Uutta!
Lue lisää... Eero Raittinen Tunturibluesissa 16-17.1.2015
Lue lisää... Jussi & The Boys feat. Remu: Villasukka-rock
Lue lisää... Fifty/Sixty - Janne ja Olli Haavisto
Lue lisää... Jussi & The Boys: Kerran vielä pojat!
Lue lisää... Eero ja Jussi & The Boys videoita nyt Ylen Elävässä arkistossa

Lue lisää muutoksista.
Rockpioneerit
 Eero ja Jussi Raittinen ovat ovat olleen suomalaisen rock-musiikin ja laajemminkin suomalaisen kevyen musiikin merkittäviä tekijöitä jo yli viidenkymmenen vuoden ajan. Heidän uransa voidaan katsoa alkaneen Musiikki-Fazerin 3.4.1960 järjestämästä koelaulutilaisuudesta. Alkuun veljekset esiintyivät kahdestaan ja 1960-luvun alkupuolella he soittivat legendaarisissa rautalankabändeissä - The Esquires ja The Sounds.

 Pääsiäisenä 1964 perustivat Eero ja Jussi The Boys-yhtyeen, joka on toiminnassa yhä tänä päivänäkin. The Boysien kokoonpano on vaihdellut useaan otteeseen ja siinä on soittanut kaikkiaan 35 muusikkoa, joista monet ovat tänä päivänäkin maamme eturivin muusikoita. Välillä Eero ja Jussi ovat kulkeneet hyvinkin eri teitä ja  tehneet tahoillaan monipuolista musiikkia useiden satojen suomalaisten ja myös lukuisten ulkomalaisten muusikoiden kanssa. Eero ja Jussi & The Boys kokoonpano on toistaiseksi pantu telakalle ja veljekset esiintyvät pääosin erikseen erilaisten kokoonpanojen kanssa ja ihan yksistäänkin. Jussi kiertää yhä uudistuneen The Boys kokoonpanon kanssa. Silloin tällöin voi veljeksiä kuulla vielä yhdessäkin.

 Näillä sivuilla käydään läpi Eeron ja Jussin jo kuudennelle vuosikymmenelle ehtinyttä muusikon uraa ja esitellään heidän mittava äänitetuotantonsa.Eero ja Jussi lapsuusmaisemissaan Hämeentie 38:ssa

Eero Raittinen

Eero Raittinen Eero esiintyi kesällä 1966 ensimmäisessä Danny-showssa ja liittyi syksyllä D-tuotannon taiteilijakaartiin. Siinä oli alku Eeron ensimmäiselle sooloperiodille. Vaikka hän sen jälkeen onkin palannut useaan otteeseen veljensä rinnalle The Boys -yhtyeeseen, on hän ehtinyt esiintyä monissa muissakin bändeissä ja niittää myös suosioita sooloartistina. Suuren maailman estraadeitakin Eero kiersi 70-luvulla Tasavallan Presidentin laulusolistina. Suuren rakkautensa - bluesin - ohella hän on vuosikymmenten ajan laulanut ja levyttänyt tinkimättömällä asenteellaan monenlaista musiikkia rockista iskelmään.

 Eeron sivuilla esitellään hänen soolouransa vaiheet. Tämä kokonaisuus sisältää myös Eeron oman vaikuttavan diskografian, josta löytyy holvikirkon lisäksi paljon muutakin.
Jussi Raittinen
Jussi Raittinen Jussi Raittinen on pitkällä muusikon urallaan jättänyt merkittävän jäljen kevyen musiikin historiaan. Jussi on myös tehnyt merkittävää pioneerityötä monissa musiikkialan järjestöissä ja kasvattanut The Boys -yhtyeessään melkoisen joukon eteviä muusikoita ja muutoinkin tukenut muusikkotovereitaan urallaan eteenpäin.

