banneri
Eero & Hille: Good Rockin' Tonight
LP: Hi-Hat HILP 120, Hi-Hat Records 1976
MC: Hi-Hat HICAS 1020, Hi-Hat Records 1976
Digital: Warner Music Finland, 14.6.2013
Tuottaja: Tommi Liuhala
Äänitys: Dan Tigerstedt, Parkville Studio, kesä-elokuu 1976
Eero & Hille: Good Rockin' Tonight
# kappale sävel / sanat kesto
A1 Good Rockin' Tonight Roy Brown 3:05
A2 Barefootin Robert Parker 2:45
A3 Matchbox Carl Perkins 3:13
A4 C.C. Rider Traditional 3:17
A5 Bo Diddley Ellas McDaniel 2:43
A6 Crawfish Fred Wise - Benjamin Weisman 4:00
B1 Feel So Bad Chuck Willis 3:32
B2 Train Of Love Paul Anka 2:21
B3 My Heart Belongs To You Arbee Stidham 2:37
B4 Ride Your Pony Naomi Neville 2:03
B5 Mess Of Blues Doc Pomus - Mort Shuman 2:48
B6 I Wish I Knew How William Taylor -Richard Lamb 3:10
B7 Shake, Rattle And Roll Charles Calhoun 3:00

Sovitukset: Eero Raittinen ja Hillel Tokazier

Muusikot:
Eero Raittinen: laulu, taustalaulu
Hillel Tokazier: laulu (B2), taustalaulu, piano, haitari
Kalle Lae: kitara
Aimo Hakala: rummut
Vesa Salmela: basso

Eero ja Hillel Tokazier alkoivat 70-luvun puolivälissä tehdä kahdestaan klubikeikkoja, joilla he esittivät vanhoja rock- ja bluesklassikkoja. Esiintymisten saaman hyvän vastaanoton innoittamina he päättivät levyttää osan ohjelmistostaan. Levylle hankittiin kuitenkin kunnon bändi, jossa soittivat Boys'ien Aikka Hakala ja Kalle Lae sekä basisti Vesa Salmela. Levyn biiseiksi valittiin vähemmän tunnettuja rock-klassikkoja. Mukana on myös Elviksen King Creole leffasta peräisin oleva Crawfish, jonka Eero oli levyttänyt aiemmin Jussin ja Boys'ien kanssa albumille Numero 2.

Hi-Hat Records julkaisi albumin syyskuussa 1976. Albumin julkaisutilaisuus pidettiin Tavastia-klubilla 9.9.1976. Samana iltana Tavastialla esiintyivät myös bluesmiehet Eddie Taylor ja Walter Horton USA:sta. He aloittivat illan kaksistaan ja sen jälkeen oli vuorossa Eero ja Hille. Heitä säestivät samat miehet kuin levylläkin eli kitaristi Kalle Lae, basisti Vesa Salmela ja rumpali Aikka Hakala. Eero ja Hille esittivät ensin kahdestaan muutaman laulun ja loput bändin kanssa. Lopuksi bändi säesti lavalle uudelleen saapuneita Hortonia ja Tayloria.

Keikkailmoitus Hesarissa 9.9.1976

Helsingin Sanomien Lauri Karvinen oli 12.9.1976 julkaistussa arviossaan puolestaan pettynyt Hortonin ja Taylorin esitykseen, mutta kehui Eeron ja Hillen osuutta, "Tämä ryhmä kehitti erinomaisen hyvän, rullaavan rytmin ja tulkitsi taidolla rock-aarteiston parhaimpia teoksia (Feel So Bad, Good Rockin Tonight, Shake, Rattle and Rol jne.). Taiteellisesti parhaita numeroita kuitenkin olivat Raittisen ja Tokazierin kahdestaan esittämät upeat laulut, joissa molempien nyanssitaju pääsi loistokkaasti esiin. Tokazier oli hämmästyttävän herkkä ja joustava pianisti ja osasi täydellisesti sopeuttaa soittonsa laulajan mukaan. Eero puolestaan taas kerran kohensi mainettaan kutakuinkin ainoana bluesvireisenä laulajanamme."

Yle taltioi esityksen ja esitti osia siitä Matti Laipion toimittamassa Bluesin maailmasta -ohjelmassaan radion rinnakkaisohjelmassa 16.3.1977. Ohjelmassa kuultiin alla mainitut laulut. Ensimmäisen Eero ja Hille esittävät kahdestaan ja lopuissa on mukana bändi.

Bluelight Recordsin julkaisi vuonna 2007 albumin cd-formaatissa yhdessä Boxcarin Nectie Party-albumin kanssa. Tosin Good Rockin' Tonight albumin osalta cd-julkaisulla ei ole biisejä: Bo Diddley, Ride Your Pony ja Mess Of Blues.

Warner julkaisi albumin digitaalisena mm. Spotifyssä vuonna 2013.

nuottiviiva