Eero Raittinen - Diskografia

Kansikuva: Eero Raittinen And The Noisy Kinda Men
- Suurenna kuva -

EERO RAITTINEN & THE NOISY KINDA MEN
CD: BLR 33107 2, EAN 6418594310728, Bluelight Records, 2.2.2004
Digital: Bluelight Records 2015
Tuottaja: Janne Haavisto ja Eero Raittinen
Äänitys ja miksaus: Janne Haavisto, Hitsville IV studio, Helsinki
Masterointi: Pauli Saastamoinen, Finnvox

 

# kappale sävel/sanat kesto
1 Pearl The Kitchen Maid -Pohjanmaan helmi- Timo Kiiskinen / Eero Raittinen 4:09
2 Greasy Tuesday -Rasvainen tiistai- Jari Rissanen 3:44
3 Do Me Justice S.E.Rogie 4:05
4 Rebound Charlie Rich - Bill Justis 2:47
5 Carol Chuck Berry 3:39
6 Full Time Lover Frankie Lee Jones - Frank Scott 4:40
7 Noisy Kind A Man -Noin hieno mies- Olli Haavisto - Eero Raittinen - Janne Haavisto / Eero Raittinen 2:53
8 Where Is My Heaven -Miss on mun taivas- Petri Saarela / Eero Raittinen 3:57
9 Soon -Joo, mä lähden pois- Matti Pitsinki 3:29
10 Ganglord John -Marjatan poika- Kauko Röyhkä / Eero Raittinen 3:25
11 Can't Tear It Up Enuff Kim Wilson 2:58
12 Angel On Skates -Kuin enkeli- Petri Saarela / Eero Raittinen 4:19
13 One's Too Many Kim Wilson - Nick Lowe 4:55
14 I'm So Lonesome I Could Cry Hank Williams 3:51

Tällä albumilla Eero laulaa pitkästä aikaa englanniksi. Edellinen kolmannella kotimaisella tehty albumi oli Oiling Boiling Rythm'n Blues Band, joka ilmestyi 1989.

Levyn biisit ovat kuuluneet Eeron ja hänen bändinsä ohjelmistoon jo pitkään. Laulut ovatkin ilmeisen läheisiä Eerolle. Levyn saundi on nyt aiempaa hieman rosoisemman oloinen. Eeron oma laulusaundi on matkan varrella pelkistynyt ja muuttunut karheammaksi. Levyllä soittava bändi on tehnyt yhteistyötä Eeron kanssa jo pitemmän aikaa. Bändi onkin nivoutunut erittäin hyvin yhteen.

Osan levyn lauluista Eero on levyttänyt aiemmin suomeksi. Greasy Tuesday (Rasvainen tiistai), Do Me Justice (Se on oikein) ja Ganglord (Marjatan poika) kuultiin Eeron edellisellä albumilla Eero Raittinen ja Kansainväliset seikkailijat. Where Is My Heaven (Miss on mun taivas) ja Soon (Joo, mä lähden pois) olivat mukana 1993 ilmestyneellä Vielä vähän aikaa albumilla. Nimikappale Noisy Kinda Men (Noin hieno mies), Angel On Skates (Kuin enkeli) ja I'm So Lonesome I Could Cry (Minkä kaipuullensa voi) ilmestyivät suomenkielisinä versioina albumilla Mies matkallaan. Nyt on kuitenkin kyse aivan uusista versioista.

Pearl The Kitchen Maid (Pohjanmaan helmi) on kuulunut pitkään Eeron keikkaohjelmistoon. Erinomainen lauluntekijä Timo Kiiskinen on levyttänyt kappaleen vuonna 1993 ilmestyneelle albumilleen Vieraat maat.

Full Time Lover, Can't Tear It Up Enuff ja One's Too Many ovat peräisin Epun suosikkeihin lukeutuvan Fabulous Thunderbirdsien ohjelmistosta. Niin hämmästyttävältä kuin se tuntuukin, Carol on ensimmäinen Eeron levyttämä Chuck Berry -biisi. Yhdessä veljensä Jussin kanssa hän on sentään levyttänyt aiemmin Memphis Tennesseen (Saanko Turkuun, naapuriin).

Eeron tytär Nasu Raittinen tekee ymmärtääkseni levyllä debyytin levylaulajana viimeisessä kappaleessa I'm So Lonesome I Could Cry. Hank Williamsin hienon klassikon ovat laulaneet levylle aiemmin lukemattomat artistit Elvistä myöden. On siis rohkeaa laulaa ensikertalaisena tällainen biisi. Tulos on kuitenkin erinomainen ja perinteitä kunnioittava. Edellisellä Eeron levyllä Nasu Raittinen toimi kannen kuvittajana.

Jostakin syystä kahta viimeistä biisiä nimitetään levykannen teksteissä bonus-raidoiksi. Ilmesesti tätä korostaen edeltää toiseksiviimeistä biisiä puolen minuutin tauko. Kyllä levyn jaksaisi kuunnella loppuun ilman tuota paussiakin.

Muusikot:
Eero Raittinen and The Noisy Kinda Men
Eero Raittinen: laulu
Jarkka Rissanen: kitara
Hannu Pikkarainen: Kitara, koskettimet, lyömäsoittimet, taustalaulu
Tom Nyman: basso
Janne Haavisto: rummut. lyömäsoittimet
Nasu Raittinen: laulu (14)

Kuuntele albumi Spotifystä:Nuottiviiva

Tiedoissa olevista puutteista ja virheistä pyydän ilmoittamaan sähköpostitse. Kaikki muukin palaute on tervetullutta.

Älä kopioi toisten tekemiä sivuja tai sivujen sisältämää materiaalia. Älä siis tätäkään sivua. Jos sivuni kiinnostaa sinua, voit kopioimisen sijasta linkittää tämän sivukokonaisuuden pääsivun.
--Kaikki oikeudet pidätetään--
© 2004 Raimo Öystilä