Ken Hensley & Live Fire

You can  also read this page in english.

Ken Hensley oli houkutellut paikalle Hensley / Uriah Heep -faneja ympäri maata. Eipähän tainnut tulla turha reissu. Ken Hensley ja hänen norjalais-islantilainen Live Fire bändinsä soittivat erinomaisen keikan.

Saat kuvan esille suurempana klikkaamalla sitä hiirellä.

Bändin kokoonpano oli seuraava:
Ken Hensley, laulu, urut ja kitara
Eirikur Hauksson, laulu ja kitara
Ken Ingwersen, kitara
Sid Ringsby, basso
Willy Bendiksen, rummut

Korjuksen Ilkan urut saivat kovaa kyytiä Hensleyn käsissä. 70-luvulta tuttuun tyyliin kuultiin paljon pitkiä sooloja ja Hensley soittotaidot olivat erinomaiset.

Islantilainen Eiríkur Hauksson hoiteli pääosin lauluosuudet ja osoittautui oikein hyväksi laulajaksi. Islannissa vuonna 1959 syntynyt Eiríkur on tunnettu hevimuusikko sekä synnyinmaassaan Islannissa että nykyisessä kotimaassaan Norjassa. Toukokuussa Helsingin euroviisuissa Eiríkur edusti Islantia kappaleella Valentine Lost. Eiríkur olikin suomalaisten suosikki. Hän karsiutui niukasti loppukilpailusta, mutta sai maksimipisteet Suomesta. Hän on osallistunut Euroviisuihin kahdesti aiemminkin Islannin ja nykyisen kotimaansa Norjan edustajana. Muut bändin muusikot ovat norjalaisia.


Lehdistötilaisuudessa

soundtsekissä

Ken ja hänen paikallisena assistenttinaan toiminut Heikki Kyllästinen lehdistötilaisuudessa.

Lehdistötilaisuudessa Ken esitteli lyhyesti illan keikkasettiään, mutta ei suostunut kertomaan mitä kaikkia Uriah Heep biisejä on tulossa. Heepin suosikkikokoonpanokseen Hensley nimesi Demons and  Wizards albumilla soittaneen bändin, jossa soittivat hänen lisäkseen David Byron (laulu), Mick Box (kitara), Lee Kerslake (rummut) ja Gary Thain (basso). Lisäksi Hensley kertoi innokkaasti vaimonsa Monican kanssa perustamastaan Esperanza Street säätiöstä. Säätiö auttaa vammaisia ja vähäosaisia ja asia tuntui olevan Hensleylle erityisen tärkeä. Hän totesi useimpien puheissaan olevan valmis auttamaan heikompiosaisia. Tärkeämpää hänen mielestään ovat kuitenkin teot.

Keikkasetti koostui puoliksi Hensleyn soolotuotannosta ja puoliksi Uriah Heep lauluista. Ohessa esitetyt biisit sekä suluissa alkuperäinen albumijulkaisu ja julkaisuvuosi.

Intro
Out Of My Control (Running Blind, 2002)
Brown Eyed Boy (Free Spirit, 1980)
July Morning (Look at Yourself, 1971)
Circle Of Hands (Demons and Wizards, 1972)
(This is) Just The Beginning (Blood On The Highway, 2007)
Blood On The Highway (Blood On The Highway, 2007)
The Wizard (Demons and Wizards, 1972)
Rain (The Magician's Birthday, 1972)
Stealin’ (Sweet Freedom, 1973)
Easy Living (Demons and Wizards, 1972)
The Last Dance (The Last Dance, 2003)
Lady In Black (Salisbury, 1971)
Encore: Gypsy (Very Eavy ... Very Umble, 1970)

Eniten lauluja kuultiin Uriah Heepin vuonna 1972 ilmestyneeltä Demons and Wizards albumilta. Kaikki Heep biisit olivat 1970 -luvun alkupuolelta. Tuoreelta Blood On The Highway -sooloalbumilta kuultiin kaksi biisiä.

 

Eiríkur Hauksson

Ken Hensley

bändin kuopus Ken Ingwersen

Eiríkur Hauksson

Willy Bendiksen

Willy Bendiksen

Sid Ringsby

Ken Ingwersen

Eiríkur Hauksson

Sid Ringsby

 

 

Saat kuvan esille suurempana klikkaamalla sitä hiirellä.

Hensley kiitteli jälkeenpäin lähettämässään viestissä kovasti järjestäjiä hyvästä huolenpidosta. Erityiskiitokset saivat Heikki, Jukka ja Jyrki. Lisäksi hän kiitteli vielä upeaa yleisöä. Hensley kertoo Joensuun matkastaan myös kotisivujensa Live Reports -osuudessa. Lavamonitorien ääneen hän ei ollut tyytyväinen. Kaikki muu tuntuu menneen hyvin.

Katso myös kuvia vuoden vuosien 2005 ja 2006 Ilovaarirockista

Valokuvaus ja kuvien jälkikäsittely Raimo Öystilä. Kuvia ei saa lainata ilman kuvaajan lupaa.

Lisää kuvia löydät Ilovaarirockin virallisilta sivuilta ja Ken Hensleyn kotisivuilta.

Kuvia Ilovaarirockista 2007 Etusivulle - Ilovaarirock - www.ken-hensley.com

nuottiviiva
© 2007 Raimo Öystilä