Sika_kiittää

Sain vuonna 1980 Raittisen Jussilta hänen ja Eeron diskografian ajalta 1960-1980. Tuossa diskografiassa oli lueteltu kaikki Eeron ja Jussin yhdessä ja erikseen tekemät levytykset. Kirjoituskoneella kirjoitetussa luettelossa oli mainittu levyjen sisältämät kappaleet, julkaisunumerot ja julkaisuajankohdat. Jo tuolloin ajattelin täydentää diskografian tietoja. Työ on kuitenkin lykkääntynyt monista eri syistä. Yhtenä syynä oli se, etten osannut päättää millä välineellä tekisin työn. Internet -tekniikoiden kehittymisen myötä päätin lopulta 1997 toteuttaa diskografian www-sivuina. Samalla päätin sisällyttää sivuille muutakin asiaa Eeron ja Jussin uran vaiheista. No tällä välillä Eero ja Jussi olivat tehneet vinon pinon uusia äänitteitä. Tietojen keräämisessä riittikin puuhaa. Aikojen kuluessa olen saanut kerättyä levyhyllyyni pääosin Eeron ja Jussin tekemät levyt. Siltäkin osin kuin itselläni ei ole äänitteitä halussani olen pyrkinyt hankkimaan käsiini kaikki äänitteet tarkastaakseni niiden tiedot.

Tietoja olen myös kerännyt ja tarkistanut Suomen Äänitearkisto r.y:n julkaisuista, joita ovat koonneet Urpo Haapanen ja Arto Kylänpää. Heille suuri kiitos uraauurtavasta työstään suomalaisten äänitetietojen luetteloimisessa. Yleisradion äänilevystön sivuilta löytyvä Olli-Pekka Purasen Suomalaisten kevyen musiikin kappaleiden hakemisto on keskeneräisyydestään huolimatta ollut myös hyödyllinen tietolähde. Myös amerikkalaisten tekijänoikeusjärjestöjen ASCAP:n ja BMI:n tietokannat ovat olleet hyödyllisiä lähteitä. Lisäksi olen käyttänyt pääkaupunkiseudun kirjastojen Internet-aineistohakupalvelua eli HelMet ja Pirkanmaan kirjastojen - PIKI -verkkokirjastoa. Joensuun Kaupunginkirjaston musiikkiosaston henkilökunnalle myös kiitos ystävällisestä palvelusta. Kirjaston monipuolisista valikoimasta olen löytänyt lukuisia työn kannalta tarpeellisia äänitteitä ja kirjoja. Ilman kirjastoja ei tällaista työtä kykenisi tekemäänkään.

Jussi Raittiselta olen saanut edellä mainitun diskografian lisäksi myös muuta informaatiota ja nauhoituksia. Jussin juttusarja "Vanha komppikitaristi muistelee" (Soundi 5/79, 6/79, 1/80, 2/80 ja 3/80) on ollut myös korvaamaton tietolähteeni. Samoin Jussin haastattelut eri lehdissä ja radio ja tv-ohjelmissa. Jussin tietomäärä ja uskomaton muisti ovat kadehdittavia.

Kiitokset myös kaikille levykansien tekijöille. Erityisesti Unto Torniaiselle Eero ja Jussi 20 vuotta LP:n kansiteksteistä ja Stumpista sekä nimettömälle (Jussi?) Eero ja Jussi & Boys: Singlet 1964-68 LP:n sisältämistä teksteistä.

Kiitokset myös kaikille levydivareiden pitäjille - erityisesti helsinkiläisille Black and Whitelle, Fennica Recordsille ja Popparienkelille - aarreaitoistanne sekä Nuutisen Jonelle ja Kettusen Alpolle Levymessuista, joilta olen myös löytänyt monia aarteita.

Lähteinä olen lisäksi käyttänyt Esko Lehtosen Suomalaisen Rockin tietosanakirjaa, Hannu Nybergin teosta Rockista rautalankaan, Seppo Brunin, Jukka Lindforsin, Santtu Luodon ja Markku Salon kirjaa Jee Jee Jee - suomalaisen rokin historia sekä Jake Nymanin Onnenpäivät kirjoja. Heille myös kiitokset hyvistä kirjoistaan.

Seuraavat henkilöt ovat myös täydentäneet ja korjanneet tietojani: Curre Andersén, K.W.Blomqvist, Matti Käki, Jaska Liimatainen, Olli-Pekka Puranen, Eero ja Kirsti Raittinen, Heikki Rantapihla sekä Tapio Väisänen. Jarmo Santavuorelle kiitokset valokuvista. Kiitokset myös heille ja kaikille muuten palautetta antaneille. Pojalleni Antti Öystilälle suuret kiitokset kaikesta teknisestä avusta.

Erityinen kiitos tietenkin Eerolle ja Jussille sekä kaikille hienoille muusikoille, jotka heidän kanssaan ovat tehneet upeaa musiikkia ja antaneet hyviä fiiliksiä jo kohta neljän vuosikymmenen ajan. Westerlundin Kajdea en voi vielä olla erikseen mainitsematta. Hänen panoksensa Eeron ja Jussin  - varsinkin juuri Jussin - musiikkiin on ollut todella merkittävä. Kuunnelkaapa vaikka Kajden sovituksia Kantri albumilla tai Jussin rapakon takana äänittämällä Nashville albumilla. Itse olen tätä tehdessäni kuunnellut paria poikkeusta lukuunottamatta kaikki Eeron ja Jussin tekemät äänitteet. Niistä löytyy aina uusia helmiä. Erityisesti olen nauttinut jo edellä mainitsemistani Jussin kantrilevytyksistä sekä hänen DDT Jazzband'in kanssa tekemistään äänitteistä. Eeron tuotannnosta oli erityisen mieluista kuunnella pitkästä aikaa hänen tulkintojaan Valtakunta albumilla. Boxcar'in Necktie Party on myös kestänyt hyvin aikaa. CD-soittimen luukusta ovat usein liukuneet sisään myös Eeron -90 luvun hienot sooloalbumit. Unohtamatta tietenkään Eeron upeaa bluesalbumia Eeron elpee.

Raimo Öystilä      

Etusivu

Tiedoissa olevista puutteista ja virheistä pyydän ilmoittamaan sähköpostitse. Kaikki muukin palaute on tervetullutta.

Älä kopioi toisten tekemiä sivuja tai sivujen sisältämää materiaalia. Älä siis tätäkään sivua. Jos sivuni kiinnostaa sinua, voit kopioimisen sijasta linkittää tämän sivukokonaisuuden pääsivun.
© 1997-2001 Raimo Öystilä