 Laulajana Jussin ura alkoi todenteolla vasta hänen siirryttyään Scandialle 1969. 70-luvun alkupuolella hän tekikin melkoisen määrän levytyksiä sekä yksinään että Boys'ien kanssa. Tuolle ajanjaksolle ajoittunut rock'n'roll revival tuotti Jussin suurimmat menestykset, vuoden 1974 Syksyn sävelen voiton ja kaksi kultalevyä albumeista Mä tahdon rokata ja Pojat asialla. Jussi on kunnostautunut myös sanoittajana. Hänen tekstejään ovat levyttäneet monet eturivin artistit ja bändit.

 Jussin sivuilla esitellään tarkemmin hänen soolouransa vaiheet. Sivuilta löytyy tietysti myös Jussin oma mittava diskografia.

Jussi & The Boys
Jussi & The Boys
Kuva: Jarmo Santavuori

Etsi EJB-sivuilta

Etsittävä teksti:
Hakusanojen yhdistäminen: Ja Tai
Merkitseekö kirjainkoko? Ei Kyllä
Simple Search created by Matt Wright
and can be found at Matt's Script Archive.

Diskografia


Kansikuva: Numero 1  Eero ja Jussi tekivät ensi levytyksensä heinäkuussa 1960. Sen jälkeen on levytyksiä kertynyt melkoinen määrä. Eeron ja Jussin diskografia on jaettu kolmeen osaan. Ensimmäinen osa sisältää veljesten yhteiset levytykset - 163 levytettyä biisiä ja yhteensä 129   julkaisua. Tässä osassa on siis mukana tiedot niin Eero ja Jussi nimellä julkaistuista äänitteistä kuin myös Eero ja Jussi & The Boys nimellä julkaistut äänitteet. Lisäksi mukana on The Esquires ja The Sounds yhtyeen tuotanto siltä osin kun Eero ja Jussi olivat mukana näissä bändeissä sekä muut äänitteet, joilla Eero ja Jussi yhdessä ovat mukana.

 Toinen osa sisältää Eeron ilman Jussia tekemät äänitteet. Ensimmäisen levytyksen ilman vahempaa veljeään Eero teki Jussin ollessa armeijassa vuonna 1966. Eeron varsinainen sooloura alkoi kuitenkin vuonna 1968 Vanhasta holvikirkosta ja seuraavana vuonna hän teki kunnianhimoisen blueslevynsä Eeron elpee. Noiden levyjen ohella Eero on tehnyt mittavan määrän äänitteitä omissa nimissään ja eri bändien (Tasavallan Presidentti, Rotox, Ball, Boxcar) riveissä sekä muiden muusikoiden ja artistien kanssa. Eeron diskografia sisältää 286 biisiä ja 105 äänitejulkaisua.

 Jussin sooloura käynnistyi tosissaan vasta 70-luvun alussa. Tuolla vuosikymmenellä hän levyttikin huomattavan määrän biisejä yksin ja The Boys -yhtyeensä kanssa. Jussin on myös ollut mukana monelaisilla teemalevyillä työväenlauluista lastenlayluihin sekä vierraillut monien muiden artistien ja bändien äänitteillä. 70-luvulla on hän toimi myös DDT Jazz Bandin solistina - myös useammalla äänitteellä. Kolmentena osana olevassa Jussin diskografiassa on biisejä 381 ja äänitteitä 158 kappaletta.

Yhteensä näiden sivujen diskogafiaan sisältyy 830 levyillä julkaistua laulua.

Diskografiasivulla voit myös kappaleen nimellä hakea äänitteet, joilla kyseinen kappale on julkaistu.

Kuuntele Spotifystä näytteitä Eero ja Jussin & The Boys -tuotannosta


Kiitokset kaikille auttaneille!

Tiedoissa olevista puutteista ja virheistä pyydän ilmoittamaan sähköpostitse. Kaikki muukin palaute on tervetullutta.

-- Kaikki oikeudet pidätetään --
© Raimo ÖystiläKäyntejä sivulla: 28.3.1998 jälkeen