Jussi Raittinen - Diskografia

Kansikuva: The Blazers featuring Jussi Raittinen - Living In Europe
- SUURENNA KUVA -
The Blazers featuring Jussi Raittinen: LIVING IN EUROPE
CD: HaBITronics ISRC FIHBS9700001-6, Habitronics 1998
Tuottaja: Sam Saarva
Äänitys: Jyrki Häyrinen, Hideout Studio, Helsinki 1996-1997
Masterointi: Z-Trading Oy, Helsinki

# kappale sävel/sanat/ kesto
1 Be-bob-a-lula S.T.Dacis-Gene Vincent / Vesta-Moine 2:20
2 Der Dritte Mann -The Harry Lime Theme- Anton Karas 2:43
4 Bella Scott / Lehtovaara 2:42
5 Einsamer Cowboy -Lonesome Cowboy- Tepper / Kroll 2:33

Muusikot:
Jussi Raittinen & The Blazers:
Jussi Raittinen: laulu ja rytmikitara (1,4,5), käki (2)
Heikki Rantapihla: soolokitara, mandoliini (5)
Ilkka Nyman: rytmikitara
Seppo Ihalainen: basso
Heikki Hänninen: rummut

Tällä levyllä Jussi pääsee esittelemään kielitaitoaan. Be-bob-a-lulan hän laulaa ranskaksi, mikä hyvin sopiikin tälle biisille. Sen alkuperäinen esittäjä Gene Vincenthän oli ja on edelleenkin varsin suosittu nimenomaan Ranskassa. Bella puolestaan on käännetty italiaksi ja Einsamer Cowboyn Jussi laulaa saksaksi. Lisäksi Jussi kukkuu käkenä Der Dritte Mann kappaleessa. The Blazers on vanhin suomalainen alkuperäisessä koostumuksessa esiintyvä rockbändi. Yhtye on perustettu suuren rautalankahuuman aikoina vuonna 1963 ja tuona vuonna se levytti kaksi singleä PSO:lle. Sen jälkeen bändi on tosin viettänyt enempi hiljaiseloa. Viime vuosina se on kuitenkin keikkaillut taas silloin tällöin ja jonkun kerran on myös Jussi ollut mukana keikoilla.

Levyllä on kaikkiaan kuusi biisiä. Edellä mainittujen lisäksi The Blazers esittää ilman Jussia instrumenttaalit "Laakson ruusu", jonka he levyttivät ensimmäisen kerran jo 1963 (Parlophone PAR 929), ja Andalucia. Laakson ruusun, joka tunnetaan paremmin nimellä Yksi ruusu on kasvanut laaksossa, sovittaja on Heikki Rantapihla. Muiden kappaleiden sovittajista ei levyn kansiteksteissä ole mainintaa. Levyn tuottajan toimi The Quiets kitaristi Sam Saarva. Levyn  kansiteksteissä hänen nimekkeekseen on merkitty "Sound Consulting".

Blazersien kitaristista Heikki Rantapihlasta oli tarkoitus tulla aikoinaan The Boysien ensimmäinen soolokitaristi. Aie kariutui bändin treenikämpällä sattuneeseen haaveriin. Rantapihla kertoo tapauksesta: "Eero ja talon isännöitsijän poika pudottivat rakennuspalkin kitarani kaulan päälle asentaessaan äänieristeitä treenikämpän seinille. Ote vain lipesi. Jussi ja minä olimme naapurihuoneessa miettimässä stygelistaa, kun Eero astui sisään ja kysyi ovenreunasta kainosti: 'Eits Aar (HR=Heikki Rantapihla) voisitko käväistä täällä?'. Käväisin, näin ja poltin päreeni muutamaksi kymmeneksi vuodeksi Raittisten veljeksiin. Lontoossa käsintehty erikoistilaukseni - loistava vasenkätinen Burns  -  itse rakennettujen hirmuvaikeiden kitaroiden jälkeen vain muutama kuukausi sitten käteen saatu unelma, Burns Black Bison, oli tuhannen päreinä...", muistelee Heikki Rantapihla tapausta vuonna 2000. Rantapihlan Black Bison oli vasenkätinen, eikä siihen saanut uutta kaulaa Suomesta. Uusi kaula jouduttiin tilaamaan englannista saakka ja sitä odotellessa suunnitelmat kerkesivät muuttua. Onneksi instrumentti oli  vakuutettu.

Vanhat kaunat on kuitenkin unohdettu ja viime vuosina Jussi on keikkaillut silloin tällöin Blazersien kanssa. Vuonna 1996 he esiintyivät Katinkullan televisioidussakin 'Back to the Sixties' tapahtumassa. "Tämän yhteiskeikan aikana innovoitiin tämä Living In Europe -CD", muistelee Rantapihla lokakuussa 2000 ja kertoo edelleen: "Sitä on radiosoitettu sekä Ranskassa että Espanjassa, mutta Suomessa en sitä radiossa ole kuullut. Viimeisin keikka tyyliin 'The Blazers featuring Jussi Raittinen' oli Kulosaaren Kartanossa elokuussa 2000, jossa Jussi osoitti jälleen kerran erinomaisuutensa estraditaiteilijana".


Nuottiviiva

Tiedoissa olevista puutteista ja virheistä pyydän ilmoittamaan sähköpostitse. Kaikki muukin palaute on tervetullutta.

Älä kopioi toisten tekemiä sivuja tai sivujen sisältämää materiaalia, älä siis tätäkään sivua. Jos sivuni kiinnostaa sinua, voit kopioimisen sijasta linkittää tämän sivukokonaisuuden pääsivun.
-- Kaikki oikeudet pidätetään --
© 1998-2000 Raimo Öystilä