Unionikatu 46 paikallisradioiden kuukauden levy!

Paikallisradioiden toimittajat valitsivat elokuun kuukauden levyksi Jussi & The Boysin albumin Unioninkatu 45. Valinta oli yksimielinen! Toiseksi sijoittui Anna Puun albumi Nälkäinen sydän. Kolmostilan otti Sami Saaren ja Jazzpoikien esikoisalbumi

Jussi & The Boys: Unioninkatu 45

Jussi Raittinen on johtanut yli 50 vuotta ”suomalaisen popmusiikin korkeakoulua” Boys-yhtyettä. Uusi levy osoittaa, että tätä opinahjoa tarvitaan edelleen, arvioi Anssi Marttinen / Radio Vaasa.

Jussi on ikämiehenäkin loistavassa laulu- ja keikkakunnossa. Albumi todistaa jälleen kerran, että rock’n roll pidentää nuoruutta. Suomirockin merkkiteos! Mikä parasta, yhtye on keikalla vähintään yhtä hyvä kuin levyllä, toteaaa puolestaan Pentti Teräväinen / Radio Musa.

Jussi Raittiselle isot aplodit ja syvä kumarrus hienosta levystä ja yhä jatkuvasta urasta. ”Pojat” jaksaa heilua. Paljon radiosoittoon sopivia kappaleita, kiittää Reijo Glad / Radio Sandels.

12.9.2018

Jussi Raittinen 75 vuotta - Juhlakonsertti 6.10.2018

Jussi saavuttaa 75-vuoden iän 15.9. Synttäreitä juhlistetaan Kulttuuritalolla 6.10. pidettävällä konsertilla. Konsertissa Jussia säestää laajennettu The Boys ja vierailevana solistina kuullaan Diandraa. Konsertissa Boyseja täydentävät kosketinsoittaja Saara Metsberg sekä basisti Lasse Sirkko. Saara ja Lasse ovat mukana myös Jussi & The Boysin loppukesästä ilmestyvällä albumilla. Konsertin juontaa Jake Nyman.

Osta liput konserttiin.

Juhlakonsertti 6.10.2018

16.2.2018

Uusi Jussi & The Boys -albumi tulossa!

Elo-syyskuun vaihteessa ilmestyvän uuden Jussi & The Boys albumin pohjat äänitettiin legendaarisella Finnvoxin B-studiolla tammikuun alussa. Albumilla tullaan kuulemaan uusia varta vasten Jussille tehtyjä biisejä sekä osin aika yllätäviäkin covereita.

Rudy Ryynänen Finnvoxin studiolla Albumilla Boyseja täydentää useat upeat ja lahjakkaat muusikot. Entinen Boys-kitaristi Haaviston Olli soittaa steel- ja sähkökitaraa ja hänen veljensä Janne lyömäsoittimia. Lassi Sirkko soittaa bassoa, kuten edelliselläkin Jussi & The Boys albumilla. Saara Metsberg on bassossa osalla biiseistä ja soittaa myös pianoa ja muita koskettimia, osin kosketinsoitin puolen hoitaa Antti Ikola. Viidellä kappaleella on mukana jousiryhmä, jonka muodostavat viulisti Laura Airola, joka myös sovitti heidän osuutensa sekä viulisti Kukka Lehto ja sellisti Riikka Lampinen. Saara, Antti ja Tuomas lauloivat taustoja.

Esa Eloranta on tehnyt kaksi biisiä "Melkein onnellinen" joka voisi Jussin mukaan olla vaikkapa cover jostain 60- luvun lopun Glenn Campbell -klassikosta. Esalta tulee myös "Hynää", jossa on Beatlesin loppukauden vaikutteita, arvio Jussi.

Jussin poika Pekka Raittinen on tehnyt hienon rhythm & blues balladin "Petollinen kuu", jossa on myös kuultavissa etäisiä Beatles -kaikuja. Matti Johannes Koivulta on kaunis balladi "Ilman sinua".

Suonna Konoselta kuullaan western swingiksi sovitettu "Vanhan liiton mies", jossa tyyliin hyvin tutustuneet Laura ja Kukka soittavat mainiota riffejä. Anttilan Vesa ja Salmen Topi tekivät rock and roll -biisin "Jokseenkin hyvin vaatimaton mies", hieman omaelämänkerrallinen juttu, kertoo Jussi.

