Jussi Raittinen - Uutiset

Etusivulle    Diskografia    Keikat    Kuvagalleria

Uusi albumi Unioinkatu 45 ilmestyy 24.8.

Uusi Jussi & The Boys albumi ilmestyy 24.8. ja on jo ennakkotilattavissa Levykauppa Äx ja 8raita -liikkeistä. Levy on saativissa vinyyli-lp ja cd-formaateissa sekä digitaalisten jakelukanavien kautta.

Unioninkatu 45

Katso tarkemmat tiedot diskografiasta.
Jussi Raittinen 75 vuotta - Juhlakonsertti 6.10.2018

Jussi saavuttaa 75-vuoden iän 15.9. Synttäreitä juhlistetaan Kulttuuritalolla 6.10. pidettävällä konsertilla. Konsertissa Jussia säestää laajennettu The Boys ja vierailevana solistina kuullaan Diandraa. Konsertissa Boyseja täydentävät kosketinsoittaja Saara Metsberg sekä basisti Lasse Sirkko. Saara ja Lasse ovat mukana myös Jussi & The Boysin loppukesästä ilmestyvällä albumilla. Konsertin juontaa Jake Nyman.

Uusi Jussi & The Boys -albumi tulossa!

Elo-syyskuun vaihteessa ilmestyvän uuden Jussi & The Boys albumin pohjat äänitettiin legendaarisella Finnvoxin B-studiolla tammikuun alussa. Albumilla tullaan kuulemaan uusia varta vasten Jussille tehtyjä biisejä sekä osin aika yllätäviäkin covereita.

Rudy Ryynänen Finnvoxin studiollaAlbumilla Boyseja täydentää useat upeat ja lahjakkaat muusikot. Entinen Boys-kitaristi Haaviston Olli soittaa steel- ja sähkökitaraa ja hänen veljensä Janne lyömäsoittimia. Lassi Sirkko soittaa bassoa, kuten edelliselläkin Jussi & The Boys albumilla. Saara Metsberg on bassossa osalla biiseistä ja soittaa myös pianoa ja muita koskettimia, osin kosketinsoitin puolen hoitaa Antti Ikola. Viidellä kappaleella on mukana jousiryhmä, jonka muodostavat sellisti Riikka Lampela, joka myös sovitti heidän osuutensa sekä viulistit Laura Airola ja Kukka Lehto. Saara, Antti ja Tuomas lauloivat taustoja.

Esa Eloranta on tehnyt kaksi biisiä "Melkein onnellinen" joka voisi Jussin mukaan olla vaikkapa cover jostain 60- luvun lopun Glenn Campbell -klassikosta. Esalta tulee myös "Hynää", jossa on Beatlesin loppukauden vaikutteita, arvio Jussi.

Jussin poika Pekka Raittinen on tehnyt hienon rhythm & blues balladin "Petollinen kuu", jossa on myös kuultavissa etäisiä Beatles -kaikuja. Matti Johannes Koivulta on kaunis balladi "Ilman sinua".

Suonna Konoselta kuullaan western swingiksi sovitettu "Vanhan liiton mies", jossa tyyliin hyvin tutustuneet Laura ja Kukka soittavat mainiota riffejä. Anttilan Vesa ja Salmen Topi tekivät rock and roll -biisin "Jokseenkin hyvin vaatimaton mies", hieman omaelämänkerrallinen juttu, kertoo Jussi.

Koska nykyään on todella vaikeaa saada edes levytyslupaa uusille käännöksille, ei niitä Jussin mukaan tule levylle ollenkaan, vaikka ehdolla olisi kyllä ollut muutama hyväkin. Kaksi Berry -klassikkoa on mukana. Kuuvan Kari vuonna 1979 suomentama "Too Much Monkey Business" ja "Johnny B. Goode", jonka nimi on nyt "Tommie B. Goode". Biisi on omistettu legendaariselle turkulaiskitaristi Tommie Mansfieldille. Jussi kertoo saaneensa Jarkko Laineen perikunnalta luvan muuttaa laulun suomennosta.

Jari Metsberg Finnvoxin studiolla Hämeentie 38 -albumille Juicen Leskisen suomentamat "Tyytyväinen" (A Satisfied Mind) ja "Tunteeton" (Without Love) versioitiin uudelleen kantriasussa. Myös "Tuuli kuiskaa vain" (Catch the Wind) versioitiin keinuvana tex -mex-juttuna.

 Jimmy Webbin 60-luvun lopun hieno "By the Time I Get to Phoenix" kuullaan Jukka Virtasen suomentamana nimellä "Kun saavun Ouluun", jota Jussikin kertoo esittäneensä aikoinaan englannin kielellä. 

Eräs kaikkien aikojen suuri suosikkini on ollut Joni Mitchellin "Both Sides Now", jonka Joan Collinsin originaalisinkku minulla onkin. Siihen löytyi yllättäen melko uusi suomennos, jonka biisin tekijä itse on hyväksynyt. Tekstin "Molemmin puolin" ovat tehneet Antti Hytti ja Outi Nummi,ja sen levytti yhtye Vesa ja Tytöt vuonna 2012. Sain luvan stilisoida tekstiä hieman, tuumii Jussi.

Siis upea ja monipuolinen kattaus uusia ja vanhoja, uudelleen sovitettuja biiseä on tulossa levylle, joka ilmestyy juuri ennen Jussin 75-vuotispäivää. Ehkä voisi puhua joninlaisesta juhlajulkaisusta! Ainakin yksi singlejulkaisu on luvassa jo aiemmin.

Kapellimestarina ja tuottajana levytyksessä toimi Boysien tuorein jäsen kitaristi Tuomas Metsberg ja äänitykset hoiti vankalla ammattitaidollaan Finnvoxin Risto Hemmi. Lauluosuudet äänitetään myöhemmin Janne Haaviston johdolla.

Levyn julkaisee Topi Salmen Turenki Records.

Risto Hemmi äänityspöydän takana Finnvoxin studiolla

Kuvissa ylinpänä Rudy Ryynänen, Jari Metsberg ja alinna Risto Hemmi. Rudylle kiitos kuvista!

