Eero Raittinen - Uutiset

Etusivu   Diskografia   Eero ja Jussi & The Boys  Eeron viralliset sivut


Eeron elpeen kadoksissa olleet laulut julkaistaan singlenä
Marraskuussa 1969 äänitettiin 14 kappaletta Eeron elpeetä varten. Levyllä julkaistiin kuitenkin vain kaksitoista biisiä. Nyt Svart Records julkaisee singlenä kaksi biisiä I'd Rather Drink Muddy Waterin ja Shake Baby, Shake, jotka eivät mahtuneet albumille.

Svart Records julkaisi Eeron elpeen uudelleen vinyylipainpoksena 7.10.2016. Uusintapainoksellakaan ei kuultu näitä kahta alunperin julkaisematta jäänyttä laulua. Eero esitti levyn kappaleet Huzzle Fuzz bändin kanssa kymmenellä paikkakunnalla. Olin itse kuuntelemassa keikan 9.11.2016 Gloriassa. Eero kertoi keikan aikana, että levyltä oli jäänyt yksi biisi julkaisematta ja esitti myös tuon ainoaksi julkaisemattomaksi luulleensa biisin Shake Baby, Shake. Laulun esitettyään Eppu kertoi, ettei hänellä ole tallessa tuota biisiä ja sanoi, että olisi kiva kuulla se joskus, jos jollain on se tallessa. Konsertin jälkeen kerroin Epulle, että sessiossa levytettiin myös toinen julkaisematta jäänyt biisi eli I'd Rather Drink Muddy Water ja minulla on nauhalla nuo molemmat biisit. Lupasin toimittaa biisit hänelle. Minulla on ollut nuo biisit sisältävä nauha vuosikymmeniä ja luovutin cd-kopiona nuo kaksi biisiä Eerolle 23.3.2017 G Livelabin keikan yhteydessä. Nyt ne ovat vihdoinkin kaikkien kiinostuneiden kuultavissa.

I’d Rather Drink Muddy Water / Shake Baby Shake
Singlestä on otettu 200 kpl painos. Lisäksi single on saatavissa 14.7.2017 uusintapainoksena julkaistun Eeron elpee LP-painoksen (300 kpl) kylkijäisenä).
11.7.2017


Eero Raittinen ja Hustle Fuzz kiertueella marraskuussa
Hustle Fuzz ja Eero Raittinen toteuttavat marraskuussa 2016 harvinaislaatuisien konserttikiertueen juhlistaakseen Eero Raittisen debyyttisooloalbumin Eeron Elpeen uusintajulkaisua. Suomalaisen kevyen musiikin keskiössä jo kuudella vuosikymmenellä vaikuttanut Eero Raittinen on todellinen elävä legenda. Vuonna 1960 alkaneen uransa aikana hän on vaikuttanut lukuisissa merkittävissä yhtyeissä mm. The Boys, The Sounds ja Tasavallan Presidentti, ja on täten ehtinyt kaikkeen aina iskelmästä progressiiviseen rockiin. Tämän rytmimusiikin ”grand old manin” sydän on kuitenkin aina sykkinyt bluesille ja muulle mustalle rytmimusiikille, josta kumpusi myös hänen ensimmäinen sooloalbuminsa, vuonna 1970 julkaistu Eeron Elpee.

Kiertueaikataulu on seuraava:
Eeron Elpee-kiertue 4-25.11.2016

Lue lisää 29.10.2016


Eeron elpeestä uusintapainos!
Turkulainen uudelleenjulkaisuihin erikoistunut Svart Records julkaisi 7.10.2016 Eeron vuonna 1970 Discophon toimesta ilmestyneen Eeron elpeen uudelleen vinyylipainoksena.

Eeron elpee, Svart Records
Lue lisää 7.10.2016


Uudelleen julkaistuja Eeron Koivistoisen levyjä
Turkulainen Svart Records on uudelleen julkaissut kaksi Eeron Koivistoisen levyä, joilla myös Eero Raittinen laulaa. Levyt ovat Otavan vuonna 1968 julkaisema Valtakunta

Eero Koivistoinen: Valtakunta

ja WSOY:n vuonna 1971 alunperin julkaisema lasten albumi Muusa ja Ruusa.

Eero Koivistoinen: Muusa ja Ruusa


7.10.2016


Pop Liisa 01 - Tasavallan Presidentin livetaltionti
Turkulainen uudelleenjulkaisuihin erikoistunut Svart Records julkaisi 15.4.2016 Pop Liisa sarjansa ensimmäisenä levynä Tasavallan Presidentin 12.9.1973 Ylen Liisankadun studiolla taltioidun radio-ohjelman kaksi biisiä.
Tasavallan Presidentti: Pop Liisa 01


15.4.2016


Uusi albumi Eero Raittisen Eldis
 
Lähtökohta uudella levyllä oli, että levy tulisi sisältämään ainoastaan uutta, sitä varten tehtyä materiaalia. Levyn sisältö onkin kokonaan bändin itsensä kirjoittamaa, kahta Tuure Kilpeläisen tekemää kappaletta lukuunottamatta.
Eero Raittisen Eldis
Lue lisää 31.1.2016


Uusi livealbumi Live at Suisto
 
Eeron ja The White Knuckles Trion 13.–14.8.2015 Hämeenlinnan Suistoklubissa pidettyjen keikkojen parhaista paloista on pikaisesti valmistettu 12 kappaleen mittainen live-kiekko. Kysessä on puhdas livetaltionti, ilman mitään jälkiäänityksiä tai muita korjauksia.
Eeron Raittinen with The White Knuckles Trio: Live at Suisto
Lue lisää 30.0.2015


Saariselän Tunturiblues 16-17.1.2015
 
Eeron isännöimä TunturiBlues -tapahtuma järjestetään jälleen Saariselän Santa's Hotel Tunturissa. Esiintyjinä Eero Raittinen ja Eldis, White Knuckles Trio ja Jo' Buddy Meets Jussi Raulamo.

