Eero ja Jussi (& Boys) - Diskografia

Kansikuva: Laulava stdän - The Beatles
- SUURENNA KUVA -

Eri esittäjiä: LAULAVA SYDÄN - THE BEATLES
CD: EMI 7243 5324862 8, EMI Finland 2001
Tuottaja: Juha Tikka
Äänitys ja miksaus: Antti Immonen, Yleisradio

# kappale sävel/sanat/sovitus kesto
CD1 2 Eero ja Jussi: Salaisuuteni -Do You Want To Know A Seacret- Lennon-McCartney / Jussi Raittinen / ? 2:17
CD1 5 Eero ja Jussi: Kaikki rakkauteni -All My Loving- Lennon-McCartney / Kari Kuuva / ? 2:11
CD2 11 Eero Raittinen:Viidakko-Jim -Bungalow Bill- John Lennon-Paul McCartney / Juha Vainio / ? 2:56

Muusikot:
Eero ja Jussi sekä Jiri Nikkisen studioyhtye
Eero Raittinen: laulu
Jussi Raittinen: laulu
Jiri Nikkinen: orkesterin johto, kitara, tautalaulu
Pekka Gröhn: koskettimet
Jari Metsberg: kitara
Jiri Bertula: basso, taustalaulu
Heikki Tikka: rummut

Tällä tupla-CD:llä on julkaistu TV2:n Laulava Sydän -sarjan The Beatles teemaohjelmiin musiikki. Sarja esitettiin TV2:ssa neljänä peräkkäisenä lauantaina (24.2 - 17.3). Sarjan toimittivat Timo Suomi ja Tommi Liuhala. Suomi toimi myös sarjan tuottajana ja ohjaajana. Beatles-friikki Jiri Nikkinen puolestaan toimi sarjan "housebandin" kapellimestarina. Taustabändin kitartistina soittaa Jussi & The Boys -yhtyeen kitaristi Jari Metsberg, joka soittaa myös Jiri Nikkisen johdolla toimivassa Beatles covereihin keskittyneessä Get On -kokoonpanossa. Eeron ja Jussin esittämät biisit ovat molemmat Eero ja Jussi & The Boys yhtyeen ensimmäiseltä singleltä (RCA Victor FAS 910). Viidakko Jimin suomennettu versio ilmestyi alunperin toukokuussa 1969 Eeron singlellä (RCA Victor FAS 017). Levyn kansiteksteissä ei mainita biisien sovittaja, mutta julkisuudessa esitettyjen tietojen mukaan sovituksissa on pyritty käyttämään hyvin pitkälle Beatlesien alkuperäisiä sovituksia.

Pekka Nissilä arvioi Musa.fi (3/2001) lehdessä Eeron ja Jussin osuutta levyllä seuraavasti: "Veljekset Raittinen puolestaan osoittavat, mitä yli 30 vuoden rutiini keikkaohjelmistossa parhaimmillaan on, Kaikki rakkauteni taittuu esimerkillisellä asenteella. Sitä paitsi olen sitä mieltä, että niin Eero kuin Jussikin elävät laulajina tällä hetkellä uransa parhainta aikaa".

EMI:n levynjulkistamistiedoteessa todettiin albumista seuraavaa: "The Beatles-yhtyeen musiikin ainutlaatuisuus todistettiin jälleen viime syksynä One -kokoelmalevyn maailmanlaajuisella myyntimenestyksellä - yli 20 miljoonaa myytyä levyä kahdessa kuukaudessa! Tämä jos mikä kertoo yhtyeen huikeasta suosiosta ja arvostuksesta myös 2000-luvulla. The Beatles-teeman ympärille on tehtiin myös neljä jaksoa TV2:n suosittua Laulava Sydän televisiosarjaa, johon tuplalevy "Laulava Sydän The Beatles" perustuu. Levyllä Beatles-klassikkoja suomeksi esittävät maamme ykkösartistit mm. Mari Rantasila, Nylon Beat, Kirka, Hector, Pave Maijanen, Pepe Willberg, Topi Sorsakoski, Jiri Nikkinen, Jore Marjaranta, Tommi Läntinen, Katri-Helena, Laura Närhi (Kemopetrol) ja Ville Pusa." 

Ja että Beatleseistä tulisi taas kaikki irti otettua järjestettiin heti sarjan ja albumin julkistuksen jälkeen The Beatles-kiertue, joka esiintyi seuraavissa paikoissa Helsinki 30.3, Tampere 4.4 ja Turkuun 7.4 osin samalla esiintyjäkaartilla. Eero ja Jussi eivät esiintyneet kuitenkaan kiertueella.

Eeron diskografia

Nuottiviiva

Tiedoissa olevista puutteista ja virheistä pyydän ilmoittamaan sähköpostitse. Kaikki muukin palaute on tervetullutta.

Älä kopioi toisten tekemiä sivuja tai sivujen sisältämää materiaalia. Älä siis tätäkään sivua. Jos sivuni kiinnostaa sinua, voit kopioimisen sijasta linkittää tämän sivukokonaisuuden pääsivun.
-- Kaikki oikeudet pidätetään --
© 2001 Raimo Öystilä