Koska nykyään on todella vaikeaa saada edes levytyslupaa uusille käännöksille, ei niitä Jussin mukaan tule levylle ollenkaan, vaikka ehdolla olisi kyllä ollut muutama hyväkin. Kaksi Berry -klassikkoa on mukana. Kuuvan Kari vuonna 1979 suomentama "Too Much Monkey Business" ja "Johnny B. Goode", jonka nimi on nyt "Tommie B. Goode". Biisi on omistettu legendaariselle turkulaiskitaristi Tommie Mansfieldille. Jussi kertoo saaneensa Jarkko Laineen perikunnalta luvan muuttaa laulun suomennosta.

Jari Metsberg Finnvoxin studiolla Hämeentie 38 -albumille Juicen Leskisen suomentamat "Tyytyväinen" (A Satisfied Mind) ja "Tunteeton" (Without Love) versioitiin uudelleen kantriasussa. Myös "Tuuli kuiskaa vain" (Catch the Wind) versioitiin keinuvana tex -mex-juttuna.

Jimmy Webbin 60-luvun lopun hieno "By the Time I Get to Phoenix" kuullaan Jukka Virtasen suomentamana nimellä "Kun saavun Ouluun", jota Jussikin kertoo esittäneensä aikoinaan englannin kielellä.

Eräs kaikkien aikojen suuri suosikkini on ollut Joni Mitchellin "Both Sides Now", jonka Joan Collinsin originaalisinkku minulla onkin. Siihen löytyi yllättäen melko uusi suomennos, jonka biisin tekijä itse on hyväksynyt. Tekstin "Molemmin puolin" ovat tehneet Antti Hytti ja Outi Nummi,ja sen levytti yhtye Vesa ja Tytöt vuonna 2012. Sain luvan stilisoida tekstiä hieman, tuumii Jussi.

Siis upea ja monipuolinen kattaus uusia ja vanhoja, uudelleen sovitettuja biiseä on tulossa levylle, joka ilmestyy juuri ennen Jussin 75-vuotispäivää. Ehkä voisi puhua joninlaisesta juhlajulkaisusta! Ainakin yksi singlejulkaisu on luvassa jo aiemmin.

Kapellimestarina ja tuottajana levytyksessä toimi Boysien tuorein jäsen kitaristi Tuomas Metsberg ja äänitykset hoiti vankalla ammattitaidollaan Finnvoxin Risto Hemmi. Lauluosuudet äänitetään myöhemmin Janne Haaviston johdolla.

Levyn julkaisee Topi Salmen Turenki Records

Risto Hemmi äänityspöydän takana Finnvoxin studiolla

Kuvissa ylinpänä Rudy Ryynänen, Jari Metsberg ja alinna Risto Hemmi. Rudylle kiitos kuvista!

5.1.2018

Takkulan baari julkaistu

Huojuva lato & ystävät - Takkulan baari
Huojuvan ladon & ystävien Takkulan baari -albumi on kaupoissa. Levyä saa cd- ja lp-formaateissa sekä digitaalisten jakelujen kautta. Levyn julkaisukonsertti pidettiin Ilovaarirockissa 8.7.2017, toinen julkaisukonsetti on Semifinaalissa Helsingissä 12.8.2017.

9.7.2017

Jussin Hirvi älä tule tielle -albumi julkaistu digitaalisena

Sony Music on julkaisuut Jussin vuonna 1984 alunperin julkaistun Hirvi älä tule tielle digitaalisissa jakeluissa, levy on saatavissa esimerkiksi Spotifyssä. Kansikuva: Hirvi älä tule tielle
Alunperin albumin julkaisi Tähtitorni lp- ja c-kasetti -versioina. Albumilla Jussia säestää Eero Luparin orkesteri, Lupari on myös sovittanut levyn kappaleet.

14.4.2017

Jussi mukana Huojuvan ladon uudella albumilla

Jussi on mukana heinäkuussa ilmestyvällä Huojuva lato & ystävät - Takkulan baari -albumilla. Levy on tribuutti ja kunnianosoitus suomenkieliselle countrylle, härmäkantrille, kuten Huojuva lato itse musiikkityyliä kutsuu. Levyn laulajavieraina esiintyvät Jussin lisäksi Kapa Ahonen, Mikko Alatalo, Pekka Myllykoski, Pilli Pajukallio ja Petri Pettersson.