Tunturi-bluesin kenraali Semifinalissa 14.1.2015 klo 20.

Lue lisää 31.12.2014


The Beat Goes On
 
Eero esiintyy erikoisvieraana Back To Sixties yhdistystyksen The Beat Goes On -konserteissa Savoy Teatterissa 14 ja 15.11.2014.


Lue lisää


Eero Raittinen 70 vuotta 6.10.2014
 
Eero täytti 70 vuotta 6.10.2014. Vappuna 1960 keikkailun aloittanut rokkivetaraani keikkailee edelleen.
Tässä muutamia keikkanäytteitä:
Eero ja Americana: The Weight.
Eero Raittinen & Suprafonics: Little Red Rooster
Eero Raittinen & The Noisy Kinda Men: The Midnight Special
Eero Raittinen & Jarkka Rissanen: Matchbox Blues
Eero Raittinen & White Knuckles Trio: Love In Vain
Eero Raittinen: Eero Raittinen: I Wish I Knew How
Eero ja Jussi with Johnny Bonanza Show: That Lucky Old Sun
Eero Raittinen: House of the Rising Sun
Eero ja Anssi Kela: Purple Rain
Eero Rytmiraide-festivaaleilla
Kahdeksas Rytmiraide-asemafestivaali järjestetään Kurikan Wanhan Rautatieaseman alueella lauantaina 16. elokuuta 2014 - samana viikonloppuna kuin Kurikan maankuulut markkinat. Koko illan kestävä rento tapahtuma tykittää kattavan annoksen erinomaista rytmimusiikkia kahdella lavalla kuuden esiintyjäryhmän voimin.

Rytmiraide tunnetaan korkeatasoisesta ja yllätyksellisestä ohjelmistostaan. Elokuisen illan kattauksessa lauteillemme nousevat roots-musiikin valioliigaan kuuluva Hoedown, American solistinaan rytmimusiikin elävä legenda

10.8.2014


Eero ja Jussi & The Boys 50-vuotisjuhlakonsertit

16.3.2014 klo 14, Kulttuuritalo, Helsinki - osta lippu
5.4.2014 klo 19, Savoy-Teatteri, Helsinki - osta lippu


Konsertissa esiintyvät yhtyeen perustajajäsenet Eero ja Jussi Raittinen sekä nykyinen The Boys: Eero Lupari, Jari Metsberg ja Rudy Ryynänen sekä bändissä 80-luvulla mukana ollut Hillel Tokazier. Lasse Sirkko, joka vierailee basistina yhtyeen uudella levyllä, on myös mukana.

Konsertin juontaa Holle Holopainen.
27.1.2014


Eero ja Jussi & The Boys Back to the Sixties -risteilyllä

Back to the Sixties -risteily Tallink Europalla 6-7.3.2014

Eero ja Jussi & The Boys -yhtyeen juhlavuoden esiintymiset käynnistyvät maaliskuussa Back to The Sixties -risteilyllä Tallink Europalla. Mukana menossa myös Topmost, Jim & The Beatmakers, The Scaffolds, The First, The Esquires, Ernos, The Strangers, The Roosters sekä Jiri Nikkinen The Beatles Tribute Band.


Eero laulaa Radio Suomen Leirinuotiolla

YLE Radio Suomen ensimmäisessä Leirinuotio-ohjelmassa tunnelmoivat yksin ja yhdessä Jonna Tervomaa ja Eero Raittinen pitkäperjantaina 2.4. kello 10.04. Ohjelma uusitaan toisena pääsiäispäivänä 5.4. kello 13.06. Ohjelma on kuunneltavissa 2.5.2010 saakka netissä Ylen Areenalla. Näytteitä ohjelmasta on kuunneltavissa ja myös katseltavissa Ylen Satumaassa: Jonna Tervomaa : Saari, Eero Raittinen: Möyhemmin

Eero Raittinen ja Jonna Tervomaa

Leirinuotiolla yhdistelee tuoreella ja rennolla tavalla artisteja ja heidän musiikkiaan. Molemmat artistit kokeilevat itselleen uusia lauluja ja tulkitsevat toistensa kappaleita. ”Haluamme samalla innostaa artisteja kokeilemaan ja löytämään itsestään uusia puolia”, ohjelman tuottaja Juhani Kansi YLEstä kertoo.

House-bändinä on Janne Haaviston johtama kokoonpano, jossa soittavat:
  • Janne Haavisto, rummut
  • Pekka Gröhn, basso
  • Miikka Paatelainen, kitarat ja pedal steel
  • Esa Kotilainen, kosketinsoittimet
  • Abdissa Assefa alias Mamba, lyömäsoittimet
Ohjelma on äänitetty YLEn M1 studiolla maaliskuussa.

