
(nykyisin Maanmittauslaitoksen ATK-keskuksessa Oulussa)
Erkki Mikola (Mikki)
Sanokaa kun alotatte, ei huomaa vaikka tyttö iskeen vuoden, ei puhalla pölyjä harteiltaan, harrastaa rautalankamusiikkia, kova itsekunnioitus, kun ei muut niin minä itte, ei arvosta opettajain tietoja on silti lojaali mielipiteitä, viittaamalla ahteri tuolista nousee, yllytyshullu, saat piirustusnumerot eri tavalla kuin muut. NERO-
Seppo Mäkelä (Käklä)
Ei pelkää englantilaisia tyttöjä, kaulaliinapoika, tähtitiedettä: katsoo kuuta ja muuta, vino hymy, mesenaatti, meniköhän se kirja perille??? Suunnittelee kolaria Ritvan kanssa, periaatteessa ei tanssi, ei parta pahoille kasva, aina leffassa.
Marjo Niemioja (Titi)
Hah-hah-haa Niemioja taululle??????? Parta miehen kaunistus, ottaa keskustelutunteja saksassa, koruilee, susi lammasturkissa, kolinakynä, lopussa kiitos istuu, käynyt valloissa, vastustamaton ääni, sussu, aikamoinen ilosilmä, tarttuu silmään, pist' yks' leipä (x)
Ilkka Nisula (Ketchuppi) (terveisiä ja tietoa Ilkalta/Ilkalle)
Lempiväri tukanväri, fiksu kundi, mieliaine historiat, osaa nielaista seipään ja palan painikkeeksi vähän muutakin. Tammisalon jengiä, suuri mysteeri
Marjatta Piirainen (Piiras)
Primulan kauhistus, kauhealla dieetillä, ei viitsinyt lähteä Jenkkeihin, Lisitzinin toivo, tietää mitä piireissä tapahtuu, maukkaampi kuin aseman piirakat, suklaasydän Englannissa, (Beatles), sai nauhan Englannista ja osti magnetofonin, älä mulle, jollekin muulle, mut älä mulle (x,y)
Antti Pokki (Pokkis)
-patti ks. Melu (y)
Antin nykyiseksi asemaksi löysin Metsä Tissue, kehitysjohtaja
 
Eija Rimaila
Poltti mononsa Keuruulla, kesy, puolalaista aatelia, tähtäimessä lääketiede, siisti, tunnollinen, ystävällinen, kaino kuin kissa, äiti luuli eskimoksi, joku muu japsiksi, Eija tykkää Pekasta, Pekka Eijasta. Sen kyllä ymmärtää, että Karilla on vanha kirja, mutta, että Eijallakin! Ompeli Mallulle säärystimet, hobby kengänkiiloitus aamuksi. (x)
(Nykyisin eläinlääkäri ja kalatautien tutkija EELAssa)
Kari Rimaila (V)
Päinvastoin kuin Eija julistautuu puheenjohtajaksi, tähtivalokuvaaja, koirasmannekiini, sai "kympin" reksiltä ja toisen piirrustusmaikalta, ei ujo, seurallinen, hädässä ystävä tunnetaan, tuntee oman arvonsa, nopeasti likaantuvat silmälasit, sai Heidiltä puunappeja ja peffatyynyn. Hei! Hei! (x)
Seppo Rinne (Rintsu)
Oli lapsena eri näköinen, viiksikerhon varapuheenjohtaja, nostaa punnuksia, ihannevartalo, Rintsu pinkoo, ei skraappaa, gentlemanni, ääni hukkuu viiksiin, pelaa sulkapalloa, pitää Bobedaa autona, eri jengin jäsen, savupiipun vieressä se lämmin paikka on. (asuu nykyisin USA:ssa, terveiset)
Meliza Rubinstein (Melu)
Kutoo Antille sukat ja kaulaliinan, onko orava pitempi? Määrätty integraali per Pokkis, saa yksityistunteja Puotilassa fysiikassa ja tekniikasssa, laskee kiihtyvyyskertoimia, ei se mitään vaikka pojalla on kauniit silmät, ulkoiluttavat toisiaan siinä sivussa (y)
(Meliza Amity (töihin) asuu nykyään Israelissa, terveiset)
Marjukka Siikaniemi (Siigismund)
Kompastuu naulankantaan, vilauttaa joskus naamaansakin, oli saada 9 huolellisuudessa, nukkuu joskus saunassa, kerää käpyjä, luokan Korpi&Koskijaakko seikkaperäisesti seikkailee, piirsi 2:sta viivasta ammatinvalinnassa lehmän-raivostunut, tuleva runoilija, paras fantasia, näyttää kysymysmerkiltä (2x)
(nykyisin Marjukka Holopainen)
Matti Valve
Viimein tulee nököhammas, hännänhuippu, autohurjastelija, sääret päättyvät päähän, Anja sanoi: herättää äidintunteita, spjuvern i örat = käsi korvassa, osaa käsipohjaa, hurja fyysikko, kirjoittaa fysiikallaan.
 