Takkulan baari julkaistu
Huojuva lato & ystävät - Takkulan baari
Huojuvan ladon & ystävien Takkulan baari -albumi on kaupoissa. Levyä saa cd- ja lp-formaateissa sekä digitaalisten jakelujen kautta. Levyn julkaisukonsertti pidettiin Ilovaarirockissa 8.7.2017, toinen julkaisukonsetti on Semifinaalissa Helsingissä 12.8.2017.
Jussin Hirvi älä tule tielle -albumi julkaistu digitaalisena jakeluna
Sony Music on julkaisuut Jussin vuonna 1984 alunperin julkaistun Hirvi älä tule tielle digitaalisissa jakeluissa, levy on saatavissa esimerkiksi Spotifyssä.
Kansikuva: Hirvi älä tule tielle
Alunperin albumin julkaisi Tähtitorni lp- ja c-kasetti -versioina. Albumilla Jussia säestää Eero Luparin orkesteri, Lupari on myös sovittanut levyn kappaleet.
Jussi mukana Huojuvan ladon uudella albumilla

Jussi on mukana heinäkuussa ilmestyvällä Huojuva lato & ystävät - Takkulan baari -albumilla. Levy on tribuutti ja kunnianosoitus suomenkieliselle countrylle, härmäkantrille, kuten Huojuva lato itse musiikkityyliä kutsuu. Levyn laulajavieraina esiintyvät Jussin lisäksi
Kapa Ahonen, Mikko Alatalo, Pekka Myllykoski, Pilli Pajukallio ja Petri Pettersson.

Levy on kantrimiesten panos Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoteen, ja voidaan tässä kohta juhlia tämän musiikinlajin pyöreitäkin - ensimmäinen suomenkielinen countrysingle, Jarno Sarjasen Nukkekoti kun ilmestyi vuonna 1968, 49 vuotta sitten, kertoo Huojuvan ladon Suonna Kononen.

Jussin kanssa levyllä esitämme kolme kappaletta, Takkulan baari (orig. Jarno Sarjanen), Vanha rokkistara ja Herran huosta kaiken kantaa. Viimemainitulla biisillä on kaksi uutta suomentamaani säkeistöä Mats Huldenin originaalitekstin jatkona, avaa Suonna levyn sisältöä.

Huojuva Lato on suomikatrin kärkibändejä, yhtyeen edellinen albumi Lättähattu ilmestyi heinäkuussa 2016.

Lue Blues-Finlandin arvio Jussin ja Huojuvan ladon Kaavinlinnan keikalta joulukuulta 2016.

Lue Huojuvan Ladon tiedote albumista
28.3.2017
Virran viemää - Olavi Virta 100v -juhlakonsertti

Suurta suosiota niittänyt Heikki Kahilan käsikirjoittama Virran Viemää -konserttisarja huipentuu Olavi Virran juhlavuonna Musiikkitalon pääsaliin! Pääsolisti Sami Heinosen seurana Remu Aaltonen, Jasmine Valentin, Jussi Raittinen, Milana Misic sekä huipputanssijat Seppo Kalliotuuli ja Henna-Sofia Hämäläinen. Konsertin juontavat Helena Ahti-Hallberg ja Janne Porkka.

Konsertti järjestetään sunnununtaina 1.3.2015 klo 17 - 19:30, Musiikkitalon konserttisalissa.

Osta lippuja konserttiin

6.1.2015
Jussilta uusi Villasukka-rock -single
Jussi & The Boys & Remu Aaltonen: Villasukka-rock
Jussi & The Boys esittävät uudella singlellä Villasukka-rockin yhdessä Remu Aaltosen kanssa. Single on julkaistu sekä cd- että vinyyli-versiona. Vinyylisinglen b-puolella kuullaan Sininen ja  valkoinen alkuvuodesta ilmestyneeltä Kerran vielä, pojat -abumilta.

Singlen myötä tehtiin myös Jussin uran ensimmäinen musiikkivideo. Katso Villasukka-rock video You Tubesta:

Katso myös Jussin haastattelu MTV3:n Studio55 -ohelmassa levyn julkaisun tiimoilta: 50 vuotta rautakankarockia.

Jussin virallinen Facebook-sivusto avattu!

Jussi Raittinen
Jussi & The Boys - Juhlavuoden konsertit syksyllä

Keväällä 50-vuotta täyttänyt Jussi & The Boys jatkaa juhlavuoden konserttisarjaa syksyllä. Rovaniemen Korundissa bändi konsertoi 13. ja 14.9, Hyvinkää-salissa 27.9, OuluSixties-tapahtumassa vieraillaan 4.10. Lokakuussa esiintymiset jatkuvat kolmen konsertin kiertueella Keski-Pohjanmaalla, Ylivieskan Akustiikassa 16. 10., Ylihärmän Anssiin Jukan Areenalla 17.10. ja Kokkolan Snellman-salissa 18.10.

Lue yhtyeen tiedote juhlavuoden esiintymistä.
10.8.2014
Jussi & The Boys - Kerran vielä, pojat! - myös vinyylinä
Kerran vielä, pojat! -abumi on saatavana nyt myös vinyyliversiona mm. seuraavista levykaupoista: Levykauppa Äx, Goofin Records, CDON.com, Jungle Records
27.4.2014
Uusi albumi kaupoissa: Jussi & The Boys - Kerran vielä, pojat!

Nyt kun The Boys täyttää viisikymmentä, oli viisitoista vuotta samalla miehistöllä seilanneen bändin jo korkea aika käydä jälleen studiossa, perustelee Jussi levyn tekoa. Edellinen Jussi & The Boys albumi Shake! on vuodelta 2002.

Jussi & The Boys: Kerran Vielä, pojat!

Koska suuri osa levyn kappaleista on viisikymmenlukuista rock and rollia ja rockabillyä pyydettiin Lasse Sirkkoa soittamaan kontrabassoa autenttisen soundin aikaansaamiseksi. Lisäksi studiossa vieraili vahvistuksena Pedro Hietanen pianoa ja harmonikkaa soittaen sekä Honey B. & The T-Bonesin Aija Puurtinen Jussin kanssa duetoiden.

Katso tarkemmat tiedot albumista.
14.3.2014

Eero ja Jussi & The Boys 50-vuotisjuhlakonsertit

16.3.2014 klo 14, Kulttuuritalo, Helsinki
5.4.2014 klo 19, Savoy-Teatteri, Helsinki
- molemmat konsertit on loppuunmyyty -

Konsertissa esiintyvät yhtyeen perustajajäsenet Eero ja Jussi Raittinen sekä nykyinen The Boys: Eero Lupari, Jari Metsberg ja Rudy Ryynänen sekä bändissä 80-luvulla mukana ollut Hillel Tokazier. Lasse Sirkko, joka vierailee basistina yhtyeen uudella levyllä, on myös mukana.