Katso biisilista ja lisätietoa esitetyistä lauluista

50 vuotta tien päällä -juhlakonsertti 30.4. Mikkelissä

Vappuaattona tulee kuluneeksi päivälleen 50-vuotta Eeron ensimmäisestä julkisesta esiintymisestä. Juhlakonsertissaan Eero esiintyy kokoonpanojensa Noisy Kinda Men ja NEN kanssa.  Viime mainittu bänsi koostuu nen-päätteisen nimen oamaavista muusikoista. Eeron lisäksi bändissä esiintyvät Eeron tytär Nasu Raittinen, (laulu),  Jarkka Rissanen (kitara)  J.P. Mönkkönen (basso), Tero Pulkkinen (kirara ja laulu).

Tämä ainutkertainen konsertti alkaa Mikkelin Naisvuoritalolla klo 20. Juhlakonsertista on lisää tietoa oheisessa konserttijärjestäjän tiedotteessa, josta löytyy myös Eeron yhteystiedot mahdollista haastattelua varten.

Raittisen juhlakonsertti on osa Mikkelin ammattikorkeakoulun tuottaman kaupunkitapahtuman, Kampusfestarin ohjelmistoa. Lisätietoa tapahtumasta: www.kampusfestari.fi.

15. Tunturiblues 22. - 24.1.2010 Saariselällä

Eero Raittisen isännöimä Tunturiblues-tapahtuma järjestetään jo 15. kerran. Big Sandy Tunturibluesin pääesiintyjä on Big Sandy, joka on elinvoimainen amerikkalaisen rootsmusiikin taitaja. Hänen musiikkinsa on saanut ainekset rockista, swingistä, rockabillystä ja countrystä. Big Sandy on vieraillut Suomessa kesällä 2005. Tuolloin hän esiintyi The Fly-Right Boys –bändinsä kanssa Tampereella Tammerfest-festareilla sekä Helsingissä Rock'n'roll Station-tapahtumassa. Tunturibluesissa Big Sandyä säestää Eeron Noisy Kinda Men -yhtye, joka tälläkin kertaa toimii tapahtuman Housebändinä.

Muina kotimaisina esiintyjinä kuullaan SF Bluesia ja Pave Maijasta. SF-Blues esiintyy kokoonpanolla Pepe Ahlqvist (kitara, huuliharppu, laulu), Heikki Silvennoinen (kitara ja laulu), Jukka Gustavson (hammond ja laulu), Eero Raittinen (laulu), Janne Ahola (basso) ja Jani Auvinen (rummut).

Tunturiblues soi Saariselän Tunturihotellissa. Lisäksi Blues-päiväkonsertti Kaunispään Huipulla lauantaina 23.1. klo 14.

..ja jos et jaksa tai ehdi lähteä lappiin, on tapahtuman kenraaliharjoitus Salitussa Suomusjärvellä 22.1.2009.

Lisätietoa Big Sandystä:
www.bigsandy.net
www.myspace.com/bigsandyandhisflyriteboys
Big Sandy YouTubessa
Big Sandy Facebookissa

Ja Tunturibluesin jälkeen Eero jatkaa keikkailua Lapissa seuraavasti:

Roots music in the middle of nowhere 26-27.1.2010
Sallan Revontulessa Eero & Noisy Kinda Men sekä Big Sandy Pave Maijanen.

Ylläs Jazz Bluesissa 28.-31.1.2010
Muina esiintyjinä Big Sandy, Little Victor (USA) & The Down Home Kings, Oulu All Star Big Band, Johanna ja Mikko Iivanainen, Reija Lang, Verneri Pohjola Aurora, Timo Kiiskinen Chet, Joonas Haavisto Trio, Herd, Big Sandy (USA) & Eero Raittinen & Noisy Kinda Men, Little Victor (USA) & The Down Home Kings, Dave Lindholm & Äkäslompolo Traditional Band, Rita Lovely & Soultwisters, The Munsons, Susanna Söder Group, Kuru, Pekka Helin & Larry Price Duo, Sonho Azul ja Blue Stone

Eero & Noisy Kinda Men palaavat Lappiin vielä keväthangille esiintyen Sallan Keloravintolassa 6-17.4.2010

 

20.12.2009

Nyt DVD:llä Elävänä: Eero Raittinen & Jarkka Rissanen

Mikko Keinosen konserttitaltiointi Elävänä: Eero Raittinen ja Jarkka Rissanen julkaistaan dvd-videona 25.11. Elävänä on Heinävedellä asuvan elokuvantekijän ja kulttuuriaktiivin Mikko Keinosen tuottama konserttisarja.
 
Dvd:llä kuullaan 12 biisiä. Osan niistä  Eero on laulanut levylle jo aiemminkin, kuten ainakin Kiddio, So Gland You're Mine ja St. Louis Blues. Biisilista kokonaisuudessaan:
1. St. Louis Blues
2. Little Red Rooster
3. Key To The Highway
4. Kiddio
5. Midnight Special
6. So Glad You’re Mine
7. Matchbox Blues
8. Your Cheating Heart
9. Love In Vain
10. Sixteen Tons
11. Will The Circle Be Unbroken
12. Mellow Down Easy

Intiimillä taltioinnilla Eeroa säestää Jarkka Rissanen kitarallaan. Lisäksi heitä täydentää Jorma Välimäki Tuuballa.

Dvd:tä myy Levykauppa Äx.

