banneri
Kansikuva KS 945
Scandia KS 945, A:8.1975 B:4-5.1975, Scandia-Musiikki 10.1975
# kappale sävel/sanat/sovitus kesto
A Alla palmupuiden Kaj Westerlund / K.W.Blomqvist / Kaj Westerlund 2:44
B Korkataan taas - Wine - Traditional / Jussi Raittinen / Kaj Westerlund 3:25
Muusikot:
A:Jussi & New Orleans Boys
Jussi Raittinen: laulu
Kaj Westerlund: paino
Steve Hughes: kitara
David Barard: basso
Herman Ernest: rummut
Kenneth Williams: conga
Charles Neville: alttosaksofoni
Lon Price: tenorisaksofoni
B:Jussi & Boys & Friends
Jussi Raittinen: laulu
Kaj Westerlund: piano, taustalaulu
Kalle Lae: kitara, taustalaulu
Aimo Hakala: rummut
Jukka Gustavson: urut, taustalaulu
Pekka Pohjola: basso
Eero Raittinen: taustalaulu
Americo Belotti: trumpetti
Maffy Falay: trumpetti
Tommy Koverhult: altto- ja tenorisaksofoni
Bert Rosengren: tenori- ja baritonisaksofoni
Single-etiketti: KS 945

Singlen A-puoli on äänitetty Jussin ensimmäisellä Amerikan matkalla Allan Toussaintin ja Marshall Sehornin Sea-Saint studiolla New Orleansissa. Äänittäjänä toimi Ken Laxton ja tuottajana sielläkin Matti Laipio. Alla palmupuiden kappaleella Jussi osallistui jälleen Syksyn sävel -kisaan ja se julkaistiin myös albumilla Mennään melomaan (SLP 625). Korkataan taas on puolestaan albumilta Kehä kaartuu (SLP 620) ja äänitetty Tukholmassa Marcus Music -yhtiön toimesta. Tuottajana tässäkin äänityksessä toimi Matti Laipio.

Alla palmupuiden jo alkuaan tehty Syksyn sävel -kilpailua varten. Odotukset olivat ehkä korkealla, olihan Jussi voittanut kisan edellisen vuonna Metsämökin tontulla. Loppukilpailuun selvittiin odotetusti. Esitystä varten kehitettiin kuvaelma, joka on nähtävissä alla olevalla videolla. Myös laulun tekijät K.W. Blomqvist ja Kajde Westerlund vilahtivat kuvaruudussa kauniiden neitojen kera. Postikorttiäänestyksessä annettiin ennätykselliset 336226 ääntä. Erkki Liikanen sai niistä lähes puolet ja voitti siten ylivoimaisesti Evakkoreki-laulullaan. Jussi sijoittui neljänneksi, päihittäen mm. Hectorin ja Kirkan. Singlen myyntiluvut jäivät vaatimattomaksi.

New Orleansin sessiossa soitti joukko kokeneita studiomuusikoita. Heistä Kenneth Williams on soittanut mm. Albert Kingin, Chicken Shackin ja Lee Dorseyn levyillä. Herman Ernest puolestaan on musisoinut Irma Thomasin, John Mayallin ja Junior Wellsin levyillä. Fonisti Lon Price taas on vieraillut mm. Leonard Cohenin, Elton Johnin, Kansasin, Al Jarreaun ja Dwight Yoakamin levyillä. David Barard on levyttänyt yhdessä Solomon Burken, Dr. Johnin, Patti LaBellen ja Johnny Adamsin kanssa. Kitaristi Steve Hughesin soittoa voi kuulla vaikka James Cotton Blues Bandin, John Mayallin ja Culture Clubin levyillä. Charles Neville oli yksi Nevillen veljesyhtyeen - The Neville Brothers - jäseniä.

Lue laajempi artikkeli levytysmatkasta: Jussi Raittinen levytysmatkalla USA:ssa 1975-1976

Alla palmupuiden on julkaistu uudelleen masteroituna cd-kokoelmalla Muistan vielä vuonna -76. Molemmat laulut julkaistiin 1989 Jussi & The Boys kokoelmalla Parhaat 1973-76.

Kuuntele singlen kappaleet Spotifystä:

Single-etiketti: KS 945
Intron mainos

Helsingin Sanomissa 31.10.1975 julkaistussa Intro-lehden mainoksessa Jussin levytys New Orleansissa oli noussut toiseksi pääaiheeksi Royalsin perustamisen ohella.

nuottiviiva