banneri
Kansikuva: Witch Queen of New Orleans
Stupido Records STUPIDO249 2018, Stupido Records 16.8.2018
# kappale sävel & sanat / sovitus kesto
1 Witch Queen of New Orleans Lolly Vegas, Pat Vegas / Sami Baldauf, Juho Vehmanen 3:44
Muusikot:
Eero Raittinen: laulu
Knucklebone Oscar: kitara
Sami Baldauf & Juho Vehmanen: konesoundit

Sinkun on tuottanut Sami Baldauf. Knucklebone Oscarin kitaran lisäksi muut saundit on luotu koneilla Samin ja Juho Vehmasen toimesta. Oscar avasi singlen taustoja Soundi-lehden haastattelussa näin: ”Stupido Recordsin toive oli: ’Tehkää semmoista musaa, että puristeilla lentää yrjöt rinnuksille.’ Jonkin verran on palautetta blues-osastolta jo tullut, mutta yllättävän rohkaisevaa ja diggailevaa on ollut, soraääniä on toistaiseksi kuulunut aika vähän. Katsotaan, mitä tapahtuu, kun ruuvia kiristetään lisää tulevilla biiseillä.” singlen taustoista.

”Alun perin lähtökohta oli tehdä muutama tavanomainen uusi biisi konserttisalirundia silmällä pitäen, pohjalta ’artisti on olemassa kun julkaisee uutta musiikkia’. Minulla oli kuitenkin pitempään kytenyt ajatus sekoittaa pakkaa ja tehdä grand/grumpy old man Raittisen kanssa uudenlaista settiä. Yin-yang, dinosaurukset avaruudessa.”

Eero studiossa äänittämässä singleä

”Alettiin puuhata konepohjaista elektrobluesia, jossa pinnalla porisee Eeron laulu ja mun kitara, musikaalisesti ja toimivasti, hybridimäisesti. Monet aiemmat esimerkit tällaisesta ovat aika usein olleet matalaotsaista edam-biitin ymppäämistä blueskorinan taustalle, tylsää sontaa. Bluesin ja modernimman ilmaisun yhdistäminen toimivasti on tosi haastavaa. Pätettiin, että kokeillaan ja tehdään. Taustojen tuottamiseen ja tekoon tarttuivat Juho Vehmanen ja Sami Baldauf.”

”Nyt on julkaistu tämä ensimmäinen single, ja lisää on tulossa. Haaveena on kokonainen albumi ja todellinen live-lasershow Kraftwerk- tai Armi & Danny laserajassa -tyyliin.” Eero itse kommentoi julkaisua näin: "En tiedä, mitä mieltä tästä koko hommasta oikein olen. En ymmärrä, miten tällaista musiikkia tehdään".

Single on julkaistu digitaalisissa jakelukanavissa 16.8.2018 ja sen ISRC-tunnus on FITTS1800157.

Kuuntele single Spotifystä:

nuottiviiva