The Hound Dog Man Party

K.W.Blomqvist Memorial Concert

Tavastia Klubi 5.3.2007

Suurta musiikin ystävää muisteltiin

22.11.2006 edesmenneen K.W. Blomqvistin muusikkoystävien Tavastialle järjestämässä konsertissa esiintyi lukuisa joukko muusikoita ja bändejä joiden uraa K.W. oli ollut edistämässä tavalla tai toisella. Monille K.W oli löytänyt sopivaa levytysmateriaalia ja osalle tehnyt itsekin biisejä. Joidenkin levyllä K.W. oli itsekin esiintynyt ja monet bändit olivat esiintyneet K.W:n radio-ohjelmissa. Moni arveli, ettei tällaista esiintyjäjoukkoa saada koolle enää toiste.

Illan pääorganisaattoreina olivat toimineet Eero Lupari, Holle Holopainen ja Arto Pajukallio. Suuret kiitokset heille ja kaikille esiintyjille sekä muille tavalla tai toisella mukana olleille.

Kuvasin illan aikana suurimman osan esiintyjistä. Niin lavalla kuin lavan edessäkin oli ajoittain kova tungos, joten aivan kaikkia en saanut muistikortilleni talletettua. Osan kuvista on ottanut Markku Vähätalo.

K.W.Blomqvist in Memoriam

Klaus William Blomqvist (30.7.1947 - 22.11.2006) teki varsinaisen työuransa Ilmailulaitos Finavian ja sen edeltäjien palveluksessa.

K.W. Blomqvist Musiikin ystäville K.W. tuli tutuksi radio-ohjelmistaan, erityisesti pitkään pyörineestä Tutti Frutti Rock'n'Roll Show:sta. Tässä ohjelmassa K.W. esitteli kuulijoille rock'n'rollin ja rhythm'n bluesin klassikoita sekä monia erikoisiakin löytäjä ehtymättömän laajasta kokoelmastaan. K.W:n radioura alkoi vuonna 1977. Jake Nymanin mukaan K.W:n tyyli löytyi alun hakemisen jälkeen hänen keksittyään alter egokseen The Hound Dog Man -hahmon.

K.W. toimi myös useiden bändien taustahahmona. Hulvattomana humoristina hän oli ideoimassa Hullujussi yhtyeen esityksiä ja levytyksiä. Hän teki myös useita biisejä Hullujussille ja esiintyi itsekin bändin levyillä sekä myös keikoilla. Hänen levyvarastostaan löytyivät monet Viktor Kalborekin esittämät hulvattomat biisit.

K.W, Jussi Raittinen ja Rauno Lehtinen

K.W. ja Jussi Raittinen vastaanottamassa Syksyn Sävel-kunniakirjoja Rauno Lehtiseltä, kuva Jarmo Santavuori.

Parhaiten K.W. biiseistä tunnetaan Metsämökin tonttu, jolla Jussi & The Boys voittivat Mtv:n Syksyn Sävel kilpailun 1974. K.W teki hyvälle ystävälleen Jussi Raittiselle myös monia muita biisejä. K.W oli myös mukana Jussin vuosina 1975 ja 1976 USA:han tekemillä levytysmatkoilla.

K.W ja Jussi Raittinen Elviksen Gracelandin portilla 1975

K.W ja Jussi Raittinen Elviksen Gracelandin portilla 1975, kuva Jarmo Santavuori

Musiikin lisäksi K.W. oli kiinnostunut kirjallisuudesta ja hänellä läheisiä asioita olivat myös historia ja luonto. K.W. oli myös eläinten ystävä ja niinpä hänen muistokonserttinsa tuotto lahjoitettiin Suomen eläinsuojeluyhdistykselle.

Ystäviensä mukaan K.W. tunnettiin värikkäänä seuramiehenä, jonka olemusta leimasi hyväntuulisuus ja verbaalinen huumori. Toisista välittäminen ja ystävyyssuhteiden vaaliminen olivat K.W:lle tärkeitä.

Itse tapasin K.W:n vain pari kertaa. Niilläkin kerroilla hänen ystävällinen olemuksensa ja lämmin huumorinsa olivat hyvin havaittavissa

Eeki Mantere Victor Kallborrek-hahmossa

Muisteloita ja kiitoksia

Monet esiintyjät muistelivat esitystensä yhteydessä lämpimin sanoin K.W:tä. Esiintyjien lisäksi lavalla kävi muitakin K.W:n kanssa työskennelleitä.

Jake Nyman muisteli lämminhenkisesti entistä alaistaan ja työtoveriaan, kertoen mm. että K.W:lla oli aina tapana aloittaa puhelinkeskustelu kysymällä: oletteko juovuksissa. Tämä herätti ajoittain ihmettelyä etenkin, jos puheluun sattui vastaamaan kaverin vaimo tai tyttöystävä. K.W:n ilmailuvirkamiestausta oli alussa ollut pienenä jarruna radiotyössä. K.W oli Jake Nymanin mukaan aristellut virkamieskollegoiden suhtautumista. Mutta otettuaan käyttöön sivupersoonansa The Hound Dog Man, oli K.W:n sittemmin tutuksi tullut hulvaton tyyli vapautunut.

Jake Nyman

Jaken mukaan K.W oli mitä ystävällisin ja mainioin työtoveri, joka muisti kaikkia työkavereitaan moninaisin lahjoin. Joulun alla työpöydille ilmestyi K.W:n Maria-vaimon leipomia kakkuja ja muita herkkuja.

Konsertin juonsi K.W:n kanssa samalla lavalla monet yhteiset juonnot tehnyt Seppo Bruun. Hänen mukaansa K.W oli toivonut, että ihmiset pitäisivät hauskaa hänen muistojuhlassaan.

Seppo Bruun

KW oli merkittävä avustaja myös Suomen Elvis Fan Clubin toiminnassa. Clubin puolesta KW:tä muisteli Hannu Ignatius.

Hannu Ignatius