Katso Midnight Special YouTubesta

Lisätietoa: Karlik Films

22.11.2009

Elävänä: Eero Raittinen & Jarkka Rissanen

Mikko Keinosen konserttitaltiointi Elävänä: Eero Raittinen ja Jarkka Rissanen saa ensi-iltansa Rokumentti-elokuvafestivaaleilla Joensuussa 15.11. Elävänä on Heinävedellä asuvan elokuvantekijän ja kulttuuriaktiivin Mikko Keinosen tuottama konserttisarja. Kaikki Elävänä-sarjan tallenteet on kuvattu pelkistetyissä studio-oloissa pienen studioyleisön edessä. Kuvaukset on tehty yhdellä kameralla, ei uusintaottoja eikä nopeita leikkauksia, vaan spontaani ja intiimi keikka, joka tallennetaan mahdollisimman autenttisesti.

Rokumentissa 11.-15.11. on ensi-illassa Elävänä-sarjan neljä ensimmäistä tallennetta, joilla esiintyvät Risto, Louna, Jarkka Rissanen & Eero Raittinen sekä Pirjo Bergström. Taltioinnin tulevat samaan aikaan myyntiin dvd:llä Levykauppa Äx:ssä.

Lisätietoa: Karlik Films

12.11.2009

Tunturiblues 23.-25.1.2009

Tunturiblues-tapahtuma kokoaa bluesin huippuja Saariselälle tammikuun viimeiseksi viikonlopuksi. 23.-25.1.2009 Saariselän Tunturihotellissa ja Kaunispään Huipulla järjestettävän, järjestyksessään 18. Tunturiblues-tapahtuman pääesiintyjiksi on kiinnitetty Martha Scanlan ja Kelly Joe Phelps Yhdysvalloista. Kotimaisia kärkinimiä tapahtumassa edustavat Jo’ Buddy & Down Home King III, Sam Huber & Fat Bullets, Olli Haavisto sekä tapahtuman housebandinä toimiva Eero Raittinen ja The Noisy Kinda Men.

...ja jos et ole lähdössä lappiin, on tapahtuman kenraaliharjoitus Salitussa Suomusjärvellä 22.1.2009.

 

13.1.2009

Eero Kihaus Folk-festivaalilla 5.7.2008

Eero esiintyy The Noisy Kinda Men bändinsä kanssa Rääkkylän Kihaus Folk -festivaalin Kihausteltassa 5.7. Luvassa on tuttua juurevaa musiikkia - rhythm’n bluesia, rock’n’rollia, bluesia ja vähän countryäkin – tuttuun Raittisen tyyliin, siis svengaava ilta!

 

7.5.2008

Eero & Help Kumpulan Kyläjuhlilla 24.5.2008

Eero Raittinen esiintyy 24.5. Helsingin vanhimman kaupunginosafestivaalin Kumpulan Kyläjuhlien päälavalla klo 15.15. Eppua säestää Kyläjuhlia varten koottu Eeron säestysyhtye Help vuosimallia -87. Mukana ovat Anssi Nykänen (rummut), Vesa Anttila (kitara), Pille Peltonen (basso) ja Jussi Liski (koskettimet).

 

7.5.2008

Eero Radio Suomen Lähikuvassa-ohjelmassa 4.2.

Eero Raittinen on sunnunataina 3.2. toimittaja Raila Halmetojan jututettavana Radio Suomen Lähikuvassa-ohjelmassa. Ohjelma alkaa klo 20:04.

 

29.1.2008

Eero Radio Suomen puhelinlangoilla 18.1.

Eero Raittinen on perjantaina 18.1. Iiris Mattilan vieraana Radio Suomen Puhelinlangat laulaa ohjelmassa klo 18:06 alkaen.

 

14.1.2008

Usassa äänitetty Woodstock-albumi ilmestyy 23.1.

Marraskuisella Usan matkalla äänitetty Eeron & The Noisy Kinda Menin uusi albumi ilmestyy 23.1. Levy äänitettiin legendaarisen The Band-yhtyeen rumpalin ja laulusolistin Levon Helmin studiolla hippiliikkeen mekassa Woodstockissa, Usassa. Levy on saanut nimekseen äänityspaikan mukaan Woodstock.

Levy äänitettiin ilman päällekäisottoja eli kerralla taltioitiin sekä laulu että kaikki instrumentit. "Tällainen liveäänitys on nykyään ennen kuulumatonta. Tällaisilla erinomaisilla muusikoilla se onnistuu. Ei ollut mitään vaikeuksia  taltioda kaikkien osuudet yhdellä otolla", kertoo äänittäjä Justin Guip.


Levon Helm, Ninni Poijärvi ja Eero äänitystauolla - kuva Tom Nyman

Levy sisältää pääosin uusia vartavasten Eerolle tehtyjä biisejä. Tekijöinä ovat levyllä soittavat Janne Haavisto, Mika Kuokkanen, Markus Nordenstreng, Ninni Poijärvi, Nasu Raittinen sekä lisäksi Tommi Viksten. Mukana on muutama coverbiisi, jotka piti välttämättä äänittää juuri tuossa paikassa. Eero on enemmän kuin innostunut uudesta levystään. - Oli todella upeaa päästä levyttämään vanhan idolini Levon Helmin studiolle ja tavata Levon itse. Fiilikset oli korkealla ja vaikka reissussa meni akillesjänne, ei se haitannut tahtia.

Retken upea huipennus oli levytystä seuraavana iltana. Levon Helm pitivät kuulemastaan niin, että kutsuivat Eeron ja Ninnin bändeineen esiintymään Levon Helm's Midnight Rambleen. Joka lauantaisessa Ramblessa on päätähtenä paikan isäntä itse ison bändinsä kera. Virailijoina ovat aiemmin esiintyneet mm. Elvis Costello, Emmylou Harris, Ricky Scaggs ja Nick Lowe.