Konsertin juontaa Holle Holopainen.
27.1.2014

Jussin Raittinen muistelee, osa 2:
Vanha rokkistara

Jussi Raittinen muistelee, osa 2: Vanha Rokkistara

Jussi Raittisen muistelmien 2. osa alaotsikolla "Jussi Raittinen ja The Boys 1977 - 2014" ilmestyy Kariston kustantamana maaliskuussa Janne Salmen kirjoittamana.

Vanha rokkistara sisältää lukuisia aikalaishaastatteluita sekä Raittisen omia tarinoita kiinnostavista henkilöistä ja humoristisista sattumuksista vuosikymmenten varrelta. Kirjassa on runsas, monipuolinen kuvitus sekä kattava diskografia ja henkilöhakemisto.

The Boys -uransa ohella Raittinen on monien merkittävien kotimaisten ja ulkomaisten muusikoiden kanssa yhteistyötä tehnyt arvostettu rock and roll-, country-, blues- ja jazzmuusikko. Aktiivinen musiikkimies on ollut keskeinen vaikuttaja niin rockyhtyeiden SM-kisoissa, muusikoiden ay-toiminnassa kuin monissa legendaarisissa musiikkitapahtumissa. Raittinen tunnetaan myös lähes voittamattomana tietovisailijana sekä hersyvänä sanamuunnosten harrastajana.
27.1.2014
Eero ja Jussi & The Boys Back to the Sixties -risteilyllä

Back to the Sixties -risteily Tallink Europalla 6-7.3.2014

Eero ja Jussi & The Boys -yhtyeen juhlavuoden esiintymiset käynnistyvät maaliskuussa Back to The Sixties -risteilyllä Tallink Europalla. Mukana menossa myös Topmost, Jim & The Beatmakers, The Scaffolds, The First, The Esquires, Ernos, The Strangers, The Roosters sekä Jiri Nikkinen The Beatles Tribute Band.
Jussi täyttää 70 vuotta 15.9.

Yhä aktiivisesti keikkaileva Jussi täyttää pyöreät 70 vuotta sunnuntaina 15.9. Syntymäpäivän aattona eli lauantai-iltana Jussi & The Boys esiintyy Storyvillessä, Helsingissä klo 20:30 alkaen. Siellä on siis mainio tilaisuus onnitella Jussia.
10.9.2013
Jussi levytti Lumotun meren

Jussi äänitti keväällä The Secrets -yhtyeen kanssa uudelleen Lumottu meri -kappaleen. Eero ja Jussi & The Boys levytti samaisen kappaleen englanninkielisenä (The Enchanted Sea) jo vuonna 1964. Jussi on itse tehnyt suomalaiset sanat lauluun. Alun perin Lumotun meren Jussin tekstillä levytti Topi Sorsakoski & Agents vuonna 1988 albumilleen Pop.

Kuuntele Lumottu meri YouTubesta:


Toisena kappaleena singlellä kuullaan The Secrets -yhteyeen instrumenttaaliversio Fredin tunnetuksi tekemästä laulusta Vippaa mulle viitonen. Singlen kappaleet ovat esimakua The Secrets yhteyeen myöhemmin ilmestyvältä albumilta.


Jussia ja The Secretsiä voit kuulla livenä Kitara-Kaupunkifestivaalissa Sastamalassa 23.8.2013.

Tutustu The Secrets -yhtyeen kotisivuihin.
18.8.2013
Lokki kivellä julkaistu cd-painoksena

Matalakulttuurin ruunaamaton klassikko, Levynhävittäjät-yhtyeen Lokki kivellä on julkaistu ensimmäistä kertaa cd:llä. Pentti Anis ja Kullervo Pellinen ystävineen kävivät v. 1971 sananmuunnosten kimppuun ja tuloksena oli tämä kulttiklassikko Lokki kivellä.

Lokki kivellä

Levyn edustama verbaalinen tyylisuuntaus on viime aikoina taas nostanut päätään joten on korkea aika, että tämä vuosikymmeniä jonkinasteisessa pannassa ollut levytys näkee taas päivänvalon, kertoo uudelleen julkaisun takana oleva Love kustannus.

Katso Jussi Raittisen haastattelu levyn julkistuksesta YLE:n sivuilta.

Tarkemmat tiedot levystä löydät Jussin disgografiasta.

Syksyn Sävel Retro 24.6.2011

MTV3 lähettää juhannusaattona haastatteluilla täydennetyn koosteen vuoden 1974 Syksyn Sävel -kilpailusta. Tuona syksynähän kisan voittivat Jussi & The Boys K.W.Blomqvistin kappaleella Metsämökin tonttu. The Boys-yhteen voittoisa koonpano oli Aikka Halala (rummut), Jussi Raittinen (basso), Antero Jakoila (kitara), Kajde Westwrlund (piano) ja Nono "nalle" Söderberg (kitara). Jussi kertoo haastattelussa tunnelmistaan. Jussi on myös mukana 1.7. ja 8.7. lähettevissä  ohjelman jakoissa. Lisätietoa ohjelmasta MTV3:n Syksyn Sävel -sivuilta.70-luvun suosituimmat Syksyn Sävel -laulut on kuultavissa myös EMI:n julkaisemalla tupla-cd:llä 1970-luvun syksyn sävelet. Metsämökin tontun lisäksi levyltä löytyy Jussin laulamana myös Nashville Tennessee.


