Jussi Raittinen - Diskografia

Kansikuva: Huojuva lato & ystävät - Takkulan baari
- Suurenna kuva -

Huojuva lato & ystävät: Takkulan baari
CD: RAMA0217,EAN 6420114006301, Ramasound 30.6.2017
LP: RAMA0217LP, EAN 6420114006295, Ramasound 30.6.2017
Digital: Ramasound 30.6.2017
Tuottaja: Suonna Kononen ja Teemu Sinkko
Äänitys ja miksaus: Teemi Sinkko
Masterointi: J-J Nippala, Sonicimage

# kappale sävel/sanat/sovitus kesto
1  / A1
Takkulan baari
Jarno Sarjanen / Jarno Sarjanen / Huojuva lato & ystävät
4:28
7 / A5
Vanha rokkistara - Old Rock 'n' Roller -
Charles Daniels - Jack Gavin - Taz DiGregorio - Charles Hayward / Jussi Raittinen /  Huojuva lato & ystävät 4:08
16 / B6
Herran huosta kaiken kantaa - Will The Circle Be Unbroken -
Traditional / Mats Hulden - Suonna Kononen / Huojuva lato & ystävät 5:03

Muusikot:
Jussi Raittinen: laulu
Suonna Kononen: laulu, akustinen ja sähkökitara, huuliharppu, taustalaulu
Ilkka Vartiainen: pedal steel (1 ja 7), banjo ja dobro (16)
Tapsa Kojo: koskettimet, taustalaulu
Yrjö Vähäkallio: basso
Dave Forestfield: sähkökitara ja taustalaulu (16)
Keijo Korhonen: rummut ja taustalaulu
Riika Rauhala: taustalaulu (7 ja 16)
Teemu Sinkko: taustalaulu ja lyömäsoittimet (16)

Huojuvan ladon viides pitkäsoitto on kunnianosoitus suomalaiselle kantrimusiikille. Takkulan baarilla härmäkantrin helmiä Ladon kanssa versioivat vierailevat solistit Jussi Raittinen, Mikko Alatalo, Petri Pettersson, Nääsvillen Veljesten Kapa Ahonen, Freud Marx Engels & Jungin Pekka Myllykoski ja Arto "Pilli" Pajukallio. Levy jäikin 22.4.2017 kuolleen Pekka Myllykosken viimeiseksi taltionniksi. Pekka ei siis ehtinyt nähdä levyn julkaisua.

Jussi esittää levyllä kolme laulua. Levyn avaa suomalaisen kantrin hiljaisen sankarin Jarno Sarjasen Takkulan baari, joka on antanut nimen koko albumille. Jussi on tehnyt paljon yhteistyötä Jarno Sarjasen kanssa, mm. soittanut useitta Sarjasen levyillä. Sarjasen ensimmäinen kantri-levytys, jolla olivat Kari Kuuvan laulut Nukkekoti ja Parasta mielestäni julkaistiin jo 1968 (Scandia KS 734). Jussi levytti myös Nukkekodin Kantri nimeä kantaneelle albumille (Scandia SLP 554) 1970. Takkulan baari ilmestyi ensimmäisen kerran 1983 Sarjasen singlellä (JP-Musiikki JPS 1050).

Vanha rokkistara on Charlie Danielsin biisi, jonka K.W. Blomqvist toi tuliaisinaan eräältä Amerikan matkaltaan ja esitteli oitis Jussille. Jussi kertoi, että käännösteksti syntyi melkein samantien levyä kuunnellessa. Jussin suomennos on hyvin omakohtainen ja erinomainen osoitus Jussin tekstintekijän taidoista. Hyvin voin yhtyä Suonna Kososen arvioon, että Vanha rokkistara on laulunkääntäämisen merstariluokkaa. Vanha rokkistara ilmestyi ensimmäisen kerran Eeron ja Jussi & The Boysin albumilla 3 kitaraa (AXR AXRCD 1017).

Kolmas Jussin laulama kappale on monen artistin versioima traditionaali amerikalainen gospel Will The Circle Be Unbroken, joka Mats Huldenin käännöksenä sai nimekseen Herran huosta kaiken kantaa. Laulu on tullut tunnetuksi amerikalaisen folk & country -yhtyeen Carter Familyn toimesta ja sittemmin sen ovat levyttäneet mm. John Lee Hooker, Bob Dylan, The Band ja Susan Boyle. Hulden kääsi laulun Jussi & The Boysin Kehä kartuu -albumia (Scandia SLP 620) varten, joka julkaistiin 1975. Suonna Kononen käänsi Takkulan Baaria varten ne pari säkeistöä, jotka Mats Huldenilta olivat jääneet kääntämättä.

Jussi esittämät laulut on äänitetty Gurujen studiolla Joensuussa 16.12.2016.

Muina vierailevina solisteina levyllä esiintyvät Kapa Ahonen, Mikko Alatalo, Pekka Myllykoski, Pilli Pajukallio ja Petri Petterson. Levyn julkaisusta vastaa Ramasound ja jakelusta Supersounds. Lp-versiolla on 12 biisiä ja näyttävät gatefold-kannet. Lp-versiolla on mukana kaikki Jussin laulamat biisit. Cd-versio on pahvinen digipak ja mukana on värikäs 16 sivun booklet. Katso albumin täydellinen biisilista Huojuvan ladon sivuilta.

Levyn julkaisukonsertti pidettiin Joensuussa Ilovaarirockin yhteydessä 8.7.2017. Keikalla olivat mukana levyn vierailevista solisteista Kapa Ahonen, Pilli Pajukallio ja Jussi Raittinen. Alla muutamia kuvia tilaisuudesta:

Jussi ja Suonna

Kapa Ahonen

Jussi

Pilli Pajukallio

Huojuva lato & vieraat

"Otamme musiikkivaikutteet Amerikasta ja yritämme istuttaa ne suomalaiseen maisemaan. Emme laula highwaylla kulkemisesta, vaan lauluissamme voi esiintyä kuutostie, Joensuu tai Lieksa. Laulamme näistä nurkista, mutta amerikkalaisella letkeydellä", kuvaili Huojuvan ladon Suonna Kononen bändin  muusikillisia ja henkisiä juuria Maaseudun tulevaisuuden haastattelussa.

Levyn Helsingin julkaisukeikka on Semifinalissa la 12.08.2017

Kuuntele levy Spotifystä:


Nuottiviiva

Tiedoissa olevista puutteista ja virheistä pyydän ilmoittamaan sähköpostitse. Kaikki muukin palaute on tervetullutta.

Älä kopioi toisten tekemiä sivuja tai sivujen sisältämää materiaalia, älä siis tätäkään sivua. Jos sivuni kiinnostaa sinua, voit kopioimisen sijasta linkittää tämän sivukokonaisuuden pääsivun.
-- Kaikki oikeudet pidätetään --
© 2017 Raimo Öystilä