Levy on kantrimiesten panos Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoteen, ja voidaan tässä kohta juhlia tämän musiikinlajin pyöreitäkin - ensimmäinen suomenkielinen countrysingle, Jarno Sarjasen Nukkekoti kun ilmestyi vuonna 1968, 49 vuotta sitten, kertoo Huojuvan ladon Suonna Kononen.

Jussin kanssa levyllä esitämme kolme kappaletta, Takkulan baari (orig. Jarno Sarjanen), Vanha rokkistara ja Herran huosta kaiken kantaa. Viimemainitulla biisillä on kaksi uutta suomentamaani säkeistöä Mats Huldenin originaalitekstin jatkona, avaa Suonna levyn sisältöä.

Huojuva Lato on suomikatrin kärkibändejä, yhtyeen edellinen albumi Lättähattu ilmestyi heinäkuussa 2016.

Lue Blues-Finlandin arvio Jussin ja Huojuvan ladon Kaavinlinnan keikalta joulukuulta 2016.

28.3.2017

Virran viemää - Olavi Virta 100v -juhlakonsertti

Suurta suosiota niittänyt Heikki Kahilan käsikirjoittama Virran Viemää -konserttisarja huipentuu Olavi Virran juhlavuonna Musiikkitalon pääsaliin! Pääsolisti Sami Heinosen seurana Remu Aaltonen, Jasmine Valentin, Jussi Raittinen, Milana Misic sekä huipputanssijat Seppo Kalliotuuli ja Henna-Sofia Hämäläinen. Konsertin juontavat Helena Ahti-Hallberg ja Janne Porkka.

Konsertti järjestetään sunnununtaina 1.3.2015 klo 17 - 19:30, Musiikkitalon konserttisalissa.

6.1.2015

Jussilta uusi Villasukka-rock -single

Jussi & The Boys & Remu Aaltonen: Villasukka-rock
Jussi & The Boys esittävät uudella singlellä Villasukka-rockin yhdessä Remu Aaltosen kanssa. Single on julkaistu sekä cd- että vinyyli-versiona. Vinyylisinglen b-puolella kuullaan Sininen ja valkoinen alkuvuodesta ilmestyneeltä Kerran vielä, pojat -abumilta.

Singlen myötä tehtiin myös Jussin uran ensimmäinen musiikkivideo. Katso Villasukka-rock video YouTubesta:

Katso myös Jussin haastattelu MTV3:n Studio55 -ohelmassa levyn julkaisun tiimoilta: 50 vuotta rautakankarockia

28.3.2017

Jussi & The Boys - Kerran vielä, pojat! - myös vinyylinä

Kerran vielä, pojat! -abumi on saatavana nyt myös vinyyliversiona mm. seuraavista levykaupoista: Levykauppa Äx, Goofin Records, CDON.com, Jungle Records

27.4.2014

Uusi albumi kaupoissa: Jussi & The Boys - Kerran vielä, pojat!

Nyt kun The Boys täyttää viisikymmentä, oli viisitoista vuotta samalla miehistöllä seilanneen bändin jo korkea aika käydä jälleen studiossa, perustelee Jussi levyn tekoa. Edellinen Jussi & The Boys albumi Shake! on vuodelta 2002.

Nyt kun The Boys täyttää viisikymmentä, oli viisitoista vuotta samalla miehistöllä seilanneen bändin jo korkea aika käydä jälleen studiossa, perustelee Jussi levyn tekoa. Edellinen Jussi & The Boys albumi Shake! on vuodelta 2002.

Koska suuri osa levyn kappaleista on viisikymmenlukuista rock and rollia ja rockabillyä pyydettiin Lasse Sirkkoa soittamaan kontrabassoa autenttisen soundin aikaansaamiseksi. Lisäksi studiossa vieraili vahvistuksena Pedro Hietanen pianoa ja harmonikkaa soittaen sekä Honey B. & The T-Bonesin Aija Puurtinen Jussin kanssa duetoiden.

Jussi & The Boys: Kerran Vielä, pojat!

Katso tarkemmat tiedot albumista.

14.3.2014