12.6.2011
Cd-julkaisu: Tommi Mansfield Group with Jussi Raittinen
 
Tamperelainen Rocket Records julkaisee alunperin vuonna 1972 ilmestyneen Tommie Mansfield Groupin albumin cd-versiona 18.5.2011. TMG oli The Boys yhtyeen sivukokoonpano eli levyn perusryhmä Antero Jakoila (kitara), Kaj Westelund (piano ja basso) ja Jussi Raittinen (laulu, kitara, piano ja kazoo) koostuu The Boys yhtyeen tuolloisesta miehistöstä. Lisäksi levyllä soittavat Seppo "Paroni" Paakkunainen (tenorisaksofoni ja viulu), Edward Vesala (kitaran kansi) ja tietenkin Tommi Mansfield (kitara ja steel-kitara).
Tommi Mansfield Group with Jussi Raittinen

TMG esiintyi satunnaisesti 60-luvun lopulta vuoteen 1973 ja sen ohjelmisto koontui rock'n'roll - klassikoista kuten tällä levylläkin. Tämä albumi jäi omaperäisen turkulaismuusikko Mansfieldin ainoaksi.
16.5.2011

Kuuskutonen -levy julkaistaan Lahden Jazz-torilla

Jussi on mukana parilla laululla Lahden Jazz-torilla 19.8. julkaistavalla Kuuskutonen cd:llä. Levyn takana ovat lahtelaiset säveltäjä Raimo Hast ja sanoittaja Rauli Nordberg. Levy sisältää lauluja kuuluisan amerikkalisen valtatie 66:n varrelta. Levyn tyylilaji on countrya, mutta lisättynä bluesin, folkin ja rockin maustein.

Lahden Jazztorin uuden albumin lauluja esittävät Jussi Raittinen, Matti Esko, Marko Haavisto, Pirjo Lehti, Pekka Myllykoski, Mikko Perkoila, Maya Paakkari & Harri Marstio, Kristiina Lanki, Ismo Haavisto, Matti Heinänen sekä Baby Boy Varhama.

8.8.2010

Iskelmä-Finlandian yleisöäänestys käynnissä

Voit äänestää suosikkiasi Iskelmä-Finlandian voittajaksi Radio Suomen sivuilla. Jussi Raittinen on yksi viidestä ehdokkaasta. Voittajan valitsee Pirkko Mannola 22.7. Tapasan tahdeilla.
Kuuntele Jussin ja muiden ehdokkaiden haastattelut Ylen Satumaa-sivustossa.

Kantri ja Länttä kohti albumit julkaistaan cd:nä.

Vuonna 1971 ilmestyneet ensimmäiset suomalaiset kantrilevyt Kantri ja Länttä kohti julkaistaan vihdoinkin cd:llä. Tämän hatun noston arvoisen kulttuuriteon takana on tamperelainen Rocket RecordsMolemmat  albumit sisältävä cd julkaistaan 16.6.2010.

Molempien varhaisten kantrilevyjen kantava voima oli Jussi Raittinen. Jussihan toimi muutoinkin aktiivisesti country & western -musiikin tunnetuksi tekijänä. Jussin lisäksi levyillä laulavat Eija Merilä, Rauli Puumalainen, Erkki Liikanen, Kai Lind ja Arto Sotavalta. Levyt sisältävät kantrimusiikin klassikoita mm. Hank Williamsilta, Don Gibsonilta,
Mel Tillisiltä, Merle Haggardilta. Ainoana kotimaisena biisinä kuulaan Kari Kuuvan Nukkekoti Jussin laulamana.

Kantri (SLP 554) -levyn kansikuva Länttä kohti (SLP 558) kansivuva

Lue lisää 18.4.2010

Jussi Raittinen  Iskelmä-Finlandia ehdokkaaksi

Jussi on valittu ehdokkaaksi tämän vuoden Iskelmä-Finlandia -palkinnon saajaksi. Muut ehdokkaat ovat: Mikko Alatalo, Juha Tapio, Laura Voutilainen sekä Jean S. -yhtye. Tapsan Tahdeilla heinäkuun 22. päivänä Nokialla jaettavan palkinnon saajan valitsee näyttelijä-laulaja Pirkko Mannola.

Iskelmä-Finlandia -palkinto on arvoltaan 10 000 euroa. Palkinnon saamisen perusteena voi olla vuosia jatkunut pitkä ja menestyksekäs työ esiintyjänä tai toisaalta nuoremman taiteilijan vahvat näytöt suuresta menestyksestä.

Lue lisää 22.3.2010

Jussi & The Boys vm. 72-74 Tavastialla 23.11.

70-luvun alun menestyksekäs Jussi & The Boys kokoonpano nousee Tavastia Klubin lavalle 23.11. Popmuusikot ry:n 40-vuotiskonserttissa teemalla "Kun rock järjestäytyi". Boys esiintyy kokoonpanossa Antero Jakoila (kitara), Hillel Tokazier (piano), Aikka Hakala (rummut) sekä tietenkin Jussi Raittinen (laulu ja basso). Hille korvaa edesmenneen Kajde Westerlundin.

Tilaisuudessa esiintyy myös Honey B. & The T-Bones sekä The Vinyls. Boys siis edustaa Popmuusikot ry:n vanhinta jäsenistöä, T-Bones keski-ikäistä ja Vinyls uusinta. Popmuusikot ry. vaihtoi nimensä 80-luvulla Rockmuusikot ry:ksi. 80-90 lukujen taitteessa Popmuusikot ry ja Viihdemuusikot ry yhdistettiin ja se sai nimekseen Freelance-muusikot ry, jonka jäsen Jussikin kertoo edelleen olevansa.
 

Tilaisuuden järjestää Suomen Jazz & Pop Arkisto, ja sillä on tarkoituksena tiedottaa arkiston toiminnasta sekä siitä, että se vähitellen siirtää painopistettä pop- ja rockmusiikin perinteen keräämiseen. Jo parisenkymmentä vuotta toimineen arkiston alkuunpanijat olivat mm. Manu Teittinen ja Jukka Haavisto, joka myös toimi sen ensimmäisenä johtajana. Jazzmusiikin suomalainen perinne on tullut jo joten kuten kartoitettua, ja nyt on siis popin ja rock-musiikin vuoro. Ei jatsiakaan  tietysti unohdeta, kertoo Jussi.

... ja näin Jussi & The Boys esiintyi Tavastialla vuonna 1973 - katso Mä oon rock-kuningas Ylen Elävästä arkistosta.

Jussi esiintyy piakkoin myös toisessa nostalgiakonsertissa eli Topmost-yhtyeen 45-vuotisjuhlakonsertissa Helsingin Savoy-teatterissa 21.11. Klo 18. Topmostien riveissä soittaa tietenkin myös nykyinen The Boys kitaristi Eero Lupari. Myös Topmost-muistoja voi verestää Ylen Elävän arkiston taltioinneilla.

*** Nämä esiintymiset peruuntuivat sairastumisen takia ***

11.11.2009

Eerolle ja Jussille Helsingin kulttuuripalkinto 2008

Helsingin kaupunki myönsi vuoden 2008 kulttuuripalkinnon Eero ja Jussi Raittiselle. Palkinnon arvo on 10000 euroa. Muusikkoveljekset palkittiin pitkästä ja monipuolisesta urastaan kevyen musiikin tekijöinä.

Lue lisää 30.11.2008

Jussi & The Boys syksyn nostalgiatapahtumissa

Jussi & The Boys soittaa kahdessa syksyn nostalgiatapahtumassa. Ensimmäisenä on vuorossa Tampere-talossa järjestettävä Entisten nuorten sävelsilta -tapahtuma 12 ja 13.9. Jussi ja Pojat esiintyvät siellä molempina iltoina. Toisena bändinä esiintyy The Urban Crow vierailevina solisteina Seppo Tammilehto ja Jiri Nikkinen. Nostalgisen musiikin lisäksi tarjolla on buffet klo 18:30 alkaen. Baari aukeaa klo 19:30 ja soitto käynnistyy klo 20 ja sitä on luvassa puoleen yöhön saakka.

Tampere-talo toivottaa sinut tervetulleeksi nostalgiseen iltaan, jossa soivat kaikki kaipaamasi tutut biisit – juuri ne, jotka saivat leveät lahkeesi lepattamaan. Tanssiakin saa, ja jotta jaksat bilettää, on myös ruokaa tarjolla. Lippuja saa 32 euron hintaan Tampere-talon lipputoimistosta tai Lippupisteestä.

Lauantaina 4.10. Jussi & The Boys esiintyy puolestaan Helsingin Kulttuuritalolla. Tuolloin järjestetään Kulttuuritalon 50 vuotisjuhlien kunniaksi Poptanssit 60's hengessä. Muina bändeinä kuullaan Topmosteja sekä Jani & Jetsettersejä. Tapahtuma käynnistyy klo 20:00 ja päättyy 1:30. Järjestelyistä vastaa Ohjelmapalvelu J.Airaksinen. Lipun hinta 16 euroa ja niitä saa Menolipun ja Lippupalvelun myyntipisteistä.

28.8.2008

K.W. Blomqvist Memorial Concert 5.3.

Marraskuussa kuollutta K.W.Blomqvistia muistellaan Tavastia Klubilla 5.3. järjestettävässä muistokonsertissa. K.W. oli useimmille tuttu Radio Mafiassa ja sittemmin Radio Suomessa pyörineestä Tutti Frutti Rock'n'Roll Showsta, jossa K.W ansiokkaasti esittelin suuresti rakastamansa rock'n'roll musiikin helmiä. Illan esiintyjinä nähdään lukuisa joukko bändejä joiden uraan K.W:lla on monin tavoin vaikuttanut.

Jussi & The Boysin lisäksi tilaisuudessa esiintyvät Hullujussi, Agents & Jorma Kääriäinen, Mr. Breathless, Topmost, Eero Raittinen & The Noisy Kinda Men, The Barnshakers, Nono Söderberg & Hot Wires, Hillel Tokazier, Honey B. & The T-Bones, Pajukallio Passe-Partout.

Liput tilaisuuteen maksavat ennakosta 10 ja ovelta 12 euroa.  Konsertin tuotto lahjoitetaan Suomen Eläinsuojeluyhdistys ry:lle.

Tavastian ovet avataan klo 20 ja soitto alkaa klo 20:30.

27.2.2007

Jussi Ylen Radiouutisten viikon vieraana

Jussi vieraili Ylen radiouutisten Ajantasa-lähetyksen viikon vieraana 9.12. klo 14:03. Tero Heinäsen haastattelussa edellisellä viikolla Pro Finlandia mitalilla palkittu Jussi kertoili muun muassa musiikillisista juuristaan, musiikin tekemisestä laajemminkin sekä suhtautumisestaan itsenäisyyteen.

Tämän päivän musiikin tarjonta on Jussin mielestä ihan toista luokkaa kuin silloin, kun hän aloitteli alalla. "Rokkia nyt tulee kaikista tuuteista ja kokoajan. Ihan liian paljon. Mikään ei enää maistu miltään. Se on tavallaan sääli, sillä tämän päivän nuoret eivät vahingossakaan kuule mitään muuta kuin sen mistä he itse pitävät".

"Muusikkoja valmistuu myös nyt kevyellä puolella aivan liikaa. Työtä ei ole niin paljon. En mä uskaltais nyt ruveta muusikoksi, jos nyt pitäisi tehdä se valinta", pohdiskelee Jussi.

Kuuntele haastattelu Ylen arkistosta.
 

9.12.2006

Pro Finlandia mitali Jussille

Tasavallan presidentti Tarja Halonen on myöntänyt Jussi Raittiselle Pro Finlandia mitalin. Pro Finlandia -mitali on merkittävin tasavallan presidentin myöntämä tunnustus kulttuurin tekijöille. Pro Finlandia mitalin sai tänä vuonna kaikkiaan 10 taiteilijaa.

Pro Finlandia perustettiin 1943. Kevyen musiikin tekijöistä melko harva on saanut tämän tunnustuksen. Aiempia mitalin saajia ovat Arja Saijonmaa (1986), Toivo Kärki (1987), Jaakko Salo (1998), Heikki Laurila (1999), Rauno Lehtinen (2000), Eino Grön (2001) ja Pentti Lasanen (2002).

2.12.2006

Jussi & The Boys Ilovaarirockiin

Jussi & The Boys on 14.7. kymmenvuotisjuhliaan viettävän Joensuun Ilovaarirockin kotimainen pääesiintyjä. Ulkomaisena pääesiintyjänä kuullaan entisten Manfred Mann -muusikoiden muodostamaa Manfreds -yhtyettä. Päälavan esiintymisen lisäksi Jussi & The Boys esiintyy myöhemmin illalla Ilovaari-klubilla ravintola Kareliassa.

Jussi & The Boys keikkailee tänä kesänä ahkerasti muillakin festareilla ja kesätapahtumissa, mm. Vihreät niityt -tapahtumassa Kiuruvedellä, Keitele-Jazzissa Äänekoskella sekä Chippewa Rangessa Kiihtelysvaarassa.

Lisäksi Jussia kuullaan pitkästä aikaa myös DDT Jazz Bandin solistina Baltic Jazzissa Taalintehtaalla 8.7.

Muutaman tapahtuman osalta neuvottelut lisäksi vielä avoinna. Lisäksi Jussia ja Jussi & The Boysia voi kuulla kesän aikana tanssilavoilla ja ravintoloissa sekä lisäksi erilaisissa yksityistilaisuuksissa. Ahkerampi keikkaputki alkaa jo toukokuussa, kesäkuun Jussi pääosin lomailee ja nautiskelee uudesta vaarin roolistaan, mutta heinäkuussa kierretään sitten maata kunnolla. Tarkemmat tiedot esiintymistä löydät keikkakalenterista.

19.4.2006

Erikois-Emma Jussi Raittiselle

Äänilevyteollisuuden etujärjestö Suomen ääni- ja kuvatallennetuottajat r.y. palkitsi Jussi Raittisen Erikois-Emmalla vuoden 2004 Emma-palkintojen jakotilaisuudessa, Emma-Gaalassa 26.2. Samassa tilaisuudessa palkittiin Kultaisella Emmalla Jussin menestyneimmät levyt tuottaneen Scandia levy-yhtiön perustaja ja pitkäaikainen musiikkialan vaikuttaja Paavo Einiö

2.3.2005


PopShow -04 - Agents & The Boys yhteiskeikat jatkuvat

Popshowjuliste.jpg (14114 bytes)

Veljesyhtyeiden Agents & Jorma Kääriäinen ja Jussi & The Boys PopShow -04 nimikkeen alla tapahtuvat yhteisesiintymiset jatkuvat. Bändit nousevat yhdessä ja erikseen lavalle seuraavissa paikoissa: Seinäjoki Areena 30.10, Merisärkkä (Kalajoki) 6.11, Tampereen Tullikamari 13.11, Ravintola Foxia (Oulu) 19.11, Katinkulta (Sotkamo) 20.11 ja Tavastia Klubi 10.12. Bändit esittävät tietysti omat settinsä, mutta välillä solistit vaihtavat bändiä ja muitakin yllätyksiä on luvassa.

Lisätiedot:

Ohjelmapalvelu J. Airaksinen
Arinatie 2 C
00370 HELSINKI
p. 0400-542 693
jairaksinen@kolumbus.fi

18.10.2004


The Boys 40-vuotta Tavastialla 30.8.2004

The Boys yhtyeen 40-vuotista taivalta muistellaan Tavastia-Klubin juhlabileissä maanantaina 30.8. Mukana eri kokoonpanoja vuosien varrelta. Ainakin 70-luvun alun menestyneinen kokoonpano (Jussi, Antero Jakoila, Aikka Hakala ja edesmenneen Kajde Westerlundin tilalla Hillel Tokazier), 70-luvun lopun bändi (Jussi, Antti ja Pekka "Topi Sorsakoski" Tammilehto sekä Aikka Hakala). Tietysti myös nykyinen kokoonpano (Jussi, Eero Lupari, Jari Metsberg ja Rudy Ryynänen) nousee lavalle.

tavastia_logo2.gif (1182 bytes)

Vierailijoina nähdään ainakin Olli Haavisto, Kalle Lae, Nono Söderberg ja yllätyssolistikin on luvassa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.


17.8.2004


The Boys 40 -vuotisjuhlakokoelma ilmestyy 16.8.2004

The Boys yhtyeelle on kertynyt ikää jo kunnoitettavat 40 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi on Warner koostanut kokoelmalevyn bändin eri vaihessa tekemistä äänitteistä.

suomi-rockin_korkeakoulu_p.jpg (18845 bytes)

"Eero ja Jussi Raittisen The Boys-yhtyeen 40-vuotinen taival eri kokoonpanoineen suomalaisessa musiikkielämässä on niin mittava ja merkityksellinen, että määritelmä ja samalla levyn nimi "Suomi-Rockin korkeakoulu" ei ole missään määrin liioitteleva. Nyt julkaistava juhlakokoelma kokoaa The Boys -yhtyeen eri vaiheet yksiin kansiin hienon ja laajan bookletin kera. Mukana levyllä esiintyvät mm. Carola, Jim Pembroke, Topi Sorsakoski sekä Kari Kuuva", kuvailee Warnerin tiedote julkaisua.

Levyn julkaisua ja bändin pitkää uraa juhlitaan 30.8. Helsingin Tavastia-klubilla. Levyn julkistamistilaisuus on samana päivänä klo 14 Ravintola Ilveksessä.

Mä tahdon rokata ja Pojat asialla albumien cd-julkaisut ovat siirtyneet myöhempään ajankohtaan.

Albumin tiedot

15.8.2004

Pop Show -albumi kaupoissa 14.5.

Kaksi suomalaisen kevyen musiikin perusyhtyettä, Agents & Jorma Kääriäinen sekä Jussi & The Boys julkaisevat yhteislevytyksen nimeltään ”Pop Show” juhlavuosiensa kunniaksi. Levy sisältää 14 kappaletta, jolla Agents esittää Boysin 60-luvun aarteistoa ja Boys taas Agentsien 80-luvun kappaleita. Levy sisältää sekä studio- että livemateriaalia. Bändit esittävät toistensa suosikkikappaleita ja välillä laulusolistit vaihtavat bändiä.

pop_show_p.jpg (11549 bytes)
albumin tiedot

13.5.2004


Valtion taiteilijaeläke Jussi Raittiselle

Opetusministeriö on myöntänyt valtion taiteilijaeläkkeen Jussi Raittiselle. Taiteilijaeläke myönnetään taiteilijalle  tunnustukseksi hänen ansiokkaasta toiminnastaan luovana tai esittävänä taiteilijana. Eläkettä ei ilman erityistä syytä myönnetä 60 vuotta nuoremmalle henkilölle.

Tänä vuonna taiteilijaeläkettä haki kaikkiaan 453 taiteiteilijaa ja se myönnettiin 45:lle. Jussin lisäksi eläkkeen sai myös entinen The Boys muusikko Seppo "Paroni" Paakkunainen sekä Jussi & The Boysin Mä tahdon rokata -levyllä soittanut Martti Metsäketo.

Ensimmäisen viihdetaiteilijalle myönnetyn taiteilijaeläkkeen sai Olavi Virta kuukautta ennen kuolemaansa vuonna 1972.

25.4.2004

Agents ja Boys -yhtyeiden yhteinen cd-albumi ilmestyy toukokuun alussa

Juhlavuottaa viettävät Agents & Jorma Kääriäinen sekä Jussi & The Boys viimeistelevät yhteistä cd-albumia. Levy tulee sisältämään sekä studio- että livemateraiaalia. Viimeksi mainitut on äänitetty bändien yhteiseltä Pop Show 04 keikalta Helsingin Kulttuuritalolla 24.1. Levyllä bändit esittävät toistensa suosikkikappaleita ja välillä laulusolistit vaihtavat bändiä tai bändi solistia. Mukana on toki myös instrumentaalibiisejä, joissa soittajat pääsevät esittelmään taitoja. Niitähän näiltä porukoilta löytyy!  Luvassa on siis yllättäviäkin esityksiä ja hulvatonta meininkiä. Kauppoihin levy ennättää toukokuun alussa.

14.4.2004

The Boys 40-vuotta tapahtuma elokuussa

Alunperin huhtikuulle suunnitellut The Boys -yhtyeen 40 -vuotisjuhlabileet ovat siirtyneet. Uusi ajankohta on elokuu ja paikkana on Tavastia-klubi Helsigissä. Tarkemmat tiedot tapahtumasta julkaistaan myöhemmin.

14.4.2004

Kolme CD-julkaisua Warnerilta The Boysien juhlavuoden kunniaksi

Warner juhlistaa The Boysien 40-vuotista uraa kolmella cd-julkaisulla. Elokuussa ilmestyy uudelleen masteroitunuina cd-painoksina Jussin & The Boysien kultalevymyyntiin yltäneet albumit Mä tahdon rokata ja Pojat asialla. Aiemmista tiedoista poiketen levyt ilmestyvät alkuperäisen sisältöisinä ilman bonusraitoja. Huom: Julkaisut peruttiin eli cd-painoksia ei ole julkaistu.

Mä tahdon rokata -kansikuva Pojat asialla -kansikuva

Mutta näiden levyjen lisäksi Warner julkaisee myös kokoelman The Boys 40 vuotta - Opinnäytteitä. Tällä tupla-cd:llä kuullaan läpileikkaus The Boys yhtyeen tuotannosta alkaen Kaiki rakkautein ensisinglestä. Mukana ovat kaikki suurimmat hitit kuten Kaunis nainen, Tahdon saaren, Liisan koira, Ei aika mennyt koskaan palaa ja tottakai myös Metsämökin tonttu. Levylle on mahdutettu myös harvinaisempia otoksia, kuten mainossinglet Sampomies ja Tavastia-rock. The Boysien solistina levyllä kuullaan Eeron ja Jussin lisäksi Jim Pembrokea, Carolaa, Kari Kuuvaa, Jukka Kuoppamäkeä ja Topi Sorsakoskea. Levy ilmestyy elokuussa.

14.4.2004


Jussi BumtsiBumin Elvis-Specialissa

BumtsiBum on Elvis-tunnelmissa lauantaina 24.1.2004 klo 20.00. Elvis-spesiaalissa rokkaavat Jussi Raittinen, Marco Bjurström, Jorma Kääriäinen, Seppo Hovi, Karo, Esa Nieminen ja Juha Leppänen. Sekä tietysti BumtsiBum-orkesteri

bumtsibum-2004-01-24.gif (12391 bytes)

Ja BumtsiBumin jälkeen Jussi ja Jorma Kääriäinen sekä The Boys ja Agents -yhtyeet jatkavat Elvis-tunnelmissa Helsingin Kulttuuritalolla PopShow -04 keikalla.

Jussi nähdään TV:ssä myös torstaina 22.1 klo 21 alkavassa TV2:n Leikin varjolla ohjelmassa.

21.1.2004


POPSHOW -04 kevään keikat selvillä

Juhlavuottaan viettävien Agents & Jorma Kääriäinen ja Jussi & The Boysin PopShow -04 nimikkeen alla kulkevien yhteisesiintymisten kevätkauden ohjelmisto on nyt vahvistunut. PopShow -04 käynnistyy Kulttuuritalolta 24.1. Kesällä bändit nähdään mm. Raumanmeren juhannuksessa ja Imatran Big Band festivaaleilla.

Yhteisillä keikoilla kuullaan taatusti ainakin Elvistä. Onhan nyt myös Elvis -juhlavuosi. Heinäkuussa tulee nimittäin kuluneeksi 50 -vuotta Elviksen ensimmäisen levyn julkaisemisesta.

Agents & The Boys

Lue lisää...
(tiedote on pdf-muodossa. Sen lukemiseen tarvitset Acrobat Reader -ohjelman, jollei sinulla ole jo sitä voit ladata sen täältä)

7.1.2004


The Boys 40 -juhlavuosi käynnistyy

The Boys yhtyeen perustamisesta tulee vuonna 2004 kuluneeksi jo peräti 40 vuotta. Juhlavuoden Jussi & The Boys käynnistää 2.1. Vantaan Tulisuudelmassa. Vuoden mittaan  juhlistetaan monin tavoin The Boys yhtyeen ansiokasta uraa.

24.1. saa Helsingin Kultturitalolla ensi-iltansa PopShow -04. Kyseessä on kahden suomalaisen kevyenmusiikin kivijalkoihin kuuluvan bändin - The Boys ja Agents - yhteinen esiintyminen. Omien settiensä ohella bändit esittävät myös yhteisiä juttuja. Näitä PopShow -04 nimikkeen alla kulkevia yhteisiä keikkoja bändit tekevät vuoden mittaan noin viidessätoista paikassa.

Agents ja Jussi & The Boys ovat tekemässä myös yhteistä cd:tä, jota tullaan myymään PopShow -04 keikoilla.

Huhtikuun 19. päivä juhlitaan sitten kunnolla The Boys -yhtyeen 40 -vuotispäivien merkeissä. Tavastian lavalle nousee moninaisia bändikokoonpajoja vuosien varrelta. Onhan Boysien riveissä soittanut peräti 35 muusikkoa, Eero ja Jussi Raittisen ohella, Eero Koivistoinen, Topi Sorsakoski, Pekka Pohjola, Hillel Tokazier, Olli Haavisto, Vesa Anttila jne.

Huhtikuussa Warner Music julkaisee tupla cd:nä Boysien suosituimmat albumit Pojat asialla ja Mä tahdon rokata. Mukana on myös bonusraitoja.

30.12.2003

Jussi mukana uudella Agents -levyllä

Love Kustannus julkaisee 14.11. varhaista Agents tuotantoa sisältävän kokoelman In The Beginning - Johanna Years 1979-1984. Levyllä kuullaan myös Jussi Raittista. Jussi esittää Agentsien säestyksellä Helsingin Vanhalla Yo-talolla lokakuussa 1984 taltioidut biisit Se jokin sinulla on ja Mystery Train.

Tupla-cd kokoelma sisältää aikoinaan Johanna -merkillä julkaistut Agentsien  studioäänitykset sekä runsaasti aiemmin julkaisematonta studio- ja livemateriaalia.

Kaikkiaan levyllä on raitoja 54, joista 31  ennenjulkaisemattomia. Jussin lisäksi Agentsien solisteina esiintyvät Rauli Badding Somerjoki, Topi Sorsakoski, Kari Peitsamo, Beat-Pete ja Eki-setä, kertoo Timo Vuorio Love Kustannukselta. Kansitekstit ovat Esa Pulliaisen ja J-P Virtasen käsialaa.

28.10.2003

Musiikkibisneksen vaikuttajien  erikoispalkinto Jussille

Musiikki ja Media 2003 -tapahtuman Industry Awards -gaalassa 17.10.2003  luovutettiin Jussi Raittiselle erikoispalkinto vuosikymmenien työstä suomalaisen musiikin hyväksi.

jussi_20041017.jpg (5774 bytes)
Kuva: Heikki Tietäväinen

Musiikki & Media -tapahtuma on suomalaisen musiikkibisneksen ammattilaisten tapahtuma, joka kokoaa vuosittain Tampereelle alan kovimmat ammattilaiset levy-yhtiöstä, ohjelmatoimistoista, radiosta. tv:stä, lehdistä. Mukana on myös festari-, klubi- ja tanssitilaisuuksien järjestäjiä sekä musiikkijärjestöjen edustajia. Industry Awards palkinnoilla suomalainen musiikiteollisuus palkitsee ansioituneimmat henkilöt.

19.10.2003


Muusikkojen Liiton kultainen ansiomerkki Jussille

Suomen Muusikkojen Liitto luovutti  kultaisen ansiomerkinsä Jussille kiitokseksi muusikkojen aseman kohentamiseksi tekemästään uraauurtavasta työstä. Aikaisemmin Jussille on jo myönnetty liiton hopeinen ansiomerkki. Jussi kertoo arvostavansa saamaansa huomionosoitusta erittäin suuresti.

Ansiomerkki
Ansiomerkin kiinnittää Jussin takin rinnukseen Pekka Nissilä Muistan vielä vuonna 56 -kirjan julkaisutilaisuudessa 15.9.

16.9.2003

Jussi Raittinen 60 vuotta 15.9 - Tervetuloa Tavastialle! - lue lisää
Muistelmateos Muistan vielä vuonna 56 kirjakaupoissa - lue lisää
Muistan vielä vuonna 76 -
Jussin USA / EMI levytykset julkaistaan CD:llä
- lue lisää


Jussi muistelee

Jussi Raittisen muistelmien esimmäinen osa Muistan vielä vuonna 56 ilmestyy Jussin 60 -vuotispäivänä 15.9.

Muistan_viela_56.gif (14388 bytes)
Lue lisää...

3.8.2003


Jussi & The Boys -albumi SHAKE! kaupoissa
Kansikuva: SHAKE!
Jussi & The Boys: SHAKE!
Ding Dong DDSCD-011

Seitsemän vuoden odotuksen jälkeen uusi The Boys albumi on vihdoinkin kaupoissa. SHAKE-albumin ohjelmisto on suurimmaksi osaksi ajettu sisään  keikoilla parin viime vuoden aikana. Vierailevina muusikkoina levyllä kuullaan pianisti Hillel Tokazeria sekä saksofonisti Panu Syrjästä.

Shake sisältää tansittavaa musiikkia, Jivea, rock'n'rollia ja poppia!. Levyn kappaleet ovat hyvällä maulla valittuja ja huolella tehtyjä coverbiisejä.
 Lue
albumi-info!  -  albumin tiedot

22.4.2002


Kehä kaartuu julkaistu uudelleen!

Kansikuva: Kehä kaartuu
Jussi & The Boys & Friends: Kehä kaartuu, Warner 8-0927-41649-2-6

Warner Music Finland on julkaissut 11.2.2002 CD-painoksena MidPrice -hintaluokassa Jussin ja The Boysin alunperin vuonna 1975 Scandialle levyttämän Kehä kaartuu albumin.

Tuhholmassa Macus Musicin studiolla äänitetyllä levyllä vierailevat myös Eero Raittinen, Jukka Gustavson ja Pekka Pohjola.
 albumin tiedot

11.2.2002

PRIX ELVIS -palkinto
Jussi Raittiselle
Elvis r.y:n logo

Elvis r.y on myöntänyt vuoden 1999 Prix Elvis -palkinnon Jussi Raittiselle merkittävistä ansioista suomalaisen kevyen musiikin edistämisessä.

Elvis r.y. toteaa palkinnon myöntämisperusteluissaan Raittisen olevan kotimaisen rock, country- ja popmusiikin moniosaaja. Hän on lisäksi toiminut ansiokkaasti muusikkojen ammattiyhdistys- ja monissa muissa alan luottamustehtävissä.

Maininnan arvoisena Elvis r.y pitää Raittisen tapaa mainita esittämiensä kappaleiden säveltäjät ja sanoittajat keikoillaan.

Elvis r.y on säveltäjien ja sanoittajien perustama yhdistys, jonka puheenjohtajana toimii Juhani Leinonen ja toiminnanjohtajana Martti Heikkilä.

30.12.1999

Etusivulle    Diskografia    Keikat    Kuvagalleria

 

Tiedoissa olevista puutteista ja virheistä pyydän ilmoittamaan sähköpostitse. Kaikki muukin palaute on tervetullutta.

Älä kopioi toisten tekemiä sivuja tai sivujen sisältämää materiaalia. Älä siis tätäkään sivua. Jos sivuni kiinnostaa sinua, voit kopioimisen sijasta vapaasti linkittää tämän sivukokonaisuuden pääsivun.
-- Kaikki oikeudet pidätetään --
© 2015 Raimo Öystilä