Here i am!

Englanninkieli ei vieläkääm suju niinkuin pitäisi. Se haittaa työasioitten hoitamista.

Melkoinen liuta ihmisiä on kohdallesi osunut. Mutta niinhän se on meidän jokaisen kohdalla. Tiet risteävät, joskus jopa kuljemme samaa matkaa.

Kun Sentrol-edustuksesta luovuttiin, siirryin pituusleikkuriprojektiin. Aloitin PLM/11???-kieleen tutustumisen. Mutta kohta siirryinkin Intermarketing Ky'lle ohjelmoimaan työajanseurantajärjestelmää. Tittelini oli ATK-suunnittelija, mutta työni oli pelkkää ohjelmointia. Olin pettynyt, koska luulin pääseväni eteenpäin.

Kun uhkasin jäädä vanhan järjestelmän ylläpitäjäksi, hakeuduin muualle. Pääsin Nokia Elektroniikkaan, josta myöhemmin tuli Afora Oy. Perheellistyin ja muutin Poriin, kotiseudulleni. Vaimoni on kotoisin Kemistä. Emme halunneet muuttaa niin kauas.

Olen,tietysti, viihtynyt täällä erittäin hyvin, kuin kala vedessä. Joskin on täällä sukkelia ihmisiä, mutta niin taidan olla minäkin. Toivottavasti.

En voi kertoa koko historiaani nyt, sillä olen töissä. Nykyinen työnantajani on Modultek OY. Omaan työhöni kuuluu kehittämämme tuotetiedonhallintajärjestelmän käyttöönotto. Tietysti omalta pieneltä osaltani.

Pääasiallinen työni on asiakaskohtaisten raporttiohjelmien luominen Oraclen työkalulla. Toinen painopistealue on liittymien rakentaminen muihin järjestelmiin, kuten tuotannonohjaus ja taloushallinto. Toistaiseksi olen käyttänyt ohjelmointiin näissä töissä vain PL/SQL'ää. Pyrkimyksenä on päästä opiskelemaan Javaa. Näyttää siltä, että tuotekehitys haluaisi pitää tämän osaamisen itsellään.

Muistin Sinut sukunimeltä. Asia varmistui, kun näin kuvasi.

Minulla on muuten Nandor Mikolan taulu. Se on mustavalkoinen ja kuvaa liljaa. Annoin sen vaimolle lahjaksi, kun hän täytti 30 vuotta.

Sellaista. Nyt töihin käsiksi. Koitahan pärjäillä. Niin minäkin.

Moro

Altti