Eero Raittinen - Epävirallinen weppisivu

Diskografia     Uutiset    Kuvat     Eero ja Jussi & The Boys   Eeron viralliset sivut

Uusi single Eerolta
Marraskuussa 1969 äänitettiin 14 kappaletta Eeron elpeetä varten. Levyllä julkaistiin kuitenkin vain kaksitoista biisiä. Nyt Svart Records julkaisee singlenä kaksi biisiä I'd Rather Drink Muddy Waterin ja Shake Baby, Shake, jotka eivät mahtuneet albumille
Kansikuva: I'd Rather Drink Muddy Waterin ja Shake Baby, Shake
Lue lisää                             29.10.2016
Eero  ja Hustle Fuzz konserttikietueelle
Hustle Fuzz ja Eero Raittinen toteuttavat marraskuussa  konserttikiertueen juhlistaakseen Eero Raittisen ensimmäisen albumin - Eeron Elpeen uusintajulkaisua.
Lue lisää                             29.10.2016
Eerolle elpee julkaistu uudelleen
Svart Records on julkaissut uuden vinyylipainoksen Eeron 1970 ilmestyneestä bluesalbumista Eeron elpee.
Eeron elpee
 

Lue lisää                               07.10.2016
Valtakunta ja Muusa ja Ruusa uusina painoksin
Eero Koivistoisen Valtakunta ja Muusa ja Ruusa julkaistu uusina vinyylipainoksina. Molemmilla levyillä lauluosuudet hoitavat Seija Simola, Eero ja Vesa-Matti Loiri.
Eero Koivistoinen: Valtakunta

Lue lisää<                             13.1.2008
Tasavallan Presidentiltä uusi albumi
Svart Records on julkaisuut Pop Liisa -sarjassa vuonna 1973 Ylen radio-ohjelmaa varten taltioidut nauhoitteet vinyyli ja cd-painoksina.
Tasavallan Presidentti: Pop Liisa 01
Lue lisää                                    15.4.2016
Uusi albumi: Eero Raittisen Eldis
Albumi sisältää kokonaan uutta  tätä levyä varten tehtyä matriaalia.  Bändi on tehnyt itse pääosin levyn laulut.

Eero Raittisen Eldis
Lue lisää                                  31.1.2016
Live at Suisto
Eeron ja The White Knuckles Trion 13.–14.8.2015 Hämeenlinnan Suistoklubissa pidettyjen keikkojen parhaista paloista on julkaistu livealbumi Live at Suisto.

Eero Raittinen With White Knuckles Trio: Live  at Suisto
Lue lisää                                  30.9.2015
Kaksi Eeron vinyyli-albumia julkaistu CD:llä

Good Rockin' Tonight cd (BLR 33140 2) sisältää uusintajulkaisuna kaksi 70-luvun albumia - Eeron ja Hillen Good Rockin' Tonight ja Boxcarin  Necktie Party.

Uudelleenjulkaisusta vastaa Bluelight Records.

Boxcar: Nectie Party

Lue lisää                                   20.4.2007
Uusi cd Pub Rock kaupoissa 13.9.2006

Eeron ja The Noisy Kinda Menin kevättalvella äänittämä Pub Rock albumi ilmestyi 13.9.

Lue lisää                          27.8.2006


Eero Raittinen Ilovaari-rokissa 2001
Kuva: Raimo Öystilä
Eero Raittinen 1993

Eero Raittinen 70-luvulla
Kuva. Erik Udström
Eero Raittinen 1966

Eero Raittinen 1996


Eero Raittinen

Eero Raittisella on takanaan monipuolinen ja vaikuttava ura laulajana ja muusikkona. Silti Eero ei tee suurta numeroa menneistä, vaan suuntaa mieluummin aktiivisesti eteenpäin. Eero tekee uutterasti keikkoja  esittäen juurevaa musiikkia - rhythm'n bluesia, rock'n'rollia, bluesia ja vähän countryäkin - ja levyjäkin ilmestyy yhä melko tasaiseen tahtiin. 