Levyn jukaisee MuFarang, jonka puuhamies Janne Haaviston päässä syntyi idea lähteä levyn tekoon rapakon taakse. Sammalla kertaa äänitettiin myös toisen MuFrangin artistin Ninni Poijärven uusi albumi Virta.

Molemmat levyt julkaistetaan 23.1. Tavastia Klubilla A Night Out With Mufarang -illassa. Eero & The Noisy Kinda Men sekä Ninni Poijärvi Trio esittävät uusien levyjen materiaalia. Lisäksi illan aikana esiintyvät MuFarang-artistit Timo Kiiskinen, The Munsons sekä Haedown.


Lue MuFrangin tiedote levyn julkistamisesta.

Katso tarkkemat tiedot Woodstock-albumista.
Katso kuvia levytyssessiosta.

Tavastian levynjulkistamiskeikan jälkeen Eero suuntaa keikkamatkalle Lappiin.  Jo perinteeksi on muodostunut Eeron esiintyminen Saariselän Tunturi Blues-tapahtumassa. Tänä vuonna sinisiä säveliä kuullaan 25-26.1. Eeron ja The Noisy Kinda Menin lisäksi tapahtumassa esiintyvät Thorbjorn Risager Tanskasta, Willie and the Wolves, Nasu Raittinen, Ninni Poijärvi Trio sekä Saksofonistit Matti Orpana & Juho Hurskainen.

Saariselän jälkeen Eero ja The Noisy Kinda Men suuntaavat Sallaan, jossa bändi esiintyy Hotelli Revontulessa. Lauantaina 2.2. on vuorossa Ruka.

Lapin kiertueen kenraaliharjoitus pidetään Suomusjärven Salitussa.

 

13.1.2008

Eero levytysmatkalle USA:an

Eero Raittinen on lähdössä levytysmatkalle Yhdysvaltoihin Noisy Kinda Men – Pekka Gröhn, Janne Haavisto, Tom Nyman ja Jarkka Rissanen - yhtyeensä kanssa. Mukaan lähtevät lisäksi pedalsteel-taituri Olli Haavisto sekä laulutukea antamaan Ninni Poijärvi, Mika Kuokkanen ja Eeron tytär Nasu Raittinen. Joukko suuntaa Levon Helmin studiolle, joka sijaitsee 60-luvun rockfestivaalistaan tunnetussa Woodstockissa, New Yorkin osavaltiossa. Levon Helm on omia suosikkejani, Haaviston Janne on pariin kertaan käynyt aiemmin samassa studiossa ja todennut sen erinomaiseksi, studion äänittäjä Justin Guip on huippuäijä, paikan on moni muukin todennut oivalliseksi, mainitsee Eero perusteluiksi studion valinnalle. Studiossa ovat aiemmin levyttäneet mm. Eric Clapton, Keith Richards, Elvis Costello, John Hiatt ja Dr. John.

Levylle tulee pääosin uutta materiaalia. Lauluja ovat tehneet Markus Nordenstreng, Janne Haavisto, Mika Kuokkanen, Tommi Viksten, Mika Kuokkanen ja Nasu Raittinen. Pari coveriakin on tarkoitus purkittaa. Levon Helminkin levyttämä Rain down tears lauletaan Nasun kanssa duettona. Lisäksi uusiksi pistetään ekalle älppärilleni tekemä Empty club blues, kertoo Eero biisivalinnoista.


Levon Helm Studio, Woodstock

Levyn julkaisee MuFarang ja se on tarkoitus saada kauppoihin vuoden vaihteen tienoilla. Albumista tulee ilmeeltään edellisiä rauhallisempi.

Matkalla tehdään myös yksi keikka Lakeside Loungessa, New Yorkissa. Siellä esiinnytään lauantaina 10.11. Edellisenä iltana samassa paikassa esiintyy Ninni Poijärven trio. Ninni äänittää myös samalla reissulla uuden albumin.

Levon Helm tunnetaan ennen kaikkea The Band yhtyeen rumpalina. Helmiltä on pitkän tauon jälkeen ilmestynyt oma studio-albumi Dirt Farmer. Se on kova äijä, toipui kurkkusyövästään ja laulaa taas komeasti, toteaa Eero.


Studion äänittäjä Justin Guip

 

5.11.2007

 

Eero mukana kesän SF-Blues kiertueella

Kesän 2007 SF Blues kiertueella nähdään vakiokokoonpanon Heikki Silvennoinen, Pepe Ahlqvist, Janne Rajala, Jani Auvinen lisäksi mukana ovat Eero Raittinen ja Jukka Gustavson.
SF Bluesin ideahan on joka toinen vuosi eri vierailijat. Eero Raittinen on kovassa vedossa ja hänestä oli puhetta jo pitkään vierailijaksi, perustelevat SF Bluesin voimahahmot Silvennoinen ja Ahlqvist valintaansa. Tämän vuoden kiertueen toisena vierailijana on entinen Wigwam-muusikko Jukka Gustavson, jonka kanssa Eero on tehnyt yhteisiä keikkoja aiemminkin.

