4.10.1998

kursiivi minun (= Erkki Mikolan) tekstiä

Hei

Olipa mukava kun otit yhteyttä. Ajatuksesi jatkuvasta, enemmän tai vähemmän säännöllisestä yhteydenpidosta kurssikaverien kanssa on erinomaisen hyvä. Varsinkin kun se tapahtuu niin kovin vaivattomasti Internetin välityksellä.

Minusta on WWW-sivuillani varsin yksityiskohtaista tietoa, joten en käy sitä tässä kertaamaan. (Harvinaisen nimeni vuoksi löysit minut helposti Webistä.) Merkittävä asia, joka ei sieltä käy ilmi, lienee se, että Tampereelle asettauduttuani (1976) aloin kouluttaa itseäni professorinviran ohessa ooppera- ja konserttilaulajaksi ja toiminkin siinä tehtävässä aktiivisesti, joskin sivutoimisesti, 1990-luvun alkuun asti. Nyt tuo toinen ammatti on jäänyt.

Vaikka virkani on edelleen Tampereen teknillisessä korkeakoulussa (ei siis yliopistossa, niinkuin olit listaan merkinnyt ja nyt korjannut), olen jo muutama vuosi sitten palannut asumaan vakituisesti Helsinkiin. Matkahan näiden kahden kaupungin välillä ei ole kansainvälisesti katsoen kovinkaan pitkä ja suuri osa virkatehtävistäni tapahtuu joka tapauksessa Helsingissä.

Kyselit tietoja muista kurssikavereista.
Olin juuri toissailtana Lääketieteellisen fysiikan ja tekniikan yhdistyksen 30-vuotiskokouksessa, jossa muistelimme menneitä. Siellä muistelimme, että:
Esko Raitanen (oli paikalla) on ollut jo 6 vuotta eläkkeellä HYKS'istä.
Pertti Tarkka on Helsingin Tekun Sähköosaston johtaja (pertti.tarkka@hit.fi).
Jukka Honkanen (jonka muistelin olleen kurssillamme?) on HYKSissä
Hannu Seitsonen on Kuulolaitekeskuksen johtaja (puh 429 3300)
Folke Lindberg Instrumentariumissa
Mona Grönstrand Datexissa.

Missä on Marita Miettusen nimi? Hän, nykyään Järvinen, toimi pitkään Inarin sähkölaitoksen teknillisenä johtajana johtaen siis maamme suurinta sähkölaitosta (toimialueella mitattuna). Nyt hän kuitenkin on jossain muissa tehtävissä.

Oliko Pentti Lautala kurssillamme? Hän on nyt säätötekniikan professorina TTKK:ssa.
-----------
Pyysit tunnistamaan kuvan henkiöitä. Joitakin tunnistin:
Vasemmalta ylärivissä:
Erik Aminoff, Pekka Sinivaara, Ossi Niemimuukko, Antti Äkräs, Esko Rautanen, Antti Kärki, Juha-Heikki "Spede" Pasanen
alarivissä:
Kari Iloranta, ?, Matti Kosola, ?.
(Niemimuukon ja Kosolan tunnistamiseen olen saanut muiden (=Haase, Vaittinen) apua)
-----------

Ehkä hieman omista opettajistammekin. Koska liikun Otaniemessä aika paljon, olenhan täällä dosenttina ja luennoitsijana, tapailen heitä aina silloin tällöin.
Paavo Jääskeläinen on ollut eläkkeellä n. 5 v. Asuu edelleen Otaniemessä.
Veikko Porra on edelleen TKK:ssa.
Martti Tiuri on eläkkeellä, mutta kansanedustajana jatkuvasti julkisuudessa.
Veikko Palva on virkeä eläkeläinen.

Kuten sanoit, ehkä olisi mielenkiintoista kuulla myös ketkä
kurssikavereistamme eivät enää ole keskuudessamme.

Tässä ehkä riittävästi tarinaa tässä vaiheessa. Pidetään yhteyttä!

Jaakko Malmivuo

Ja tässä muidenkin luettavaksi mitä vastasin

Kiitos vastauksesta, olit muuten ensimmäinen, eli käytät ilmeisesti sähköpostia paljon.   Oikeastaan sinä taisit aloittaa opinnot jo aikaisemmin kuin -65 (Teekkarikalenterissa merkintä Sh-63), mutta muutaman kaverin kohdalla tein poikkeuksen, eli listasin teidät aiemmasta aloituksesta huolimatta. Sinä muistaakseni olit aika monilla luennoilla ja harjoituksissa 3. ja 4. vuosikurssilla yhdessä meidän nuorempien kanssa, ja olit mielestäni julkkis (Tekniikan Maailman sähköurkukirjoituksesi) jo silloin ja nyt sinulla on komeat WWW-sivut, ja kaiken lisäksi tämä oopperalaulajan rooli. Eli siksi otin sinut mukaan, vaikka et juuri 1. vuosikurssin asioita meidän kanssa opiskellutkaan. Muita poikkeuksia ovat ainakin Ilkka Nisula, joka kyllä kertasi 1. kurssin heti meidän kanssamme. Me olimme luokkakavereita Herttoniemen yhteiskoulussa, mutta hän ei lähtenyt karsintakurssin jälkeen armeijaan kuten minä. Ja myös Seppo Lindberg aloitti aikaisemmin, mutta hän tuntuu kurssikaverilta, kun teimme diplomitöitämme lähes samasta aiheesta samaan aikaan samalle professorille (=Paavo Jääskeläiselle) samassa huoneessa Strömbergillä. Siinä selitys esim miksi kiltamme emäntä Marita Miettunen / Järvinen puuttui. Ja se selittänee miksi kuvasta tunnistit Pekka Sinivaaran ja Erik Aminoffin, mutta et nuorempia. Lääketieteellisen tekniikan miehistä Tarkka ja Seitsonen olivat vanhempaa vuosikertaa. Folke Lindberg varmasti ja Mona Grönstrand luultavasti samaa vuosikertaa kuin minä. Jukka Honkasta en muista (anteeksi), eikä häntä mainita Teekkarikalenterissakaan ko. vuodelta. Vuoden 1973 DI-matrikkeli, jonka aikanaan tulin hankkineeksi, sanoo että hän tuli ylioppilaaksi -65 ja valmistui -72 (olisikohan seuraavaa vuosikertaa, kun ei matrikkelin kuvakaan ole tuttu? Tai sitten se on vain minun dementiaani.) Esko Raitasen muistan nyt, kun sanot hänen olevan eläkkeellä. Hän oli tosiaan yksi kurssimme varttuneista oppilaista. Pentti Lautala oli vanhempaa vuosikertaa, mutta hänen kanssaan olin paljon tekemisissä sen takia, että säätötekniikan laboratorioon (missä hän oli laboratorioinsinöörinä) hankittiin Strömberg 1000 prosessitietokone, ja sitä kävin sitten useinkin korjailemassa.

terveisin Erkki Mikola