"Lehmät suossa" = VIII K

Kun tapasin 27.11.1999 koulumme 75-vuotisjuhlassa myös näitä humanisteja, niin pakkohan heidänkin on päästä mukaan...

Hallberg Riitta
Ei koskaan lauantaisin...
(nykyisin Riitta Hyytiäinen, kertoi Tuulikki Aunesluoma)
Heistaro Sakari "Sakke"
Tikaksi mainitaan...
Huomanen Anneli "Ansu"
Tunnollisuuden huippu...
Hämäläinen Jorma "Hämppi"
Totanoin, loppujen lopuksi...
Jokinen Maini
Sironmuotoiset kädet...
Kokko Liisa "Lizi"
Taluttaa iltaisin mäyräkoiraa...
(nykyisin Teksti-ja koulutuspalvelu Kokko Ky) (kuva)
Koskipirtti Pirjo
Kun mä olin jenkeissä...
(nykyisin Pirjo Roos) (kuva)
Kuusakoski Veikko "Upi"
Luopui vapaaehtoisesti parrastaan...
(nykyisin varatuomari ja Kuusakoski Oy:n toimitusjohtaja)
Lehtonen Terttu "Tepa" (V)
Ei oo kaartin grillin voittanutta...
Leppänen Vuokko
PopCornin tuoksusta hänet tuntee...
(nykyisin Piltz, KTM, englannin opettajana Helsingin Liiketalouden AMK:ssa, terveiset Vuokolta) (kuva)
Nurmi Pirkko "Pipa"
Luokan kuopus ja aika pieni vielä...
(nykyään Joensuussa, kertoi Leena Katajapuro)
Pallasvirta Tuulikki "Tuikku"
Rentoutuu joskus Polilla...
(nykyisin Tuulikki Aunesluoma Uudenmaan Asuntokiinteistöyhdistyksessä, kts. kuva ja terveiset)
Penttonen Ritva
Viettää turmioelämää...
Perovuo Tamara "Tamppu"
varvasastuja...
(palannut lapsibaletin pariin puvustajana ?)
Porra Anneli
pruustinna...
(nykyisin Woodroffe, kertoi Tuulikki Aunesluoma)
Saraluoto Hannu "Sara"
Nähty leffassa tytön kanssa...
(nykyisin oma Asianajotoimisto Saraluoto, terveiset "Saralta")
Vauramo Marja-Leena "Vallu"
siskoarmeijan kuopus...
Vesa Sirkka-Liisa "Sirkkis"
Itse viattomuus...
Vikkilä Mai-Leen
Vetoa maalaiselämään...

Ja jos kuka tietää heistä jotain, esim sähköpostiosoitteita, niin kertokaa minulle