banneri
RCA Victor FAS 941
RCA Victor FAS 941, 16.9.1965, Discophon 9.1965
# kappale sävel/sanat/sovitus kesto
A Tuuli kuiskaa vain - Catch The Wind - Donovan Leitch / Jussi Raittinen / ? 2:43
B Tyytymätön - Satisfaction - Mick Jagger - Keith Richard / Jussi Raittinen / ? 2:47
Muusikot:
Eero ja Jussi & The Boys:
Eero Raittinen: laulu, rummut
Jussi Raittinen: laulu, rytmikitara
Kaj Westerlund: soolokitara
Lasse Kvist: basso
sekä Rauno Lehtinen: urut (A)
RCA Victor FAS 941

Vuonna 1965 folk-musiikki oli lyönyt itsensä läpi myös Suomessa ja Eero ja Jussi & The Boyskin levyttivät syksyllä uuden singlensä A-puolelle Donovanin alun perin akustisen folk-hitin Catch The Wind. Levyn kääntöpuolelle otettiin jälleen Rollarihitti. Jussi käänsi Rollareiden ehkä kaikkein tunnetuimman kappaleen Satisfaction nimelle Tyytymätön. Teksti on aika valju ja laulun sanoin voi todeta "olla en voi tyytyväinen", sillä tulkintakin on bändin rollaricovereiden heikointa antia. Jussi onkin sanonut, että hänen toinen äänensä lähenee atonaalisuutta. Jussi myös epäilee, että singlelle tuli vahingossa väärä otto biisistä.

Molemmat singlen kappaleet on sittemmin julkaistu albumilla Singlet 1964-68. Tuuli kuiskaa vain on lisäksi julkaistu mm. albumeilla Eero ja Jussi 1960-1970 sekä 20 suosikkia ja Tyytymätön kokoelmalla 20 Suosikkia - Kun rock'n'roll tuli Suomeen - Osa 2

Toisesta Provissirockista tehdyllä livealbumilla Provinssi-rock ´80 Liveon Jussin ja Kalle Kiwes Blues Bandin alkuperäiskielellä esittämä versio Satisfactionista.

Jussi levytti Donovanin Tuuli kuiskaa vain -laulun uudelleen 2018 Jussi & The Boys -albumille Unioinkatu 45

Kuuntele singlen biisit Spotifystä:

nuottiviiva