 Soolokeikkojen ohella Eero esiintyy erilaisten muusikkoryhmien kanssa. Pitkäaikaisena yhteistyökumppanina Eerolla on ollut Noisy Kinda Men, joiden kanssa Eero esittää jo usealta yhteiseltä levyltä tuttua R&B voittoista musaa. Äänekkän oloisissa miehissä soittavat Jarkka Rissanen (kitara), Pekka Gröhn (koskettimet, kitara, lyömösoittimet ja laulu) sekä Laika & Cosmonautsien komppiryhmä Janne Haavisto (rummut) ja Tom Nyman (basso). Toinen Eeron vakituinen keikkakokoonpano on Eero Raittinen Combo. Tähän kokoonpanoon kuuluvat Eeron lisäksi Ykä Putkinen (kitara), Eeva Koivusalo (basso) sekä Keba Kettunen (rummut). Myös Eldis on nykyisin Eeron vakiobändejä. Siinä soittavat Eeron lisäksi Jape Karjalainen, Pete Kautto ja Jere Ijäs.

Lisäksi Eero tekee bluespainotteisia duo-keikkoja kitaristi Jarkka Rissasen kanssa. Joskus Eppua voi nähdä samalla estraadilla myös American ja Wentus Blues Bandin kanssa. American kanssa Eero esittää erityisesti The Band -yhtyeen ohjelmistoa.

 Elvis sytytti musiikkikipinän Eeron viisikymmen luvun lopulla. Yhdessä Jussi veljensä kanssa hän levytti ensimmäisen levynsä jo kesällä 1960. Jo sitä ennen hän oli 15-vuotiaana tehnyt Jussin kanssa ensimmäiset keikkansa Tampereella vappuna 1960. Rautalankabuumi vei veljekset The Esquires ja The Sounds yhtyeisiin ja syntyi taas useita levytyksiä ja runsaasti koulunkäyntiä haäiritseviä keikkoja. Vuonna 1964 Eero ja Jussi olivat kypsiä perustamaan oman bändinsä, syntyi legendaarinen Eero ja Jussi & The Boys. Bändin ensimmäiset levytykset Kaikki rakkautein ja Kaunis nainen olivat aikansa suosikkeja.

 Kesällä 1966 Eero esiintyi ensimmäisessä Danny-showssa ja liittyi syksyllä D-tuotannon taiteilijakaartiin. Siitä alkoi Eeron ensimmäinen sooloperiodi. Suurimman listahittinsä Vanhan holvikirkon Eero lauloi levylle pari vuotta myöhemmin. Vaikka hän onkin palannut useaan otteeseen veljensä rinnalle The Boys -yhtyeeseen, on hän ehtinyt esiintyä monissa muissakin bändeissä ja niittää myös suosioita sooloartistina. Suuren maailman estraadeitakin Eero kiersi 70-luvulla Tasavallan Presidentin laulusolistina. Suuren rakkautensa - bluesin - ohella hän on vuosikymmenten ajan laulanut ja levyttänyt tinkimättömällä asenteellaan monenlaista musiikkia rockista iskelmään.

 Näillä Eeron sivuilla esitellään hänen soolouransa vaiheet. Tämä kokonaisuus sisältää myös Eeron oman vaikuttavan diskografian, josta löytyy holvikirkon lisäksi paljon, paljon muutakin.

 

Tunturiblues 2015

Eero ja American Blues-Finlandin haastattelussa: "Muutaman biisin jälkeen mä olin ihan myyty siihen juttuun!"


Eero YouTubessa:

Katso Eeron videot ja haastattelut myös Ylen mainiosta Elävästä arkistossa


Diskografia
    Uutiset     Eero ja Jussi & The Boys

"Pois se minusta, että väittäisin kaikkien äänien olevan puhtaita. Rosoa on ja pitää olla. Svengijahdissa tässä ollaan." - Eero Raittinen, Soundi 12/1992

Tiedoissa olevista puutteista ja virheistä pyydän ilmoittamaan sähköpostitse. Kaikki muukin palaute on tervetullutta.

Älä kopioi toisten tekemiä sivuja tai sivujen sisältämää materiaalia. Älä siis tätäkään sivua. Jos sivuni kiinnostaa sinua, voit kopioimisen sijasta vapaasti linkittää tämän sivun.
-- Kaikki oikeudet pidätetään --
© 1997-2017 Raimo Öystilä