Eero ja Jukka ovat mukana myös 9.5. julkaistavalla SF Bluesin uudella levyllä Man - Be Carefull. Albumi sisältää paria coveria lukuun ottamatta täysin uunituoretta materiaalia

Aiemmissa SF Blues –kokoonpanoissa ovat soittaneet muiden muassa Dave Lindholm, Erja Lyytinen, Jukka Tolonen ja Mikko Kuustonen. Tulevan kesän keikoista on tähän mennessä sovittu seuraavat:

24.05.2007 Salitun kulttuurikeskus, Suomusjärvi
25.05.2007 Virgin Oil Co, Helsinki
26.05.2007 Kunkkurock, Hartola
15.06.2007 House Of Rock, Kouvola
16.06.2007 Aulanko Blues, Hämeenlinna
17.06.2007 Sun Pampas Festival, Ylivieska
29.06.2007 Puistoblues, Järvenpää
05.07.2007 Häyrylänranta Rock, Konnevesi
14.07.2007 Vihreät Niityt, Kiuruvesi
03.08.2007 Kaupunki Jazz, Ylöjörvi
04.08.2007 Blues Rupiama, Kauhajoki
05.08.2007 River Blues, Valkeala
11.08.2007 Kaivohuone, Naantali
17.08.2007 Jazz Tori, Lahti
18.08.2007 Augustibluus, Haapsalu, Viro
31.08.2007 Foxia, Oulu
01.09.2007 Hotelli Pyhätunturi, Pelkosenniemi
06.09.2007 Savoy Teatteri, Helsinki
07.09.2007 Savoy Teatteri, Helsinki (yksityistilaisuus)
08.09.2007 Savoy Teatteri, Helsinki (yksityistilaisuus)
21.09.2007 Ruska Blues, Koli

Lisätietoja: www.dexviihde.fi

 

24.4.2007

 

Taitelijaeläke Eerolle

Opetusministeriö on myöntänyt Eero Raittiselle täyden taiteilijaeläkkeen. Kaikkiaan eläke myönnettiin tänä vuonna 45 henkilölle. Eeron lisäksi eläkkeen sai mm. muusikko Måns Groundstroem. Tunnustus jaetaan ansiokkaasta toiminnasta esittävänä ja luovana taiteilijana. Eläkettä haki kaikkiaan 470 taiteilijaa.

 

24.4.2007

 

Necktie Party ja Good Rockin Tonight albumit julkaistaan CD:llä

Bluelight Records julkaisee CD:llä kaksi 70-luvulla julkaistua albumia, joilla Eero oli keskeisesti mukana. CD sisältää Boxcarin albumin Necktie Party ja Eeron yhdessä Hillel Tokazierin kanssa levyttämän Good Rockin' Tonight albumin.  

Good Rockin' Tonight ilmestyi Hi-Hat Recordin julkaisemana vuonna 1976. Tämä Tommi Liuhalan tuottama levy sisältää vanhoja rock'n'roll -klassikoita, kuten Matchbox, Barefootin, Bo Diddley ja Shake, Rattle and Roll.

Boxcarin Necktie Party ilmestyi puolestaan pari vuotta myöhemmin eli 1978 ja sen julkaisi Kompass Records. Lyhyt ikäiseksi jääneessä Boxcarissa soittivat Eeron lisäksi, Hillel Tokazier, Nono Söderberg, Tomi Parkkonen ja Måns Groundstroem. Levyn biisit ovat pääosin Hillen, Eeron ja tuottajana toimineen Richard Stanleyn käsialaa. Levy jäi tuolloin nousussa olevan punk-aallon jalkoihin, eikä menestynyt sanottavimmin.

Bonuksena cd:llä on vielä Eeron edellisen bändin eli Ballin kesällä 1977 julkaistun singlen biisit eli Ballgame ja Leaving.

Levyn julkaisija on siis Bluelight Records ja se julkaistaan siis 28.3. jakelusta vastaa Sony/BMG.
 

 

7.2.2007

 

Eero mukana Euroviisugaalassa 8.2.

Eero on yhtenä esiintyjänä LänsiAuto Areenalla 8.2. järjestettävässä Euroviisugaalassa. Muina esiintyjinä tilaisuudessa kuullaan seuraavia Anneli Saaristo, Marion Rung, Fredi, Frederik, Tapani Kansa, Pepe Willberg, Kisu, Jarkko ja Laura, Katri Helena, Kojo, Laura Voutilainen, Sonja Lumme, Markku Aro, Kim Lönnholm, Lea Laven, CatCat, Ami Aspelund, Viktor Klimenko. Artistit laulavat Suomen euroviisujen suomalaisia edustussävelmiä tai kotimaista karsinnoista muuten tuttuja laulua ja muiden maiden euroviisuista tehtyjä käännöshittejä. Arvatenkin Eero esittää ainakin ruotsalaisen euroviisun Rakkaudelta näyttää, hittovie

Tilaisuus alkaa klo 20 ja laulua riittää ainakin klo 23 saakka. Ovet avataan klo 18:30.

7.2.2007

Eero Laulu Palaa -juhlaristeilyllä 10-11.2.2007

Työväen Musiikkitapahtuman Laulu Palaa -risteily järjestetään välivuoden jälkeen nyt jo kuudetta kertaa 10.-11.2.2007 Silja Europalla. Laulu Palaa -risteilyllä tarjotaan tänäkin vuonna hyvää musiikkia laivan täydeltä, mukana ovat muuan muassa Eero Raittinen & Vibrakööri.

Ensi kesänä Työväen Musiikkitapahtuman järjestetään 25.-29.7.2007 Valkeakoskella. 35-vuotisjuhlavuoden ohjelma julkaistaan Laulu Palaa -risteilyllä.

