Jussi Raittinen / Jussi & The Boys diskografia: Kehä kaartuu - RMS
banneri
Jussi & Boys & Friends: Kehä kaartuu
LP: Scandia SLP 620, Scandia-Musiikki 1975
MC: Scandia SMK 5620, Scandia-Musiikki 1975
CD: Warner 809274164926, Warner Music Finland 2002
Digital: Warner Music Finland, 6/2013
Tuottaja: Matti Laipio
CD-masterointi: Mika Jussila, Finnvox Studiot (24bit digitaalinen masterointi)
Äänitys: Leif Måses, Marcus Music Ab, Tukholma, Ruotsi huhti-toukokuu 1975
Kehä kaartuu
# kappale sävel/sanat/sovitus kesto
A1 Kun aika kääntyi rauhaan päin - The Night They Drove Old Dixie Down - Jaime Robbie Robertson / T.P.Vankka / Jukka Gustavson - Kaj Westerlund 4:06
A2 Hallelujaa häntä rakastan - Hallelujah I Love Her So - Ray Charles / Jussi Raittinen / Kaj Westerlund 2:15
A3 Turn On Your Love Light Joseph Scott - Deadric Malone / Kaj Westerlund 4:05
A4 Päästä pois tahtoisin - That Lucky Old Sun - Haven Gillespie - Beasley Smith / Jussi Raittinen / Kaj Westerlund 3:45
A5 Korkataan taas (Wine) Tradional / Jussi Raittinen / Kaj Westerlund 3:25
B1 Hetken viivyit lähelläin - I May Never Get To Heaven - Buddy Killen - Bill Anderson / Jussi Raittinen / Kalle Lae 3:35
B2 You've Lost That Lovin' Feelin' Phillip Spector - Barry Mann - Cynthia Weill / Pekka Pohjola 3:30
B3 Elämä jatkuu (instrumentaali) Pekka Pohjola 3:08
B4 River Deep Mountain High Phillip Spector - Jeff Barry - Ellie Greenwich / Pekka Pohjola 3:42
B5 Herran huosta kaiken antaa - Will The Circle Be Unbroken - Traditional / T.P.Vankka / Jukka Gustavson - Kaj Westerlund 3:50
Muusikot:
Jussi & The Boys:
Jussi Raittinen: laulu (ei B3)
Kalle Lae: kitara, taustalaulu
Kaj Westerlund: piano, taustalaulu
Aimo Hakala: rummut
sekä:
Jukka Gustavson: urut, taustalaulu
Pekka Pohjola: basso
Eero Raittinen: laulu (A3, B2, B4), taustalaulu
Americo Belotti: trumpetti
Maffy Falay: trumpetti
Tommy Koverhult: altto- ja tenorisaksofoni
Bernt Rosengren: tenorisaksofoni
Gunnar Bergsten: baritonisaksofoni

Mestyksekkäiden rokkilevyjen jälkeen lähdettiin Tukholmaan tekemään kunnianhimoisempaa kokonaisuutta. Levyn kappaleet ovat vanhoja klassikkoja lukuunottamatta Pekka Pohjolan sävellystä Elämä jatkuu. Levyllä kuullaan pitkästä aikaa Eeroa ja Jussia yhdessä. Duettona kuullaan levyn kolme englanninkielistä laulua. Lisäksi Jussia ja Boys'ja täydentävät Jukka Gustavson ja Pekka Pohjola sekä joukko ruotsalaisia studiomuusikoita puhaltimissa. Levyhän äänitettiin Tukholmassa Marcus Musicissa. Äänittäjänä toimi Leif Måses eli sama mies, joka äänitti edellisenä vuonna Hurriganesin Roadrunnerin.

Jussi kunnostautuu sanoittajana neljässä kappaleessa. Nyt on suomennettu myös Numero 1:llä englanniksi laulettu ja omiin suosikeihini Eeron ja Jussin tuotannosta kuuluva That Lucky Old Sun eli Päästä pois tahtoisin. Erinomainen on myös tämä uusi tulkilta.

Sovitukset ovat pääosin Kajde Westerlundin käsialaa, kahdessa sovitus on tehty yhdessä Jukka Gustavsonin kanssa. Lisäksi Pekka Pohjola on sovittanut kolme kappaletta ja Kalle Lae yhden. Gustavson ja Pohjola täydentävätkin erinomaisesti Boysien nelikkoa ja tuovat levylle puhaltajien kanssa tuhdimmat soundit. Parhaiten Pohjolan ja Gustavsonin taidot pääsevät esille Elämä jatkuu -instrumentaalilla.

Levy on tyylikästä jälkeä aina Jorma Auersalon ja Jukka Gustavsonin suunnittelmia kansia myöten. Hiukan ihmetyttää vain tuo englannin ja suomen sekamelska. Osa kappaleista lauletaan suomeksi osa englanniksi, eikö tekstejä ehditty kääntää ajoissa? Samoin kansiteksteissä on muusikkolista englanniksi ja muut tekstit suomeksi. No ei nuo asiat levyn ansioita kuitenkaan latista. Tämä albumi onkin kestänyt hyvin aikaa ja kuuluu ilman muuta Jussin ja Boysien parhaimpiin tuotoksiin.

Kun aika kääntyi rauhaan päin ja Herran huosta kaiken kantaa laulujen suomalaisen tekstin on tehnyt Wigwam mies Mats Huldén salanimellä T.P.Vankka.

Warner julkaisi albumin lopulta ansaitusti CD-formaatissa 11.2.2002 Mika Jussilan vankalla ammattitaidolla uudelleen masteroimana. 2013 albumi julkaistiin Warner Musicin toimesta myös Spotifyssä ja muissa digitaalisissa jakeluissa.

Kuuntele levy Spotifystä: