Jussi Raittinen - Diskografia

Kansikuva: Jee Jee Jee
- Suurenna kuva -

ERI ESITTÄJIÄ: JEE JEE JEE - SUOMI-ROCKIN ARKISTOAARTEITA
CD: Siboney SIBCD 10, Siboney 1998
Toimituskunta:Heikki Hilamaa, Seppo Bruun, Jukka Lindfors, Sini Perho
Äänitteiden siirto ja restaurointi: Kari Hakala

# kappale sävel/sanat kesto
10 Around And Around Chuck Berry / Tommie Mansfield Group 2:22

Muusikot:
Rauli Badding Somerjoki ja Tommie Mansfield Group:
Rauli Badding Somerjoki: laulu
Tommie Mansfield: kitara ja laulu
Jussi Raittinen: basso
Antero Jakoila: kitara
Pertti Kilpeläinen: rummut
Jani Uhlenius: piano

Seppo Bruunin, Jukka Lindforsin, Santtu Luodon ja Markku Salon "Jee Jee Jee - suomalaisen rockin historia" kirjan oheistuotteena julkaistiin toukokuussa 1998 Siboneyn toimesta tämä kokoelma, jolle on kaivettu Yleisradion TV- ja radioarkistosta edustava kokelma ennestään levyllä julkaisemattomia suomalisten rock-bändien ja artistien esityksiä 1960 ja 1970-luvuilta. Pieni moka on kuitenkin Around And Aroundin sisällyttäminen tälle levylle. Tämä biisihän julkaistiin jo edellisenä vuonna Badding kokoelmalla Kaikki laulut. Biisin esittäjiksi on tälle levylle merkitty "Badding Somerjoki & Tommie Mansfield". Todellisuudessahan Baddingia säesti tuolla Ruisrockin keikalla 23.8.1970, josta nauhoitus on peräisin, Tommie Mansfield Group, joka oli The Boys -yhtyeen sivukokoonpano. Oman esityksensä lisäksi bändi säesti myös uraansa aloittelevaa Baddingiä.

Tällä levyllä kuultavasta versiosta on saksittu alusta Jussin spiikkaus pois. Muuten esitys on täsmälleen sama kuin Kaikki laulut -kokoelmalla. Muut Baddingin & TMG:n biisit tuolla Ruisrockin keikalla olivat Baby Face, Rock on rajaton riemu ja Mun sormuksein. Tällä kokoelmalla olisin toivonut kuulevani Around And Aroundin sijasta jonkun noista lauluista tai TMG:n omista esityksistä. Olisihan Ylen arkistoista löytynyt myös Eero ja Jussi & The Boys tai Jussi & The Boys tuotantoa. 1960-luvun lopun seitsen miehistä The Boys kokoonpanoa olisi kuullut erityisen mielellään. Tuon kokoonpanon tuotoksiahan ei levyillä ole julkaistu. Around And Around on siitä erikoinen biisi, että siinä Tommie innostuu laulamaan varsin omintakeiseen tyyliinsä. Tämän legendaarisen turkulaiskitaristin laulua ei ilmeisisti muuten ole pahimmin taltioitu.

Nuottiviiva

Tiedoissa olevista puutteista ja virheistä pyydän ilmoittamaan sähköpostitse. Kaikki muukin palaute on tervetullutta.

Älä kopioi toisten tekemiä sivuja tai sivujen sisältämää materiaalia, älä siis tätäkään sivua. Jos sivuni kiinnostaa sinua, voit kopioimisen sijasta linkittää tämän sivukokonaisuuden pääsivun.
-- Kaikki oikeudet pidätetään --
© 1998-2000 Raimo Öystilä