7.2.2007

 

Uusi Pub Rock albumi ilmestyy 13.9.

Eeron ja The Noisy Kinda Menin kevättalvella äänittämä Pub Rock albumi on parhaillaan työn alla levyvalmistamossa. Levy sisältää juurimusiikkia eri vuosikymmeniltä hyvin intensiivisinä tulkintoina. Sievistely ja silottelu on kaukana, kun Eero bändinsä kanssa pureutuu monipuoliseen valikoimaan tunnettuja ja vähemmän tunnettuja rhythm'n bluesin ja rock'n'rollin helmiä.  

Tulkinnoissa on voimaa ja karheutta, mutta myös herkkyyttä löytyy tarvittaessa. Levy sisältää kaikkiaan 17 englanniksi esitettyä laulua, joista muutama on tuttuja Eeron aiemmilta levyiltä.

Levyn julkaisija on Bluelight Records ja se julkaistaan siis 13.9.

Uuden levyn kappaleita on kuultavissa muun muassa Lahti Blues & Roots 2006 tapahtumassa 30.9.2006
 

Levyn sisältö

27.8.2006

 

Uhkapeluri - kokoelma valmistumassa  

Eeron 60-vuotispäivänä julkaistavan kokoelman Uhkapeluri - Eero Raittinen 60 (BLR 33114 2) sisältö on nyt lopullisesti varmistunut. Kokoelma sisältää kaksi cd:tä, joista ensimmäisellä Eero laulaa suomeksi. Mukana on Eeron soolotuotantoa ensimmäisestä sinkkubiisistä -Lontoo - alkaen päätyen tuoreimpaan heinäkuussa ilmestyneeseen sinkkuun Lehdenjakaja. Iskelmällisen Eeron parhaita paloja edustavat Jokeri, Uhkapeluri ja Vanha holvikirkko. Levyllä kuullan myös Eeron Veli-Matti Järvenpään kanssa tekemät Heittopussi ja Neidot herkät hennot ja parhaat palat Eeron -90 luvun hienoilta studioalbumeilta.

Toinen cd onkin sitten englanniksi laulettu. Sen aloittaa kolme Eero ja Jussi & The Boys yhtyeen kahdelta ensimmäiseltä albumilta kaivettu laulua. Yksi näistä on 60-luvulla Eeron keikkabravuureihin kuulunut That Lucky Old Sun. Ansaitusti mukana on kolme raitaa harvinaiselta Eeron varhaiselta blues-albumilta Eeron elpee. Epun monista bändeistä on levyllä edustettuna Boxcar, Oiling Boiling Rhythm‘n Blues Band ja nykyinen Noisy Kinda Men sekä Wentus Blues Band, jonka solistina Eero on usein vieraillut.

Mukana on myös kolme aiemmin julkaisematonta raitaa, Pop & Jazz Konservatorion Blues In The Night -yhtyeen kanssa viime vuoden lokakuussa äänitetty Dr. Johin Rain ja tätä levyä varten viime kuussa Jarkka Rissasen kanssa äänitetyt Steady Rolling Man ja Kiddio.

Levyn julkaisija on Bluelight Records ja se julkaistaan 6.10.

Kokoelman sisältö

19.9.2004

Eero mukana Kolin Ruskablues tapahtumassa

Eero on yhtenä esiintyjänä Kolin syksyisessä Ruskablues tapahtumassa 23-26.9. Eero esiintyy lauantaina 25.9. Joensuulaisen Hausrockers -yhtyeen kanssa. Muita Ruskabluesin esiintyjiä ovat Bluesberries, Jimmy "Bluesman" Lawson, Plastic Pudding ja Hannu "Heavy" Tikkanen.

19.9.2004

Eero Raittinen 60-vuotta 6.10.2004 - CD kokoelma tulossa

Eero Raittinen saavuttaa 60-vuoden virstanpylvään 6.10. Merkkipäivän tiimoilta Eerolta ilmestyy tupla-cd Uhkapeluri - Eero Raittinen 60 (BLR 33114 2). Levyllä kuullaan läpileikkaus Eeron pitkältä uralta. Pakollisen Vanhan holvikirkon lisäksi mukana on valittuja paloja Epun soololevyiltä ja eri bändikokoonpanoista (Eero ja Jussi & The Boys, Boxcar, Noisy Kinda Men, Oiling Boiling Rhythm'n Blues Band). On levylle mahtunut myös pari ihan uunituoretta ja ennen kuulematonta raitaakin.

Levyn julkaisija on Bluelight Records.

60-vuotisjuhliaan Eero viettää Tavastia-klubilla, jossa kuullaan useita eri kokoonpanoja.

30.8.2004

Kesäsingle Eerolta ja Groovy Eyesiltä

Ilvovaari-rockissa julkaistaan Eeron uusi single Lehdenjakaja / Rockenroll biisejä. Biisit ovat Joensuulaismuusikoiden Jussi Kainulaisen ja Klaus Kuhlmanin kirjoittamia. Rockenroll biisejä suomalainen teksti on Eeron itsensä tekemä.

Levyllä Eppua säestää mainio Groovy Eyes -yhtye vahvistuksinaan biisintekijät sekä Olli Haavisto ja Cosmic Girls -tytöt Sanna Ajakainen ja Salla Rimmi.

Levyn julkaisee Bluelight Records.

the_noisy_kinda_men_p.jpg (9388 bytes)

Singlen tiedot

17.6.2004

Eeron uusi albumi kaupoissa 30.1.

