banneri
RCA Victor FAS 049
RCA Victor FAS 049, 2.1972, Discophon 2.1972
# kappale sävel/sanat/sovitus kesto
A Mie ja Bobby McGee - Me And Bobby McGee - Kris Kristofferson - Fred Foster / Jussi Raittinen / ? 3:27
B Vanha tie - Take Me Home, Country Roads - Bill Danoff - Taffy Nivert - John Denver / Pertti Reponen / ? 3:28
Muusikot:
Eero ja Jussi & The Boys:
Eero Raittinen: laulu
Jussi Raittinen: laulu ja rytmikitara
Arthur Spencer: akustinen kitara
Antero Jakoila: akustinen kitara
Kaj Westerlund: basso
Mikki Nuorivaara: urut
Roy Rabb: steel-kitara
Aimo Hakala: rummut
Esa Katajavuori: klavinetti (A)

Tämä on ainoa Eero ja Jussi & The Boys -levytys 1970 -luvulta. Eero palasi lokakuussa 1971 soolouransa jälkeen lyhyeksi aikaa Boys-solistiksi ennen siirtymistään Tasavallan Presidenttiin huhtikuussa 1972. Levy tehtiin Discophonin edustamalle RCA Victor levymerkille kuten kaikki aiemmatkin Eero ja Jussi & The Boys levytykset.

Vanha tie biisin sanoittajiksi on levyetiketissä merkitty Pertti Reponen ja Jussi Raittinen. Jussi ei kertomansa mukaan ole kuitenkaan osallistunut tekstin tekoon, vaan se on hänen mukaansa yksinomaan Reposen kynäilemä. "Vanha tie- teksti on jostain syystä kreditoitu Reposelle ja myös minulle. Tässä on virhe, saimme Viktstedtiltä valmiin käännöksen", kertoi Jussi. John Denverin levyttämä alkuperäisversio laulusta on julkaistu 12.4.1971. Se oli suurmenestys USA:ssa, Kanadassa ja muuallakin maailmalla. Denver sai singlestään platina-levyn, kaikkiaan singleä myytiin USA:ssa lähes 1,5 miljoonaa kappaletta.

Me and Bobby McGee on hiukan vanhempi biisi, sen levytti ensimmäisenä Roger Miller toukokuussa 1969. Suurmenestys siitä tuli Janis Joplinin levytyksenä pari vuotta myöhemmin. Biisin toinen kirjoittaja Kris Kristofferson levytti laulun myös 1969 albumilleen Kristofferson. Kristoferssonin levytys äänitettiin Memphissä Monument Recording Studiolla, jossa Jussin Nashville äänitettiin seitsemän vuotta myöhemmin.

Molemmat singlen biiseistä julkaistiin samana vuonna ilmestyneellä kokoelma-albumilla Kotihipat 3 (RCA FICS 9028).

Kuuntele singlen biisit Spotifystä:

nuottiviiva