Jaa - ekassa kerroksessa olin. Pääovesta sisään ja oikealle. Huoneessa olimme minä mukaanlukien kolme. Yks kaveri, nimeä en muista, vedätti palkkaansa ja lähti Outokummulle.

    Tein teekkarina tekstieditoria SELCO:lle (rakkaalla lapsella oli monta nimeä) eli itse asiassa kopioin Novan (tai DG/GE:n en muista enää) tekstieditorin funktiot tälle superkoneelle(!).

    Päällimmäiseksi (valitettavasti) jäi mieleen miten vähän (monet) tekijät arvostivat Savonjousea - emme edes välittäneet kertoa hänelle asioita. (ehkä siinä oli joku "sukupolvien välinen kuilu" välissä) Kaupankäynti epäonnistui kerta toisensa jälkeen (VR hankki uuden rele-keskuksen SELCO-ohjauksen tilalle), oliko sitten vielä HKL? ja Finlandia-talo?

    Jälkeenpäin kun olin Typlanissa ohjelmoimassa mini-koneita (PDP8 ja PDP11), muistelin SELCOa: Taisi syntyä juuri väärään aikaan, kun siirtyminen trankuista mikropiireihin (integroidut piirit) oli käynnissä/alkanut.
Ei niitä trankkuja SELCOssakaan enään löytynyt juuri muualta kuin powereista ja I/O-korteilta. Kaikki logiikka oli "alkeellisilla" (SSI =small scale integration, MSI=medium scale integration) integroiduilla piireillä, mutta IC-piirien integrointiaste oli silloin huimassa kasvussa. Menestyksellinen tietokoneiden kehittäminen olisi vaatinut omaa IC-piirien kehittelyä tai hyviä yhteyksiä alan firmoihin (ASIC-eja ei ollut vielä keksitty tai ainakaan tuotu markkinoille) Mutta ei Strömberg ollut ainoa, joka joutui toteamaan tuohon aikaan kehittämänsä hienot, kalliit tietokoneet vanhanaikaisiksi. Ja SELCO:han oli arkkitehtuuriltaan varsin omaperäinen ja moderni, vain valmistustekniikka oli sopimaton suurille valmistusmäärille, ja aleneville hinnoille. Tai ehkä sitä sopimattomuutta ja taitamattomuutta (ja yhteistyökyvyttömyyttä ?) oli meissä henkilökunnassakin ihan ylhäältä alas asti. "EM"

    Tietojeni mukaan niitä valmistettiin 6 tai 7 kpl.
jotain sitä luokkaa, omalla sivullani olen listannut 8 "EM"

Terveisin,
Mårten