Eeron uusi albumi - Eero Raittinen and The Noisy Kinda Men - ilmestyy 2.2., mutta ensimmäiset kappaleet ehtivät kauppoihin jo perjantaina 30.1. Levyllä Eeroa säestää hänen pitkäaikainen bändinsä, joka aiemmin totteli nimeä Kansainväliset seikkailijat. Nyt bändi on siis ristitty uudelleen nimelle The Noisy Kinda Men. Siinä soittavat Jarkka Rissanen, Hannu Pikkarainen, Tom Nyman ja Janne Haavisto.

Levyn biisit ovat tuttuja bändin keikkaohjelmistosta ja osan niistä Eero aiemmin levyttänyt suomeksi. Nyt koko albumi on laulettu englanniksi. Levyllä vierailee laulusolistina myös Eeron tytär Nasu Raittinen. Levyn julkaisee Bluelight Records.

the_noisy_kinda_men_p.jpg (9388 bytes)

Albumin tiedot

26.1.2004

Eero mukana Wentus Blues Bandin albumilla

Bluelight Records julkaisee helmikuun lopulla kokkolalaisen Wentus Blues Bandin levyn Family Album (BLR 3397 2), jolla on mukana kahdella raidalla vierailevana solistina Eero Raittinen. Eero laulaa Delbert McClintonin tunnetuksi tekemän biisin Best Of Me ja Fabulous Thunderbirdsien ohjelmistosta löytyneen laulun I Don't Care, kertoo Mika Myyryläinen Bluelight Recordsista.

family_album_p.jpg (13673 bytes)Muita solisteja levyllä ovat Fabulous Thunderbirdsien solisti Kim Wilson, Carey Bell, Louisiana Red, Omar Dykes, Sven Zetterberg, Eddie Kirkland ja Gary Primich. Häkellyttävä joukko bluesin taitajia. Kyseessä on siis ainutlaatuinen levyjulkaisu suomalaisten blues -äänitteiden joukossa ja siten ehton hankinta kaikille bluesin ystäville!

Levy on samalla dokumentti Wentus Blues Bandin yhteistyöstä eri blueslaulajien kanssa.
albumin tiedot

26.1.2004

Uusi albumi Eerolta tammikuun lopussa

Eero Raittinen on pitkästä aikaa viettänyt aikaa studiossa oman sooloalbuminsa materiaalin kimpussa. Uusi cd ilmestyy kauppoihin tammikuun lopulla. Tällä kertaa Eero laulaa kaikki biisit englanniksi.

the_noisy_kinda_men.jpg (35337 bytes)

Levyllä kuullaan osin Eeron aiemmin suomeksi levyttämiä biisejä, kuten Do Me Justise (Se on oikein), Rebound (Heittopussi) ja Noisy Kinda Men (Noin hieno mies). Mukana on myös Eeron keikkaohjelmistoon pitkään kuulunut Timo Kiiskisen Pohjanmaan Helmi eli Pearl The Kitchen Maid. Eero on levyttänyt nyt myös muutamia pitkään suosikkibändeihinsä kuuluneen Fabulous Thunderbirdsien biisejä.

Levyn julkaisee Bluelight Records ja se ilmestyy tammikuun lopulla.

30.12.2003

Bluelight Records

Mika Myyryläinen
P.O. Box 153
FIN-00171 Helsinki, Finland
Phone: +358-9-757-1728
Fax: +358-9-777 2127
email: bluelight.records@co.inet.fi

Kultakurkut -albumi ilmestynyt

Kansikuva: Kultakurkut
Kultakurkut: Kultakurkut AXR 0134722AXR, Edel Records Finland 2002

Vuoden 2001 keväällä ensimmäiset yhteiset keikkansa tehnyt Kultakurkut -kvartetti on saanut valmiiksi albuminsa, joka on ristitty yksinkertaisesti nimelle Kultakurkut. CD sisältää kuusitoista kappaletta. Pääosa levyn lauluista on tuttuja nelikon aikaisemmilta soololevyiltä. Tosin nyt osa lauluista on saanut nyt uuden tulkitsijan. Albumin tunnetuimpia lauluja ovat Eeron 60-luvun ykköshitti Vanha holvikirkko sekä Bablon tv-sarjasta tunnetuksi tullut Taivas sinivalkoinen.

Ainoana kokonaan uutena kappaleena levyllä kuullaan Esa Elorannan kirjoittama Miljoona kilometriä, joka on jo keikkunut radioasemien soittolistojen kärkisijoilla. Tämä Kultakurkkujen eli Eero Raittisen, Harri Marstion, Bablon (Marko Junnilainen) ja Esa Elorannan yhdessä tulkitsema laulu kertoo varmasti hyvin osuvasti  laulajiensa pitkistä keikkataipaleista. Onhan heillä varmasti vähintään tuo miljoona keikkakilometriä takanaan. 


Albumin tiedot

22.4.2002


Etusivu
  Diskografia   Eero ja Jussi & The Boys

Tiedoissa olevista puutteista ja virheistä pyydän ilmoittamaan sähköpostitse. Kaikki muukin palaute on tervetullutta.

Älä kopioi toisten tekemiä sivuja tai sivujen sisältämää materiaalia. Älä siis tätäkään sivua. Jos sivuni kiinnostaa sinua, voit kopioimisen sijasta vapaasti linkittää tämän sivun.
-- Kaikki oikeudet pidätetään --
© 2010 Raimo Öystilä